Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: OOo dokument na MS Windows? [vyřešeno]  (Přečteno 1415 krát)

vasicekabc

OOo dokument na MS Windows? [vyřešeno]
« kdy: 05 Ledna 2011, 22:35:06 »
Pokud v OOo writer uložím dokument ja ko soubor .doc, otevře jej příjemce s windows stoprocentně v pořádku?

Možná hloupý dotaz, ale teď mi na tom asi závisí budoucí kariéra :) a pdf nechtějí
« Poslední změna: 07 Ledna 2011, 16:05:26 od Pavel Půlpán »

Pavel Půlpán

Re: OOo dokument na MS Windows?
« Odpověď #1 kdy: 05 Ledna 2011, 22:39:01 »
Sto procent je docela dost procent. :)

Otevře ho, ale není zaručeno, že se třeba více či méně nepozmění formátování. Přímou úměrou... čím složitější dokument a čím více prvků v něm, tím větší riziko zmrvení. Obsahově ale bude v pořádku.

vasicekabc

« Odpověď #2 kdy: 05 Ledna 2011, 22:41:58 »
Ajaj, to mě moc nepotěšilo. nejhorší je, že pak to bude vypadat, jako když člověk neumí sestavit a zformátovat dokument, a to přesně je nežádoucí. :(

Pavel Půlpán

« Odpověď #3 kdy: 05 Ledna 2011, 22:46:14 »
Pokud budeš používat stylování a standardní fonty, nemělo by se nic tak hrozného stát.

Když už jsme u toho, asi rok zpátky jsem nadrápal v OO Draw (pod Wirdouz) nějakej layout... nic moc složitého, pár čar a nějaký to textový pole... a při otevření v té samé verzi OO, akorát na Linuxu, se mi to rozsypalo. Setkal se s tím někdo?

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 05 Ledna 2011, 23:08:39 »
.....ale teď mi na tom asi závisí budoucí kariéra :) a pdf nechtějí
Trošku off topic...  :-[
Kariéru ve firmě, kde nechtějí PDF a místo toho radši DOC bych si asi hodně rozmýšlel. Jaké úroveň IT tam asi tak bude? Co Vás tam asi tak očekává za práci a jaké štěstí tam chcete udělat?
A co takhle plain text? Tomu by rozumněli ?  To ale jestli jim bude zase vadit UTF-8, tak na Vašem místě bych byl radši ještě chvíli nezaměstnaný.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #5 kdy: 05 Ledna 2011, 23:54:21 »
Presne ako povedal Prasák tak by to malo byť v poriadku.Problém môže byť keď tam bude kopec obrázkov a hovadín.Ale ani toho by som sa moc nebál.Keď tak si môžeš nainštalovať aj word.Nikto ti v om nebráni.Cez play on linux sprevádzkuješ 2007 a 2003 bez problémov.2010 cez čistý wine to bude troška zložitejšie.Avšak nezúfaj tu pomoci dostaneš.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

donny

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 06 Ledna 2011, 00:49:29 »
Myslím, že pod Wine by měl běžet Microsoft Word Viewer - pro kontrolu.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

vasicekabc

« Odpověď #7 kdy: 06 Ledna 2011, 07:47:03 »
Já myslím, že důvody firmy pro .doc chápu. Jde o reklamní materiál do nějž řetězově množství jednotlivců přidává své myšlenky. Tak zřejmě proto nejrozšířenější a snadno upravitelný formát.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #8 kdy: 06 Ledna 2011, 08:58:58 »
Pokud v OOo writer uložím dokument ja ko soubor .doc, otevře jej příjemce s windows stoprocentně v pořádku?

Podle složitosti dokumentu. Podle mě 99% bude v pořádku. Procento neúspěchů bude přibližně stejné, stejně jako mezi jednotlivými verzemi MS Office. My používáme ve firmě již třetím rokem POUZE OOo na Ubuntu a jde to v pohodě. Pro co nejlepší kompatibilitu doporučuji vše ukládat jako doc (W97/2000).
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Evžen Šubrt

• Závislák
    • EuGenio's Lair
« Odpověď #9 kdy: 06 Ledna 2011, 09:52:06 »
No, začal bych tím, že bych v Ubuntu nainstalovam balíček mscorefonts a potom v OOo používat "Windows safe" fonty (ty, co jsou na 100% v každé instalaci Windows) - čili Arial, Courier New a Times New Roman - a radši ještě v nějakých "standardních" velikostech (10pt, 12pt, 16pt).
Athlon X2 6000+, MB ASUS M2R32-MVP, 6GB RAM, ATI Radeon HD7850 1GB, 1GB SSHD + 250GB HDD, Ubuntu 13.10 Saucy Salamander 64bit

RNA

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 06 Ledna 2011, 11:37:14 »
Já myslím, že důvody firmy pro .doc chápu. Jde o reklamní materiál ........
Aha, tak to jo, já myslel, že to je žádost o místo, nebo živočichopis.
Jen připomínám: bacha na font Dejavu !!!  Mě způsobil úplné rozsypání dokumentu a to jen mezi verzemi Wordu.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #11 kdy: 06 Ledna 2011, 14:40:42 »
Šikovnej a vkusnej člověk umí udělat hezkej, přehlednej a funkční dokument s použitím dvou základních typů písma, dvou třech velikostí a řezech. Potom se to zobrazí dobře všude...

:-)

Taky nechápu, proč mi zájemce o práci pošle životopis psaný fontem hei_AvantGardeGotic_EE_CE-Adobe.ttf apod.
Ihned si představím přechytralého absolventa s NB plným kradených fontů.
(jen příklad)
« Poslední změna: 06 Ledna 2011, 14:43:48 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

vasicekabc

« Odpověď #12 kdy: 06 Ledna 2011, 16:30:40 »
Dobře to dopadlo, děkuji všem, značím za vyřešené.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.