Dky moc.
Avšak. Hrát s grafikou se mi nepovedlo. Proklikal jsem všechno co šlo a nic, co by mi nějak pomohlo se nestalo.
Nejsem boužel tak dobrej, takže jsem nepochopil co mám pořádně stáhnout a co s tím mám dělat, takže děkuji moc. A Poslední. Ještě se podívám, ale myslím že Zelda: Ocarina of time jsem neviděl ani na gamecube, ani na Wii.
Děkuji za odpovědi.
No, jakou máš verzi toho emulátoru? je to ten grafický z repozitářů, nějak 1.5xx? tak v tom se mi to ani nepodařilo spustit. Pokud si přidáš ten repozitář z mého odkazu výše, potom přes synaptic nainstaluješ verzi 1.99, která ale nemá GUI. takže potom otevřeš konzoli a napíšeš
mupen64plus ~/Adresar_s_hrou/hra.n64, hra se ti spustí v okně. Když dáš za mupen64plus parametr
--fullscreen, budeš to mít přes celou obrazovku. další parametry získáš pomocí
mupen64plus -h, například --resolution by mohl být užitečný.
Samozřejmě, je nepohodlné pokaždý otvírat terminál a vypisovat se s tím, nebo to hledat v historii řádku. Dá se vytvořit primitivní spouštěč:
1. pravým tl. myši kliknout na plochu -->Vytvořit dokument-->Prázdný soubor, potom nějak pojmenovat-->otevřít
2. zkopírovat příkaz včetně parametrů z terminálu a vložit ho do souboru, např.
mupen64plus --fullscreen ~/Stažené/ZELDA.n64 3. uložit a zavřít soubor, potom klepnout pravým myšítkem na vytvořený soubor -->Vlastnosti-->Oprávnění-->zaškrtnout
Povolit spouštění souboru jako programu 4. Poklepáním na soubor se otevře okno co se má dělat, takže samozřejmě vybrat
Spustit v terminálu 5. Hrát
Při skončení se terminál sám zavře
Pak se tomu souboru dá přidělit nějaká hezčí ikona, ale to asi není takový problém, takže s tím nebudu otravovat:)