Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace z ISO do Virtual PC Win  (Přečteno 4221 krát)

mikik

• Návštěvník
instalace z ISO do Virtual PC Win
« kdy: 28 Listopadu 2010, 21:36:59 »
Zdar,
nikde ve foru jsem nenasel zminku o teto moznosti (ci nemoznosti) takze ji zadavam.
Snazil jsem se instalovat UBUNTU 10.10 na Windows virtual PC pod Windows 7 Ultimate64bit
(mam uz nainstalovane XP prostredi pro VPC)
Mam Core2 Quad 9550@2,83, graf Nvidia GTS8800, 6GB RAM,
Po nejakych dohledavackach - na DVD Extra PC byla verze pouze pro 64bit CPU (coz
ale nemzinovali!!! dalo se castecne odhadnout pouze z nazvu iso souboru-psalo hlasku-pripadne dodam)
Stahl jsem tedy verzi 32bit
mam vhd (je nazvan UBUNTU10.10-snad nevadi ta tecka) 50GB, vyhrazeno 512MB RAM (neni to malo?)
spusti se instalace - fialova obrazovka a potom vetsinou spadne okno s VirtualPC tzn. zmizi.
(jedinkrat jsem se odstal az do casti kdyb byly 4tecky -blikaly jako ze pracuji, pod tim napis Ubuntu,
ale zase spadlo.
Uz nekolikrat jsem chtel vzit linux na milost a pracovat s nim.
Vzdycky, ale nakonec prestanu protoze toho casu, ktery by clovek musel venovat
reseni zakladnich problemu (viz i tento) je naprosto zbytecne moc!
Neni to naprosto UF system. Doufal jsem, ze za tech nekolik let od poslednich pokusu
se dostal preci jen bliz k uzivateli, ale jako clovek mimo komunitu zadny pokrok nevidim.

Presto mam snahu - presvedci me nekdo o opaku meho nazoru
(ale jestli kvuli kazde blbine musi clovek patrat 1/2dne  na netu aby sehnal reseni
tak teda  ???)

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
Re: instalace z ISO do Virtual PC Win
« Odpověď #1 kdy: 28 Listopadu 2010, 22:35:41 »
1)
Kód: [Vybrat]
Uz nekolikrat jsem chtel vzit linux na milost a pracovat s nim.Linux ti dá jen tolik co dáš ty mu nikdy né víc.
Zde se dozvíš proč:
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,27820.0.html
2)Pokud máš snahu začni třeba takhle:
http://wiki.ubuntu.cz/Wubi
3)
(ale jestli kvuli kazde blbine musi clovek patrat 1/2dne  na netu aby sehnal reseniplatí odpověď č.:1
4) jinak je problém v ovladačích grafiky abych ti odpověděl konkrétně na tvůj dotaz.

Edit:win7 nemá svůj →Microsoft Support← ;D ?
« Poslední změna: 28 Listopadu 2010, 22:47:58 od airlive »
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

mikik

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Listopadu 2010, 23:14:09 »
Diky za odpoved c.4, ktera je k veci, ale prilis vagni a nic nerikajici
kdyby byly takovehle hotliny k jinym SW tak je utlucou -  to neber osobne
jen jsem chtel, aby sis uvedomil co jsi napsal (tedy spis nenapsa!)
co to zanmena? stary driver, moc novy driver, nefacha s GTS8800
musi byt nejaka konkretni verze ovladace nebo co?

Hned jsem mrkl na ovladac/aktualizoval a bez jakekoliv odezvy
pad naprosto tentyz

add 1-3
Ja nemam potrebu tu zakladat nejaky flamware,
ale Tve vyjadreni musim zpochybnit.
Ano asi bych se zaradil do skupiny 2.
Problem je ale jinde nez ho hledas (a hledaji Linuxaci - tzn mezi klavesnici a zidli)
Problem je v tom, ze se Linux snazi byt prezentovan jako nahrada Windows
Jako user friendly system, ktery Widle bez problemu nahradi. A to neni pravda!

Ne! neni to o lenosti apod. Byly doby kdy (neznam Tvuj vek, ale mozna, ze jsi jeste
cumlal dudlik-bez urazky mozna, ze ne) jsem honil Commodora 64 a potom ruzne Amigy
o kterych tu nebylo skoro nic a INET v plenkach (o AmigaDOSu, SW apod) Sam jsem si musel zjistovat
co a jak, kdyz jsem ji (amigu 1200) prestavoval do PC Toweru, abych mohl mit HDD
a CD rom a spoustu dalsich srand. jenze casy se meni a nekteri se musi i zivit.
A z hracickovani se stava soucast obzivy. Tohle bohuzel vi Microsoft a nechape
komunita Linuxu. Protoze pak by v zakladnich vecech jako je instalace, drivery
a instalace SW dospela k mnohem UF postupum bez zmatku a chyb.
Kdyby hlasili, ze je Linux specificky produkt, ktery neni pro kazdeho myslim, ze nikdo nemuze
rict ani n.
Proste kdo ma cas honit po forech proc mu zrovna tohle nejde a proc to jde jen timhle zpusobem
ten si Linux uziva. Jenze se tim sam Linux pohrbiva. Tedy omyl, vyclenuje mezi skupinu fandu
a taky do specialnich zarizeni - iPady, servery, ctecky a co ja vim kam jeste, kde se obycejni uzivatele
nemaji sanci setkat se systemem, ale jen SW nadstavbou, ktera uz vicemene UF byt musi.

Omlouvam se za neco co sem nepatri. Je to tak trochu ze vzteku, protoze jsem vzdycky byval na strane mensich
proti molochum (AMDvs.Intel, AMiga vs. PC apod) a kdyz ted vidim jak se linux sam odrezava
v dobe kdy win7 sjou vpodstate prijemny system...ach jo

add Edit - jestli to nebude tim, ze ho potrebuje mnohem, mnohem ale mnohem mene nez Linux ...

Jeste poznamka - skoro vsude s hovori o tom, ze kdyz chces zacit napr s Linuxem
najdes na foru spoustu lidi ochotnych Ti pomoct.
Ovsem praxe je podobna popisu z Tveho 1 odkazu:
...cumelo mi pres rameno a vsimnuv si, ze nemam vistu, pritocilo se ke me a zacalo ze me tahat rozumy .. bohuzel na ty nejelementarnejsi veci .. grrr
Ja to castecne chapu,a jsou i nezistni radci, ale myslim, ze jich neni tolik (pro zacatecniky) Potom, kdyz uz resi veci na urcite urovni, je to jine...
« Poslední změna: 28 Listopadu 2010, 23:22:13 od mikik »

ufaak

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 28 Listopadu 2010, 23:31:40 »
upozornuji, ze tady neni hotline! coz pro tebe znamena, ze pokud chces radu nebo pomoc, bud si ji muzes najit, a nebo o ni pozadat. jakym zpusobem ti kdo poradi, je vec druha. nekdo ti napise postup krok za krokem, nekdo ti poradi, co mas hledat a podobne.
pokud ti toto nevyhovuje, doporucuji vyuzivat nejake komercni reseni (windows, ale napr. i moznost koupit si placenou podporu k linuxu).

rozhodne nezapusobis poznamkami typu "vezmu linux na milost"... na to tady neni nikdo zvedavej...

To abysme trosku vyjasnili situaci. ted muzes zacit pokladat konkretni dotazy, pokud mozno i s postupy, ktere jsi zkusil a nefungovaly...

//edit: a popravde nechapu kde jsi sebral, ze linux jsou "windows zadarmo", to je asi kazdymu jasny, ze to tak neni... 
« Poslední změna: 28 Listopadu 2010, 23:33:28 od ufaak »
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

airlive

• Závislák
  • Linux User: 479151.
« Odpověď #4 kdy: 28 Listopadu 2010, 23:31:56 »
Problem je v tom, ze se Linux snazi byt prezentovan jako nahrada WindowsTohle je všeobecná lež,Linux se o nic takového nesnažil ani nebude nepotřebuje dělat nějakou náhražku něčeho je svůj.
Jinak už dudlík pár dní necucám ročník 60tý +/-
Btw: ušetři prosím zdejší fórum od rozborek co Linux potřebuje nebo co by měl být/mít.(to vede vždy k FW)

Jinak asi takhle:vyzkoušej nějakou jinou virtuálku to by mohlo pomoci.(VirtualBox?)

Edit:
Jeste poznamka - skoro vsude s hovori o tom, ze kdyz chces zacit napr s Linuxem
najdes na foru spoustu lidi ochotnych Ti pomoct.
Ovsem praxe je podobna popisu z Tveho 1 odkazu

→tohle ti jednoduše vysvětlím na příkladu → když příjdu v obleku do havířské hospody kde budou horníci sedět po práci na pivu a řeknu jim,že jsou špinaví omouněnci,tak pak se budou dít věci,no a  pokud to přežiju,tak jim řeknu ať mi levně prodaj svoje deputáty.... a takhle si bohužel začal i ty  :-\
« Poslední změna: 29 Listopadu 2010, 00:14:38 od airlive »
openSUSE Leap 15.1
Vivaldi: King of Browsers.
"Tón, kterým se hovoří v linuxových skupinách, je tvrdý, ale srdečný..."

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 29 Listopadu 2010, 00:16:44 »
Skusal si instalovat ubuntu v safe mode? Kedze niektore virtual boxy nepodporuju vsetky farebne hlbky.
http://superuser.com/questions/157821/installing-ubuntu-in-windows-7-virtual-pc

Skusal si kontaktovat hotline ms windowsu? Ma MS win, ci je ubuntu, ktore si instaloval podporovane? (teda za predpokladu, ze mas riadne MS win zakupene)

Citace
Po nejakych dohledavackach - na DVD Extra PC byla verze pouze pro 64bit CPU (coz
ale nemzinovali!!! dalo se castecne odhadnout pouze z nazvu iso souboru-psalo hlasku-pripadne dodam)
Stahl jsem tedy verzi 32bit
Tomu nejak nerozumiem, preco si nestiahol ISO z www.ubuntu.com?

ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.