Ahoj,
nedaří se mi nainstalovat Ubuntu na Lenovo S10-3. Běží na něm Windows 7 Starter, nemá optickou mechaniku. Zkoušel jsem to přes bootovací USB flashku, ale počítač z ní nechce nabootovat, vždy se při startu zasekne. Zkoušel jsem tímto způsobem instalovat Ubuntu 10.10 - verzi 64bit pro klasické počítače a potom ještě verzi 32bit pro netbooky.
Někde jsem četl, že se v BIOSu kromě nastavení bootu z USB flash musí ještě povolit něco jako USB Legacy, ale nevím, jestli jsem to správně pochopil - každopádně nic takového v BIOSu najít nemohu...
Chtěl bych win v netbooku ponechat a nainstalovat Ubuntu na druhou část disku, nechci je ale mít nainstalované přes Wubi, aby to prostě celé nestálo na těch winech a byly ty systémy nezávislé na sobě. Možná jsem paranoidní, ale těm winům prostě nevěřím a nechci aby mi znefunkčnily oba systémy, pokud se v nich něco pod*lá

S čím bych potřeboval pomoci:
* Poradit ohledně toho USB Legacy.
* Poradit, jestli existují jiné cesty, jak Ubuntu nainstalovat bez optické mechaniky, flashky a Wubi. Možná externí mechanika? Ale nebude to to samé, když se také připojuje přes USB?
* Nešlo by třeba v těch winech nějak rozdělit disk a bootovat potom z té druhé, prázdné části disku, kam bych ve winech nahrál tu instalačku Ubuntu?
Díky za každou radu!