Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: encTeX  (Přečteno 5143 krát)

Wotton

• Návštěvník
encTeX
« kdy: 24 Října 2010, 18:56:34 »
Zdravím,

mám problém rozchodit encTeX pod Ubuntu 10.04. Jedná se mi o použití balíku (TeXovýho) encxvlna.

Pokoušel jsem se to zprovoznit podle návodu na http://merlin.fit.vutbr.cz/wiki/index.php/%C4%8Cesk%C3%A1_sazba_v_LaTeXu#Pou.C5.BEit.C3.AD_bal.C3.ADku_encxvlna (vše mi funguje až k příkazu $ sudo dpkg-reconfigure texlive-base, u kterého mi to vyhodí hlášku že příkaz dpkg-trigger musí být zavolán z konfiguračího skriptu).

Jinak při pokusu o překlad (v TeXu), mi to do logu píše chybovou hlášku

! Package encxvlna Error: encTeX of Feb 2003 or later not detected,
(encxvlna)                the rest of the package will be ignored.

díky za případný rady.

keramo

• Návštěvník
Re: encTeX
« Odpověď #1 kdy: 25 Srpna 2011, 17:12:42 »
Mne pomohlo brutalne odinstalovat texlive-base a pak znovu nainstalovat. Stejne jako Vam mne
ve vyse uvedenem navod selhal prave ten posledni krok

sudo dpkg-reconfigure texlive-base
dpkg-trigger: error: must be called from a maintainer script (or with a --by-package option)

Ale priznavam, ze tomu moc nerozumim.  ;)
« Poslední změna: 25 Srpna 2011, 17:15:22 od keramo »

sup

• Návštěvník
Re: encTeX
« Odpověď #2 kdy: 20 Listopadu 2011, 23:07:31 »
Mne pomohlo brutalne odinstalovat texlive-base a pak znovu nainstalovat. Stejne jako Vam mne
ve vyse uvedenem navod selhal prave ten posledni krok

dpkg-trigger: error: must be called from a maintainer script (or with a --by-package option)

Ale priznavam, ze tomu moc nerozumim.  ;)
Chápu to dobře, že se vám podařilo zprovoznit balík encxvlna? Nebo že se vám to nepodařilo a povedlo se vám jenom odstranit tu chybovou hlášku?

keramo

• Návštěvník
Re:encTeX
« Odpověď #3 kdy: 19 Prosince 2011, 18:36:54 »
Samozřejmě, že zprovoznit EncTex.  ;)  Jinak bych to nepsal.  ;)

sup

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Prosince 2011, 13:45:32 »
Samozřejmě, že zprovoznit EncTex.  ;)  Jinak bych to nepsal.  ;)
A na jaké verzi ubuntu to bylo? A pamatujete si nějak podrobněji jednotlivé kroky? já se s tim mořil docela dlouho a spravit se mi to nepovedlo...

keramo

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 21 Prosince 2011, 09:50:21 »
Ubuntu 10.04.: Pokud si dobře pamatuju, tak jsem postupoval dle http://merlin.fit.vutbr.cz/wiki/index.php/%C4%8Cesk%C3%A1_sazba_v_LaTeXu#Pou.C5.BEit.C3.AD_bal.C3.ADku_encxvlna a měl jsem stejný problém, jako píšete ve svém prvním příspěvku. Pak jsem odinstaloval balíček texlive-base a zase nainstaloval. Možná jsem odinstalaci provedl včetně
konfiguračních souborů s tím, že jsem si soubory z adresare /etc/texmf/fmt.d nekde zazalohaval a po nove instalaci texlive-base jsem temito soubory přepsal nově vytvořené soubory /etc/texmf/fmt.d. Pak jsem provedl krok 5 a 6 z návodu. Nutno ještě dodat, že využívám radu

4b. Poslední možností, jak používat balík encxvlna, je umísťovat soubor encxvlna.sty do adresářů se svými LaTeXovými dokumenty.

Na jiném počítači mám Ubuntu 11.04 a tam to bylo úplně bez problémů. :)

Přeju hodně zdaru, také jsem se s tím natrápil...

sup

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 21 Prosince 2011, 13:42:02 »
Aha, to je zvláštní, mě to na 10.04 fungovalo, ale pak už ne:-/.

A vy to používáte s utf-8 nebo s ISO-8859-2? Protože instrukce pro utf-8 jsou nějaké nejasné, tak úplně nevím, co tam mám dát...

keramo

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 23 Prosince 2011, 01:10:05 »
No, možná jsem to popletl a s prolémy to bylo na 11.04...

Jinak používám utf8, ale bod 3b z návodu jsem ignoroval...

sup

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 04 Února 2012, 01:10:32 »
Tak nevím, zkusil jsem, jak říkáte, postupovat dle návodu, remove --purge texlivebase, nainstalovat ten balík znova, ale pořád mi to hází stejnou chybu:-/.

sup

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 04 Února 2012, 02:16:23 »
Tak nevím, zkusil jsem, jak říkáte, postupovat dle návodu, remove --purge texlivebase, nainstalovat ten balík znova, ale pořád mi to hází stejnou chybu:-/.

Tak sem i to nakonec taky nějak podařilo. Ta hláška s
Kód: [Vybrat]
nesouvisí vůbec s encxvlnou. Je to https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/texlive-base/+bug/926454 v ubuntu, který s encxvlna vůbec nesouvisí. Domnívám se, že stačí

sudo dpkg-reconfigure texlive-commonale možná je třeba toho reconfigurovat více. Taky možná pomůže příkat sudo texconfig (a tam vybrat FORMATS a prozkoumat konfigurační soubor, měly by v něm být zahrnuty všechny editované soubory v fmt.d - ale jak přesně se mi to povedlo nedokážu zreprodukovat, jak se to jednou zprovoznilo, nedaří se mi to napodruhé rozbít.).

sup

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 06 Února 2012, 16:44:20 »

Tak sem i to nakonec taky nějak podařilo. Ta hláška s
nesouvisí vůbec s encxvlnou. Je to https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/texlive-base/+bug/926454 v ubuntu, který s encxvlna vůbec nesouvisí. Domnívám se, že stačí

sudo dpkg-reconfigure texlive-commonale možná je třeba toho reconfigurovat více. Taky možná pomůže příkat sudo texconfig (a tam vybrat FORMATS a prozkoumat konfigurační soubor, měly by v něm být zahrnuty všechny editované soubory v fmt.d - ale jak přesně se mi to povedlo nedokážu zreprodukovat, jak se to jednou zprovoznilo, nedaří se mi to napodruhé rozbít.).

Tak nevím, podařilo se mi ten balík zase rozbít tím, že jsme spustil sudo fmtutil --all (protože si latex stěžoval, že najedno uneumí rozdělovat slova (hyphenation) česky). Dvě hodiny jsem se podle .bash_history snažil zrekonstruovat, jak jsme to předtím zprovoznil, až jsem to nakonec vzdal, spustil sudo fmtutil --all a ono to najednou znovu funguje:-/.

sup

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 06 Února 2012, 16:54:39 »
Tak už jsem na to asi přišel. v Návodu http://merlin.fit.vutbr.cz/wiki/index.php/Česká_sazba_v_LaTeXu#Pou.C5.BEit.C3.AD_bal.C3.ADku_encxvlna je potřeba šestý krok nahradit příkazem
sudo fmtutil --allKterý vygeneruje potřebné soubory. Asi by to normálně obstaralo sudo dpkg-reconfigure texlive-base, ale to je teď v Ubuntu rozbité. Snad to někdy někomu pomůže.

sup

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 27 Dubna 2012, 22:31:01 »
Hm, tak už t ov 12.04 funguje samo od sebe, hurá!

sup

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 22 Května 2014, 16:02:01 »
Tak v 13.10 a 14.04 už to zas nefunguje, řešením se zdá mít řádky
latex pdftex language.dat -enc -translate-file=cp227.tcx *latex.ini
pdflatex pdftex language.dat -enc -translate-file=cp227.tcx *pdflatex.ini
v
/etc/texmf/fmt.d/10texlive-latex-base.cnf a pak spustit prikazy bud
fmtutil-sys --all nebo
fmtutil --all To znamena, ze to funguje s prikazy latex a pdflatex, csplain atp. nevim, ale to nepouzivam. V řešení mi pomohlo toto: https://groups.google.com/forum/#!searchin/cz.comp.cstex/encxvlna/cz.comp.cstex/-zoKzQ0UFOo/aJuKiI6WVB8J.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.