Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Zhrouceni systemu a ztráta emailu  (Přečteno 1652 krát)

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
Zhrouceni systemu a ztráta emailu
« kdy: 15 Listopadu 2010, 12:03:48 »
Ahoj- při odinstalovaní Evolution (kompletně ) došlo k úplnému zhroucení systém UBUNTU 10.4  a to tak že ani nešel opravit. Pres LIVECd sem si zkopiroval  složku home kde  měla být i záloha mailu které sem stahoval pres POP (neco sem bohužel nenechal v kopi na serveru), ale po nové instalaci jsem tam tu zálohu nenašel.
Jakou složku mám hledat (budu obnovovat disk)  kde by mohli emailu být. Jednalo se o Thunderbird.
Mýslite že pujdou jeste zahránit pomocí jen kopírovaní ?
Prosím jsem uživatel takže pište srozumitelně.

Dík Robert

premet

• Host
Re: Zhrouceni systemu a ztráta emailu
« Odpověď #1 kdy: 15 Listopadu 2010, 14:05:16 »
Thunderbird si ukládá maily do domovské adresáře do
Kód: [Vybrat]
.thunderbird
nebo, nejsem si jist už ho nepoužívám
.mozilla
Takže stačí jenom zkopírovat  :)

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 18 Listopadu 2010, 09:28:16 »
Bohužel takle to nefunguje ve složce nic není :-( nějaký jiný nápad ?

Thunderbird si ukládá maily do domovské adresáře do
Kód: [Vybrat]
.thunderbird
nebo, nejsem si jist už ho nepoužívám
.mozilla
Takže stačí jenom zkopírovat  :)

kimi

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 18 Listopadu 2010, 10:36:26 »
Pokud jsi tam měl opravdu zálohu, tedy uživatelsky vytvořený backup tak by jsi ji tam měl někde najít a normálně obnovit. Pokud myslíš jen folder, tak ten se jmenuje .evolution samozřejmě ho ze zkopírované složky HOME musíš do nově vytvořené složky kopírovat s právy, jinak ty maily neobnovíš a nesmíš mít zapnutej Evolution... ale to je logický. Pak by to ale mělo normálně fungovat.

...jednomu moc nerozumím, jak jsi odinstalací Evolution zbořil celý systém... to fakt nemám...
« Poslední změna: 18 Listopadu 2010, 10:38:46 od kimi »

Ravecz

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 18 Listopadu 2010, 11:55:53 »
Věř mi že jsem koukal jak puk. Proste sem přes synaptik odinstaloval Evolution včetně různých doplňku . Po restartu proste nenaběhlo nic. Přes live cd jsem zkusil opravu a na chvilku naběhal příkazová řádka . Po druhém restartu už ani ta nenaběhla. proste smula. nejsme tak zkušený abych to dokazal vyhodnotit tet řeším další problém :

http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,52014.0.html

R.
Pokud jsi tam měl opravdu zálohu, tedy uživatelsky vytvořený backup tak by jsi ji tam měl někde najít a normálně obnovit. Pokud myslíš jen folder, tak ten se jmenuje .evolution samozřejmě ho ze zkopírované složky HOME musíš do nově vytvořené složky kopírovat s právy, jinak ty maily neobnovíš a nesmíš mít zapnutej Evolution... ale to je logický. Pak by to ale mělo normálně fungovat.

...jednomu moc nerozumím, jak jsi odinstalací Evolution zbořil celý systém... to fakt nemám...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.