Po dlouhém váhání jsem si nainstaloval "natvrdo" UBUNTU 11.04 a nyní řeším pár úvodních "problémů". Mohl bych poprosit o radu ?
1/ V PC mám dva HDD - 80GB (IDE) a 320GB (SATA), rozhodl jsem se, že tomuto novému operačnímu systému "věnuji" celou 80-ku a 320-ku si nechám jen na data. Při instalaci mi bylo doporučeno ještě vytvořit na 80-ce odkladový prostor, takže jsem ještě vyčlenil 10GB. 320-ce jsem přiřadil \home. Po instalaci se mi ale ta 320-ka vůbec nezobrazuje na ploše jako disk. Složku /home jsem našel a když ji otevřu tak má jen 270GB, což znamená, že UBUNTU to "zapráskalo" něčím..... Rád bych měl tento disk zcela volný a viditelný na ploše (jako když si připojím externí HDD, flash disky, apod...) Je toto možné ?
2/ Mám několik programů, které jsou pouze pro WINDOWS, dočetl jsem se, že existuje emulátor WINE, pod kterými by měly tyto programy fungovat. Zatím se mi jedná hlavně o program AUTOCAD. Nemáte někdo zkušenost s tímto emulátorem ?
3/ Nedávno jsem si koupil hybridní TV tuner, který nemohu pod UBUNTU dostat. Dočetl jsem se na netu, že ovladače pro LINUX zrovna (jako na schvál) pro tento tuner nejsou. Pokud bych zkusil instalaci programu včetně ovladačů přes WINE - nainstaluje se mi tento tuner ?
4/ Netiskne mi v UBUNTU tiskárna CANON MP 540, dají se stáhnout ovladače ?
Děkuji moc
Petr