Zdravím,
mám stejný problém.
Nové HP ProBook 4520s s předinstalovanými Win 7. Disk byl rozdělen na 4 části --
1. Soft od výrobce
2. System -- Win 7
3. Data (windousí "disk C")
4. recovery oddíl, to jsou ty Visty, přes ně se to obnovuje, což jsem zjistila, když jsem poprvé instalovala Ubuntu a zrušila tím Win 7, a pak je obnovovala, protože je tam potřebuju...
Ty čtyři oddíly jsou asi primární, takže když jsem přes Správce disků ve Win 7 jeden z nich zmenšila, tak s uvolněným místem nešlo nic moc dělat. Windowsy řvaly, že aby bylo možné mít víc než čtyři oddíly, je potřeba je převést na "dynamické", což zatím nevím, co znamená :o/
Myslím, že jsem se jim snažila vysvětlit, že to bude logický oddíl, což po převedení na dynamické snad nějak pochopily. (Ale Ubuntu potom asi ne a jeden oddíl sežralo, aby byly zase 4)
To volné místo jsem zformátovala jako fat 32, abych ho pak při instalaci jasně poznala od ostatních nfts oblastí...
Ubuntu šlo do toho oddílu nainstalovat, ale asi zmizel ten recovery oddíl a win 7 jsou v grubu, ale nenabootujou :o((( i když tam mají své dva neporušené oddíly ("system" a "c:") a bohužel už nejdou ani obnovit (jen z CD)
=oD
Takže asi jediný způsob, jak se vyhnout tomuhle všemu je nějaké rozumné přerozdělení v GParted předem jak tu někdo už radil a na což jsem byla líná...
Půjde to? Třeba někam přestěhovat software od výrobce (vyčlenit mu někde logický oddíl?) a ten původní oddílek pak zrušit?
A nemáte prosííím někdo radu pro mě? Je nějaké pomoci, aby ty Wokna bootovaly?
Teda jestli tu je někdo, kdo to dočetl až sem a ještě nezvrací... :o(
Nebo zformátovat celý disk, nějak rozumně rozdělit a instalnout načisto Win a pak Ubuntu...