Zdravim lidi,
Mam dost solidni problem a potreboval bych help. Mam laptop uvedeny v nadpise, je to AMD64 2GHz, 1GB RAM DDR2, ATI X1100....a mam problem rozchodit wifinu Broadcom 4318. Napred jsem mel Ubuntu 6.06 Dapper, ale mel jsem stejny problem, takze jsem presel na novejsi 6.10 EDGY, kde by mela byt podpora Broadcomu uz zakompilovana. Jako v Dapperu mi to wifinu vidi, je tam driver, ale mam tam tohle: "iwconfig"
lo no wireless extensions.
eth0 no wireless extensions.
eth1 IEEE 802.11b/g ESSID:"" Nickname:"Broadcom 4318"
Mode:Managed Access Point: Invalid
RTS thr:off Fragment thr:off
Link Quality:0 Signal level:0 Noise level:0
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0
sit0 no wireless extensions.
Prosel jsem snad vsechny navody na cz a en forech, ale ani jeden nezabral. Zkousel jsem ndiswrapper, jeste v Dapperu a vsechno ok podle navodu, ale stejne nic. Uz nad tim travim stridave mesic po nocich a ted dokonce cely veekend s kamosem, kterej se mi na to napichl odjinud a nic. Napadlo me, ze by to mohl byt problem s acpi, tak jsem je stahnul, zkusil instalovat, ale ve finale po prikazu: "modprobe acer_acpi"
mi to zahlasilo error a instalace krachla. Jsem novacek co se tyce linuxu a vpodstate vse znam od znameho, ktery uz na tom jede nejakej patek. Ta hlaska "no such device" me uz irituje. Mam laptop koupeny v UK a en verzi ubuntu, ale to je nepodstatne. Mohl by mi nejaky admin poradit, please?