Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Osekanie Ububtnu:EE  (Přečteno 1973 krát)

ipok

• Návštěvník
Osekanie Ububtnu:EE
« kdy: 09 Prosince 2006, 13:30:43 »
Hi, som sice new-one do Ubuntu, ale zase nie som lama. Kcem si Ubuntu trocha osekat, teda snazim sa vyhodit napr. Rhytmbox (mam rozchodeny Amarok s DB ala MySQL). Prejdem do Synaptics, dam Rhytmbox odstranit, a novo-zobrazenom okne mi system oznamuje, ze sa koli zavislostiam odstrani polka systemu, hlavne Ubuntu-desktop. To iste, ked kcem odfajcit xorg-drivers-cirrus a pod. ovladace co nepotrebujem (staci mi ATI). To iste GIMP, atd, atd, no nebutem sa radsej zbytocne vytacat.

Skusal som ist na to opacne, nainstaloval som si command-line verziu Ubuntu (server CD). Nepodarilo sa mi vsak rozchodit HW tak ako v plnom Ubuntu (out of  box - nesla wifi [atheos], speed-step-centrino a pod.) Napr. som nenasiel nejaky skript na vygenerovanie xorg.conf ako to ma Slackware alebo Arch Linux.

Kua hladam distribuciu, ktora mi nainstaluje iba minimalny system ale s rozbehnutym vsetkym HW out-of-box. Kde si potom lahko nainstalujem cely desktop, ale max. osekany (ziadne cirrus drivery) pomocou balickovaca.

Prave koli tomu sa mi Ubuntu paci, na apt-get nema siroko daleko nic okrem Arch  a jeho pacmana.

Ale prehnane zavislosti v Ubuntu ma fakt neskutocne vytacaju.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #1 kdy: 09 Prosince 2006, 14:27:10 »
Jako nejlepší osekávací řešení s apt-get bych viděl Debian větev Testing.
Nainstalovat jen "Základ systému" to je opravdu pár MB a poté doinstalovávat pouze chtěné balíky.
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Pavelp

• Host
« Odpověď #2 kdy: 09 Prosince 2006, 18:15:54 »
IMHO ubuntu-desktop je virtualni balik a mel by jit odebrat. Pak se vam system "odemkne" od zavislosti ubuntu-desktopu. Prehnane zavislosti mne irituji taky, ale neda se nic delat, takovy je trend. A bude hur....

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #3 kdy: 10 Prosince 2006, 15:50:56 »
Lepší přehnané závislosti než napůl nefungující systém. Moje zásada. Ten ubuntu-desktop vůbec nainstalovaný nemusí být - je to jen meta balíček, který zajišťuje, aby se vám nainstalovalo vše související s ubuntu desktopem (jak to název napovídá), já ho už nemám označený a funguje mi vše. Klidně ho můžete odfajfkovat ;).

EDIT: mám dojem, že existuje derivát Ubuntu (podobně jako Kubuntu aj.), který se snaží být minimalistický na nároky hardware. Bohužel si už nepamatuji, jak se jmenuje. Navíc, když jsem si ho chtěl stáhnout, tak to nešlo.
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #4 kdy: 10 Prosince 2006, 21:41:55 »
Skús nUbuntu. Je to už osekané Ubuntu, obsahuje pár serverových aplikácii, ktoré môžeš neskôr odinštalovať. Ako X-ka používa myslím Fluxbox(?). Inštalačné ISO CD má 250MB. Chystám sa ho v blýzkej dobe nahodiť na router na 1GB HDD, namiesto terajšieho Ubuntu na 15GB HDD.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.