Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: odstranenie kde a xfce z ubuntu (chcem si nechat len gnome) [VYRIESENE]  (Přečteno 2514 krát)

mysho

• Návštěvník
mal som nainstalovane ubuntu 10.10, chcel som skusit aj ine prostredie ako gnome, tak som si do toho nainstaloval KDE (kubuntu-desktop) a potom XFCE (xubuntu-desktop), (animaciu pri spustani pred login screenom mi to dalo z kubuntu a login screen mi dalo z xubuntu) vsetko fungovalo ale po chvili skusania som zistil ze xfce nebudem pouzivat, tak som sa chcel odstranit xfce, podla navodu http://www.psychocats.net/ubuntu/puregnome a ked som hodil do terminalu to co je tam pod remove xubuntu odstranilo mi to asi aj to co nemalo pretoze po restarte PC mi vtedy ked sa malo zobrazit prihlasovacie okno proste len zhasla obrazovka , tak som skusil cez recovery mode znovu nainstalovat balicky:
ubuntu-desktop     -nenainstalovalo nic nove, takze
kubuntu-desktop      -znovu nainstalovalo takze zjavne nieco z toho sa odstranilo pri pokuse zmazat xfce
xubuntu-desktop       -tiez znovu nainstalovalo
stale sa nezobrazi login screen, zobrazi sa len ta animacia co sa zobrazuje pred login screenom, a potom zhasne obrazovka, lenze soft poweroff tlacitko mi funguje, normalne sa zobrazi to co sa zobrazuje vzdy pri vypinani a vypne takze aspon ciastocne to fungovat musi, len to nezobrazuje,
takze ako sa to da opravit aby mi znovu zobrazovalo login interface?
« Poslední změna: 11 Února 2011, 10:23:01 od mysho »

mysho

• Návštěvník
Re: odstranenie kde a xfce z ubuntu (chcem si nechat len gnome)
« Odpověď #1 kdy: 08 Února 2011, 20:51:52 »
no tak uz sa mi to podarilo znovu rozbehat - vygooglil som ze ten login screen riadi balik gdm tak som ho preinstaloval a funguje to
akurat teraz neviem ako odstranit to xfce a kde kedze to z psychocats mi odstranilo aj co nemalo
takze by som poprosil ak je nejaky lepsi navod na ich odstranenie alebo aspon nieco kde najdem zoznam balikov na ktore smeruju meta baliky ubuntu-desktop, kubuntu-desktop, xubuntu-desktop aby som to mohol porovnat a vybrat sam co vsetko odstranim
« Poslední změna: 08 Února 2011, 20:53:34 od mysho »

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 08 Února 2011, 22:14:56 »
Normálně v Synaptiku v grafice zaškrtni na odstranění ty dva metabalíky,zkontroluj co to po tobě bude ještě chtít odstranit,případně před tím než ty změny provedeš zruš zaškrtnutí některých položek.Jinak hlavní části prostředí jsou kde-runtime-base a xfce-runtime-base

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 09 Února 2011, 07:45:35 »
V postraním panelu lze vybrat prostředí, které je třeba:

http://www.psychocats.net/ubuntu/purekde

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

mysho

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Února 2011, 08:56:59 »
no to sa dalo cakat taketo odpovede:
pavel - pisal som ze ked to robim podla tej stranky zmaze mi to aj to co nema, a ten link co si dal ty to je na navrat na ciste KDE
rover - ked v synaptiku dam odstranit xubuntu-desktop alebo kubuntu-desktop odstrani mi to len ten prazdny balik, napriklad teraz tam balik xubuntu-desktop ani nemam a xfce mi funguje normalne

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 09 Února 2011, 10:23:19 »
...Jinak hlavní části prostředí jsou kde-runtime-base a xfce-runtime-base
A co odstraneni technto baliku?
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

mysho

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 09 Února 2011, 10:30:55 »
balicky kde-runtime-base a xfce-runtime-base mi synaptic ani nenajde, ked davam apt-get remove xfce-runtime-base tak mi vypise tiez ze nemoze najst balik

alkoholik

• Host

mysho

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 09 Února 2011, 11:08:32 »
omg to som skusal ako prve, uz treti krat pisem ze to mi odstranilo privela potrebnych balickov

pacholik

• Závislák
« Odpověď #9 kdy: 09 Února 2011, 16:39:03 »
zkus to pomocí aptitude
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install aptitude
sudo aptitude purge xubuntu-desktop

mysho

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 11 Února 2011, 10:21:24 »
nakoniec sa mi to podarilo ale musel som rucne kontrolovat vela dependencies, a nakoniec este znovu doinstalovat nejake balicky co mi zmazalo z neznamych dovodov, ale zas som sa nieco nove naucil :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.