Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém při bootování  (Přečteno 1111 krát)

jennynka

• Návštěvník
Problém při bootování
« kdy: 04 Dubna 2011, 18:10:48 »
Ahojky, rozhodla jsem se nainstalovat ubuntu 10.10, instalace se mi dlouho nedařila, vypínal se mi monitor a vše zamrzlo, až poté, co jsem po vložení CD a jeho nabootování stiskla esc, dala F6 a na konec příkazové řádky napsala i915.modeset=0 xforcevesa, pak již mi to šlo nainstalovat. dala jsem celý disk zformátovat, předtím jsem tam měla WINXP. Instalace proběhla v pohodě, na konci to chtělo restart. Po restartu PC jsem si v biosu nastavila bootování z HDD0 a spustila to. Dojelo to k místu, kde mi vyjela tabulka, jestli chci ubuntu generic, nebo recovery mode, memory testt, prostě si mám vybrat šipkama, co chci a dát enter. Jenže klávesnice nefunguje. Přitom DEL pro spuštění biosu funguje. A pokud dám do CDRomu instalační CD windowsů, tak se nenačte, i když dám v bootování primárně HDDO a ostatní dám disabled. Napíše to jen pro spuštění systému z CD klikněte libovolnou klávesu, což nemůžu, protože mi přestane fungovat z neznámého důvodu klávesnice a spustí se zase HDD0 s tabulkou, ve které si nemůžu vybrat, protože nejde klávesnice. Co s tím?? Nemůžu si nainstalovat ani WIN ani spustit Ubuntu.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re: Problém při bootování
« Odpověď #1 kdy: 04 Dubna 2011, 18:59:13 »
Je to práve preto, že si tam dávala tie riadky navyše. Teda, že pri inštalácií tam boli a teraz nie. Treba ich tam pridať a bude to fachať.Kukni toto.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

pan Filuta

• Aktivní člen
  • *
  • Tux, po třech milionech let v kosmu
« Odpověď #2 kdy: 04 Dubna 2011, 19:06:43 »
Ahoj.

Je to stolní PC? Pokud ano, máš klávesnici s USB, nebo PS/2 konektorem?

Ubuntu LiveCD nabootuje?

EDIT: jAster_BA
Pokud to vážně problém vyřeší, tenhle příspěvek smažu. :)
« Poslední změna: 04 Dubna 2011, 19:20:44 od Pan Filuta »

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 04 Dubna 2011, 19:17:33 »
Treba iba dodať bootovací parameter i915.modeset=0 xforcevesa
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

jennynka

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 05 Dubna 2011, 22:12:05 »
Díky za odpovědi, klávesnici mám USB, PC stolní. CD ubuntu live nabootovat taky nešlo, skákalo to vždy na HDD0, i když bylo v biosu nastaveno CD.  zkusila jsem si půjčit PS/2 klávesnici, tak se alespoň nezamrzla!!! takže konečně jsem měla na výběr, zda nabootovat z CD nebo z HDD0. Takže klávesnice super, můžu pracovat dál, ale ubuntu zamrzalo to stejně, parametr se mi tam nepovedlo dodat, aby to fachalo. Nicméně protože potřebuji PC k práci, tak jsem to zpět přeformátovala na XP a zkusím jindy :( Zatím děkuji

pan Filuta

• Aktivní člen
  • *
  • Tux, po třech milionech let v kosmu
« Odpověď #5 kdy: 05 Dubna 2011, 22:48:37 »
zkusila jsem si půjčit PS/2 klávesnici, tak se alespoň nezamrzla!!!
Ano, proto jsem se ptal. Tady* popisují stejný problém jako ty a pomohlo změnit nastavení v BIOSu ("legacy usb support", "emulation", apod.), případně - jako dočasné řešení - právě použití klávesnice s PS/2 konektorem.

*
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1081791
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1313314
« Poslední změna: 07 Dubna 2011, 21:29:01 od Pan Filuta »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.