Zdravím všechny,
už několikrát se mi stalo, že při aktualizaci systému a programů se mi PC sekl a Ubuntu už mi potom nenaběhlo. Musel jsem tedy celý sytém přeinstalovat a jelikož nemám připojení k internetu a používám grafickou kartu nvidia, která vyžaduje nainstalování ovladače nvidia-96, který není součástí instalačního CD, musel jsem složitě přenášet PC ke známým, abych PC k netu připojil a ovladač nvidia-96 dodatečně doinstaloval. Teprve poté jsem mohl spustit Ubuntu v grafickém režimu a instalaci a aktualizaci programů a systému provádět s využitím programu Keryx, bez nutnosti připojení mého PC k internetu.
Chci se tedy zeptat, jestli je možné se tomuto vyhnout tím, že bych si nějaké soubory zazálohoval a v případě, že k obdobnému problému dojde, je s využitím spuštění Ubuntu přes Live CD zpátky nakopíroval.
1) Je možné si nějaké soubory zazálohovat tak, abych při nové instalaci Ubuntu už nemusel PC pro doinstalování ovladače nvidia-96 připojovat k internetu a mohl tento ovladač do systému dodat pouze překopírováním těchto souborů ze zálohy? Pokud ano, o které soubory se jedná?
2) Které soubory a adresáře bych musel zazálohovat, abych při obdobnému problému mohl pouze tyto soubory obnovit ze zálohy bez nutnosti nové instalace systému a bez nutnosti nového nainstalování všech programů?
Díky moc.