jj, trpělivost růže přinaší, to musím s milhousem souhlasit. Taky jsem začína a těch kopanců bylo mnoho. Škoda, že jsem jako na první linux narazil na Mandrivu. 5 měsíců jsem se snažil rozchodi wmw, mp3, skype, opera, atd.. Z toho jsem Mandrivu instaloval nepočítaně a těch stažených balíčků k ničemu bylo mnoho. Myšlenka vrátit se k win byla den o de dne větší. Nakonec jsem narazil na Ubuntu. Wmv,mp3,skype, opera vše jsem rozchodil během pár chvil a nyní si vrním jako kotě. Je pravdou, že jsem 3x ubuntu 6.06. instaloval a mezi tím koketoval i s 6.10, ale přece jen jsem zůstal u 6.06 a běží mi cca čtvrtý měsíc i s dalším doinstalováváním balíčků. V mandrivě to po nějaké době hlásilo nespněné zavyslosti a nakonec padl. Takže Ubuntu je výborné distro, kvalitní fórum, kde opravdu lidi včetně administrátorů odpovídají na dotazy. Někdy jsou stupidní otázky (taky jsem je měl, možná i mám stále-nevědomost), přesto se najde někdo kdo pomůže, wiki je taky dobrá věc. Na Mandriváckém fóru se stávalo, že dotyčného poslali do prd.... a to bylo jen slabé slovíčko. Fórum prostě bez organizace.
Navíc s každým distrem to bude lepší a lepší.
Takže nevzdávejte to!!!