Zdravím,
kvůli bugům v
Ubuntu 11.04 (pod GNOME chybí Skype ikona na liště, větráček pořád běží na 100%. Unity mi nevyhovuje) bych chtěl přejít na Kubuntu (nechci downgradeovat na Ubuntu 10.10).
Nechci ale přijít o svá data ani je zdlouhavě zálohovat na externí úložiště (je to přes 180 GB dat). Napadlo mě proto následující řešení, rád bych se ale zeptal, jestli je to proveditelné...
Tedy: Při instalaci Kubuntu rozdělím disk na 2 zhruba rovnocené oddíly. Do nového oddílu s nainstalovaným Kubuntu si přesunu požadovaná data a "starý" Ubuntu-oddíl zformátuji
Diskovým nástrojem.
Teď ale přichází problém - pokud v
Diskovém nástroji zvolím "
Odstranit oddíl" (Ubuntu-oddíl), alokuje se uvolněné místo k (již už jedinému) zbývajícímu oddílu, tj. ke Kubuntu-oddílu
?Zatím jsem to nikdy nezkoušel a nemám ani kde to vyzkoušet, byl bych velmi vděčný za radu! Předem děkuji.
PS: Vím, že bych mohl nechat disk rozdělený, ale takové řešení se mi nezamlouvá a rád bych se mu vyhnul.
Edit:.
Pro zacatecniky jako ja - pokud se chcete do tohoto pustit, je treba aby byl disk "unmountovany", tzn. JEDINE pres LiveCD (v pripade ze mate napr. laptop a pouze jeden HDD. Mate li jich vice, je to samozrejme mozne i ze systemu)
. Mozna je to samozrejme, ale me to tenkrat hned nedoslo.