Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: MP3 na cd  (Přečteno 1536 krát)

vlasto

• Stálý člen
  • **
MP3 na cd
« kdy: 13 Března 2011, 07:48:16 »
Dobrý den,potřebuji poradit .
převedl jsem si staré desky na mp3 do počítače.Celá deska se jeví jako jeden soubor a já bych potřeboval aby Lp bylo rozdělěno a nahráno po jednotlivých skladbách ,skladba 1 .... až např.20.Používám Audacity.
Děkuji předem za pomoc.

aloisam

• Host
Re: MP3 na cd
« Odpověď #1 kdy: 13 Března 2011, 09:43:42 »
Jestli ti dobře rozumím, tak jsi z hudebních cd vytvořil iso soubory, ale potřeboval by jsi mít jednotlivý písničky v mp3..
Já jsem teda už všechny cd dávno vyházel, ale předtím jsem je ripoval normálně pomocí rhythmboxu. Vlož cd do mechaniky, nebo pokud už máš jen ty iso obrazy, tak je přimountuj. Po vložení cd se v ryhythmboxu objeví volba kopírovat do sbírky, nebo tak nějak (doufám že se to nezměnilo, fakt to nemám jak vyzkoušet). ;) Pak stačí na tu ikonku kliknout a už se ripuje..
Teda do ogg, což mně nevadilo, ale to se dá změnit v nastaveních → Preferovaný formát.

a.arnost

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Března 2011, 13:18:50 »
Myslím si,že to je trochu jinak a to tak,že nahrál celou desku přes audacity do pc.Takže z toho má jeden velký soubor,který je potřeba roztřihat a uložit jako mp3.Pokud je to takto tak je tady malý návodík:
http://www.emag.cz/audacity-pracujeme-se-zvukem/
Taky jsem si tím prošel,jen malé doporučení neustále ukládej co děláš jinak by z toho mohla být docela pakárna.

aloisam

• Host
« Odpověď #3 kdy: 13 Března 2011, 14:25:07 »
no asi máš pravdu, proč by jinak vlasto zmiňoval audacity. Ale za něj doufám že ty cd někde má, protože ripování je otázka pár kliků. Rozřezat to, bude asi trvat o dost dýl..

a.arnost

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 13 Března 2011, 16:04:20 »
To ořezání chce trpělivost dělal jsem takhle asi 20 desek ze začátku jsem z toho byl špatnej a pak to šlo jak po másle.Vytvořil jsem si zálohu a sní pracoval.

vlasto

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 13 Března 2011, 20:33:54 »
Děkuji,jdu na to.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.