Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nevzdávejte to předčasně!!!  (Přečteno 10005 krát)

vasekcz

• Návštěvník
Nevzdávejte to předčasně!!!
« kdy: 05 Prosince 2006, 14:06:57 »
Mám Ubuntu 6.06 6 dní. Všechno co jsem zkoušel funguje jak má. Když se objevil nějaký problém vždycky jsem ho vyřešil díky tomuto serveru. Kolega si taky nainstaloval Ubuntu a taky musel řešit nějaký tady popsaný problém a teď má zase Okna. NEVZDÁVEJTE TO! Děkuji za tento OS a za tento server.
Pentium D / 1024 / 80 / X550 / LINUX KUBUNTU 8.04

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #1 kdy: 05 Prosince 2006, 14:14:47 »
vitame dalsiho spokojeneho uzivatele :)

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 05 Prosince 2006, 15:10:42 »
Taky mám pár dní Kubuntu 6.06 a spokojenost, zatím dávám 9 z 10, ještě mě čeká pár oříšků a záhad ;)
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

Machiavelli

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 05 Prosince 2006, 17:41:11 »
Mam (no skoro....instaluji ho podruhe) 6.10...uz jsem stihl ho trosku zabit =) Objevili se nejaky chyby v 'packages'... ja totiz nemam internet a tak vsechno stahuji manualne s www.debian.org . A pri instalaci gcc se objevila chyba ze je poskozen balik....no nic uz jsem nainstaloval podruhe...hele...otazka -> Je v Ubuntu nejakej backup? Jako ve windows? Protoze kdyz udelam nejakou kravinu, tak abych to mohl vratit zpatky...
Btw uz jsem nainstaloval Ati drivers...ale jak zapnu t.z. benchmark s fps? fgl-glxgears nejde...ze je to pry unknown command =) Jak jeste se da overit ze je vsechno v pohode? Jo a taky jsem hledal manual pro nastaveni xgl/compiz...je jich docela moc ale ja potrebuji ho nastavit bez internetu...kde se na to sezenu navod. Dik.
AMD Venice 3000, GA-K8NXP-SLI, 1GB Kingmax CL2.5, Sapphire X850xt, 160 GB Seagate, Samsung 931C,
 OS - Ubuntu 6.10 amd64, Windows XP SP2, Windows Vista Ultimate 32bit.

netto

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 05 Prosince 2006, 18:58:10 »
Ja som po mesiaci skoro vzdal boj s novym systemom (Ubuntu). Nieco som vzdy pokaslal. Pomyslel som si, ako dobre viem robit s Windows a tak sa knemu vratim. No nestalo sa...zaspomynal som si na casy na intraku. Kolko razy som musel windows preinstalovat...kolko nervou ma to stalo...a tak som zostal pri ubunte a nebanujem! Je to super Linux...odporucam vsetkym...
AMD Atholon X2 Processor 6000+; 2G Ram; GeForce 8600GTS; Uuntu 7.10

waldo.pepper

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 05 Prosince 2006, 19:45:33 »
Nazdárek, jsou to opravdu jen oříšky, jejichž řešení Vám práci s Ubuntu zpestří. Už jsem to tu možná psal, tak jen pro pobavení - DD mám od release flight 5 tuším a musel jen dvakrát resetovat natvrdo a to pokaždé, když jsem si ukopl konektor USB od klávesnice. Za více jak sedm měsíců žádný reinstal, na třech komplech dělají čtyři osoby, dvě děti a to 3-4 hodiny denně a já navíc dělám své hokusypokusy. Kačer k mému překvapení šlape naprosto skvěle  :-)
Najvjac peňazí sa utratí pri placení

Machiavelli

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 05 Prosince 2006, 20:05:06 »
Ja se snad.....!!! Zase stejna chyba! Prosim vas jak se daji opravit poskozene balicky? Skousel jsem sudo app-get install -f ale pise to ze se to spravit neda...jak se to spravuje? Protoze kdyz clickam na balik tak to pise ze je tam... chyba tak ji nejdrive opravte...tak jak ten vas "dobry" linux funguje? =)
AMD Venice 3000, GA-K8NXP-SLI, 1GB Kingmax CL2.5, Sapphire X850xt, 160 GB Seagate, Samsung 931C,

Machiavelli

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 05 Prosince 2006, 20:17:48 »
aha...no to jsem ale....mel jsem instalovat s http://packages.ubuntu.com/   ...grrrr...Prave jsem   stahnul Fedora Core 6 x64....hehe...prima...=)

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 05 Prosince 2006, 20:45:49 »
Machiavelli. :) Váš nick má něco společného s psychologií, nemýlím se? Je to nějaký syndrom.(ano, pojmenovaný po Machiavelim) :) Ale to jen tak naokraj.
Na českých stránkách wiki, jsou popsány v sekci návody vaše otázky. Proštudujte to, budete zase o kus chytřejší. :)

Jinak nováčklm nemlžu doporučit nic jiného, než trocha té trpělivosti...

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #9 kdy: 06 Prosince 2006, 07:44:05 »
jj, trpělivost růže přinaší, to musím s milhousem souhlasit. Taky jsem začína a těch kopanců bylo mnoho. Škoda, že jsem jako na první linux narazil na Mandrivu. 5 měsíců jsem se snažil rozchodi wmw, mp3, skype, opera, atd.. Z toho jsem Mandrivu instaloval nepočítaně a těch stažených balíčků k ničemu bylo mnoho. Myšlenka vrátit se k win byla den o de dne větší. Nakonec jsem narazil na Ubuntu. Wmv,mp3,skype, opera vše jsem rozchodil během pár chvil a nyní si vrním jako kotě. Je pravdou, že jsem 3x ubuntu 6.06. instaloval a mezi tím koketoval i s 6.10, ale přece jen jsem zůstal u 6.06 a běží mi cca čtvrtý měsíc i s dalším doinstalováváním balíčků. V mandrivě to po nějaké době hlásilo nespněné zavyslosti a nakonec padl. Takže Ubuntu je výborné distro, kvalitní fórum, kde opravdu lidi včetně administrátorů odpovídají na dotazy. Někdy jsou stupidní otázky (taky jsem je měl, možná i mám stále-nevědomost), přesto se najde někdo kdo pomůže, wiki je taky dobrá věc. Na Mandriváckém fóru se stávalo, že dotyčného poslali do prd.... a to bylo jen slabé slovíčko. Fórum prostě bez organizace.
Navíc s každým distrem to bude lepší a lepší.
Takže nevzdávejte to!!!

matyno

• Host
« Odpověď #10 kdy: 06 Prosince 2006, 07:55:52 »
Citace: filo
Taky mám pár dní Kubuntu 6.06 a spokojenost, zatím dávám 9 z 10, ještě mě čeká pár oříšků a záhad ;)
Já si myslím, že těch jak říkáš "oříšku" a "záhad" je v (K)Ubuntu docela dost :)) Ale když dáváš 9 z 10 za pár dní, tak to nevim co na to říct.

matyno

• Host
« Odpověď #11 kdy: 06 Prosince 2006, 08:23:11 »
Lidičkové, potřebuju opravdu strašně pomoct. Mám Kubuntu 6.06 LTS s jádrem amd64 a několik problémů, kvůli kterým se opravdu linuxu nevzdám, protože pevně věřím, že se dá všechno rozchodit a vyřešit.

Všechno mi chodí, akorát mám opravdu velký problém s grafickou kartou ATI Radeon 9600 Series. Zaboha jí nemohu rozchodit, žádný návod mi zatím nepomohl. Asi jsem prostě lempl nebo nevim.

Tak pokud by se našla nějaká dobrá duše, co by mi napsala opravdu "manuál pro blbce" podle kterýho bych tu grafiku mohl rozchodit jakožto naprostý začátečník s Linuxem, byl bych tomu človíčkovi vděčný. Nehodlám se Linuxu vzdát jen proto, že prostě neumím nakonfigurovat a nainstalovat grafickou kartu.

Další problém je startovací obrazovka. Když mi Kubuntu nabíhá, je tam pekelně nízké rozlišení, řekl bych tak 640x480 . Tak jsem se chtěl dotázat, jesli je možný to někde nastavit, bo se to zlepší až při nainstalování grafiky.

No  pak ještě pár věcí, ale to až později

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #12 kdy: 06 Prosince 2006, 08:58:50 »
Pro ty problémy s grafikou, by možná bylo se stavit na IRC, nebo podobném chatu. Opět a zase na http://wiki.ubuntu.cz/Pomoc]našívaašíripperově wiki je, jak se tam dostat. :)

Nejsem si zcela jist, ale stačí přidat parametr vga=791 do:
Citace
sudo nano /boot/grub/menu.lst
791 lze nahradit jiným číslem, ale teď nevím, kde je ta tabulka. Zkuste, uvidíte.

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 06 Prosince 2006, 09:30:45 »
Citace: matyno
Já si myslím, že těch jak říkáš "oříšku" a "záhad" je v (K)Ubuntu docela dost :)) Ale když dáváš 9 z 10 za pár dní, tak to nevim co na to říct.
No to bude tím, že jsem se předcházejících 14 dní neúspěšně trápil s 6.10, kde mi toho hafo nechodilo, takže přechod na 6.06 byl přímo balzámem na duši ;) Proto těch 9 z 10 pro Dappera. Ještě jsem ale nešáhl na audio, video a wine, takže se skóre možná bude měnit ;)

matyno

• Host
« Odpověď #14 kdy: 06 Prosince 2006, 09:59:40 »
A nešel by eventuelně napsat nějakej fakt jako návod? Jako myslim co kde přesně stáhnout a pak jak to nainstalovat a nastavit? Já fakt moc prosim, takhle na to nepřijdu...Konsole je dobrá věc, ale já v ní neumim etě tak moc :))

matyno

• Host
« Odpověď #15 kdy: 06 Prosince 2006, 10:01:23 »
No to bude tím, že jsem se předcházejících 14 dní neúspěšně trápil s 6.10, kde mi toho hafo nechodilo, takže přechod na 6.06 byl přímo balzámem na duši ;) Proto těch 9 z 10 pro Dappera. Ještě jsem ale nešáhl na audio, video a wine, takže se skóre možná bude měnit ;)
Tak to já se do toho zatim nějak nehrnu :)) Ale mp3 jsem si rozhejbal. Sosnul jsem přes Synaptic dobrej player..nevim jak se te´d menuje, páč nejsem doma ale v práci. A soslo mi ho to i s kodekama...Akorát někde splašit kodeky na video, rozchodit grafiku, zvuk 5.1 a bude dobře.

EDIT: jo a dík s tou 6.10 chtěl jsem na ní přejít ze 6.06 ale rozmyslel jsem si to po tvém příspěvku :D

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #16 kdy: 06 Prosince 2006, 10:38:44 »
EDIT: jo a dík s tou 6.10 chtěl jsem na ní přejít ze 6.06 ale rozmyslel jsem si to po tvém příspěvku :D
Minimálně bych to vyzkoušel, vrátit se můžeš vždycky. Co všechno mi nechodilo, jsem popsal tady, ale jako bernou minci bych to rozhodně nebral, spoustě lidí (viz diskuse pod článkem) to chodilo a chodí bez problémů.

Marp

• Moderátor
  • Závislák
  • Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky
    • Marek Marp Pszczolka
« Odpověď #17 kdy: 06 Prosince 2006, 11:31:59 »
No, já mám Ubuntu 6.10 a rozchodil jsem tam vše co potřebuji až na internet od T-Mobile 4G s PCMCIA kartou - ale to se řeší...
Pokud i tohle dopadne dobře, tak jdou Widle z disku pryč!!! Ale nerad bych, aby to nevyšlo, neustálé restartování ntb kvůli výběru OS už mě docela štve. Nerad bych byl nucen zůstat u Widlí...
Marek *Marp* Pszczolka
--------------------------------------------
Lenovo IdeaPad 5, CPU: 8jádrový AMD Ryzen 7, 16GB RAM, GPU: AMD ATI Renoir, 512GB SSD + Debian GNU/Linux Bookworm/Sid - Kernel: 5.18

matyno

• Host
« Odpověď #18 kdy: 06 Prosince 2006, 12:10:17 »
No uvidíme AŽ DORAzim domu

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #19 kdy: 06 Prosince 2006, 12:25:04 »
A nešel by eventuelně napsat nějakej fakt jako návod? Jako myslim co kde přesně stáhnout a pak jak to nainstalovat a nastavit? Já fakt moc prosim, takhle na to nepřijdu...Konsole je dobrá věc, ale já v ní neumim etě tak moc :))
Co treba toto nebo toto nebo toto nebo toto nebo toto?

matyno

• Host
« Odpověď #20 kdy: 06 Prosince 2006, 15:55:32 »
Citace: lukas.svoboda
Co treba toto nebo toto nebo toto nebo toto nebo toto?
nešel ..páč jsem to podle nich zkoušel

kotyekot

• Návštěvník
« Odpověď #21 kdy: 06 Prosince 2006, 20:54:07 »
Ubuntu jsem nainstaloval na třetí pokus. Samotná práce se systémem po nějaké době (rekord mam 15 minut :) končila zatuhnutím (dobře znamým z ze starších verzí Woken). Ztrávil jsem nad tím tři dny.
Ubuntu se mi líbí uživatelským rozhraním. Rád bych se k němu vrátil, ale budu si na to asi muset vzít dovolenou. Zatim moje Ubuntu leží na polici na záložním disku.

Štefan

• Návštěvník
« Odpověď #22 kdy: 06 Prosince 2006, 21:24:32 »
Nadpis temy je celkom poeticky a vystizny. Ked som si ho cital vcera, bol som presvedceny o tom ze mne sa to nemoze stat, aby som sa opat vratil na Windows. Bohuzial dnes som ineho nazoru. Zabil som uz mininalne 42 hodin pracovneho casu, tym aby som si nastavil rozlisenie na 1280x800. Vyskusal som skutocne vsetko co bolo na fore tomto a na inych dalsich. Najlepsie na tom bolo, ze vsetci tvrdili, ze ked spravim to co pisu, tak to uz musi ist. NIKDY to neslo! Je to smutne pretoze uz fakt neviem co dalej a skutocne sa mi nehce pracovat na rozliseni 1024x786 v domneni ze mozem mat viac. Obavam sa ze uz dlho nevydrzim a budem sa kolenacky a ponizene plazit spat k Windowsu.
Acer Aspire 4920
RAM 2GB, Intel Core 2 Duo T5550, 1,83 GHz, 667Mhz
WXGA 1280x800 14,1"

matyno

• Host
« Odpověď #23 kdy: 06 Prosince 2006, 21:35:36 »
Citace: st. Viper
Nadpis temy je celkom poeticky a vystizny. Ked som si ho cital vcera, bol som presvedceny o tom ze mne sa to nemoze stat, aby som sa opat vratil na Windows. Bohuzial dnes som ineho nazoru. Zabil som uz mininalne 42 hodin pracovneho casu, tym aby som si nastavil rozlisenie na 1280x800. Vyskusal som skutocne vsetko co bolo na fore tomto a na inych dalsich. Najlepsie na tom bolo, ze vsetci tvrdili, ze ked spravim to co pisu, tak to uz musi ist. NIKDY to neslo! Je to smutne pretoze uz fakt neviem co dalej a skutocne sa mi nehce pracovat na rozliseni 1024x786 v domneni ze mozem mat viac. Obavam sa ze uz dlho nevydrzim a budem sa kolenacky a ponizene plazit spat k Windowsu.
Nebud prece maslo :)) Kdyz to vydrzim ja, tak uz kazdej :)

Luban

• Závislák
« Odpověď #24 kdy: 06 Prosince 2006, 21:51:26 »
Jen otazka do placu.
Win jste se naucili kde? Pocitam, ze ve skole nebo v praci. Jasne je, ze linux, kdy na nej zbyva cas jen doma, zere dost volneho casu.
Ja si vsak pripadam svobodnejsi. Proc? Protoze s win jsem byl zavisly na kamaradech apod. Ukazte mi takto zive forum pro win, jako je pro ubuntu a to jeste k tomu ma wiki a konferu.
Ubuntu me stoji dost casu, ale nelituji toho!!! Uz to zaznelo, diky vsem moderatorum a lidickam, co zde radi!!!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.