Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Inkscape - síla (tloušťka, šířka) křivky  (Přečteno 7976 krát)

Sesijama

• Aktivní člen
  • *
    • Sesijama - technologie pro výrobu reklamy
Inkscape - síla (tloušťka, šířka) křivky
« kdy: 19 Července 2011, 10:03:55 »
Zdravím

jsem bezradný. V Corelu nastavím sílu křivky jednosuše přes nástroj PEN, ale v Inkscape na to nemůžu přijít.

Potřebuju nastavit sílu křivky na 0,001 mm.

Poraďte plz jak na to...

Díky

Sesijama

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re: Inkscape - síla (tloušťka, šířka) křivky
« Odpověď #1 kdy: 19 Července 2011, 11:21:46 »
Shift+Ctrl+F  Hned ta první položka Width. Teda jestli jsem správně pochopil otázku  ;)

[attachment deleted by admin]
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 19 Července 2011, 22:48:24 »
Ale jestli potřebuješ 1/1000 mm čáru, tak je asi cílem mít limitně nízkou tloušťku.

V tom případě doporučuji přepnout do režimu zobrazení jen čar (dělá se to ctrl+kp5 nebo tak nějak).
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 20 Července 2011, 09:50:45 »
Teď jsem si všiml že se mi v inkscape nezobrazují klávesové zkratky a ikonky. Kouknul jsem na jiný počítač také s 11.04 a také tam nejsou.
Kouknul jsem na windows a stejnou verzi Inkscape a tam nápovědy klávesových zkratek a ikonky jsou.
Jak to zapnout?  :'(
« Poslední změna: 20 Července 2011, 14:45:48 od RRadek »
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 20 Července 2011, 14:44:27 »
Tak se nestačím divit ale nějak jsem to přehlédl že to najednou v ubuntu verzi není.
Pro porovnání jak by to mělo vypadat přikládám screeny z windows a jak to vypadá teď i z ubuntu  :-\ :'(

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 20 Července 2011, 20:05:49 »
Není to nějaké globální nastavení prostředí? Mně to v Lubuntu 11.10 alpha 1 ukazuje všechny zkratky, jak má.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 21 Července 2011, 10:28:02 »
Tak to je průser. Jako velký zastánce a obhájce Unity snad poprvé přemýšlím o změně.
Ono se problém o zobrazování ikonek u nabídek menu netýká jen Inkscape ale všech aplikací které to používají jako jsou LibreOffice, Gimp, atd... Zkusil jsem na jiném notebooku nahodit i 11.10 alfa 2 a furt to samé, Pouze holý text. V inkscape pracuji velice často a furt jsem si říkal že se mi v něm pracuje nějak pomaleji a teď už vím proč. Zvláštní že jsem si toho nevšiml hned   :) .
Má někdo informace jak se toto bude řešit? To to vážně nikomu nevadí?  :-\

juli

« Odpověď #7 kdy: 21 Července 2011, 16:54:20 »
Není to nějaké globální nastavení prostředí? Mně to v Lubuntu 11.10 alpha 1 ukazuje všechny zkratky, jak má.
V českém prostředí? Inkscape provozuju aktuálně na 10.04 a nepamatuju, že by to někdy fungovalo.

Edit: aha, teď jsem to přečet pořádně. U mě Ubuntu 10.04
« Poslední změna: 21 Července 2011, 16:56:41 od juli »
juli

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 21 Července 2011, 17:22:14 »
V inkscape pracuji velice často a furt jsem si říkal že se mi v něm pracuje nějak pomaleji a teď už vím proč. Zvláštní že jsem si toho nevšiml hned   :) .

Tak on to zas tak zásadní problém není, protože

1) Ten úplně nejlamštější uživatel pravděpodobně klávesové zkratky ignoruje s tím, že "přece není žádný ajťák, aby mačkal čudlíky, když může klikat",

2) zkušený uživatel zná stejně svoje klávesové zkratky nazpaměť; viz http://inkscape.org/doc/keys046.html nebo http://www.keyxl.com/aaaa3d6/370/Inkscape-keyboard-shortcuts.htm

Ale je to špatně. Je to jedna z věcí, které mne nutí k zamyšlení, zda autoři nějakého programu vůbec na počítači s takovým programem někdy pracovali.

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 21 Července 2011, 22:04:09 »
V inkscape pracuji velice často a furt jsem si říkal že se mi v něm pracuje nějak pomaleji a teď už vím proč. Zvláštní že jsem si toho nevšiml hned   :) .

Tak on to zas tak zásadní problém není, protože

1) Ten úplně nejlamštější uživatel pravděpodobně klávesové zkratky ignoruje s tím, že "přece není žádný ajťák, aby mačkal čudlíky, když může klikat",

2) zkušený uživatel zná stejně svoje klávesové zkratky nazpaměť; viz http://inkscape.org/doc/keys046.html nebo http://www.keyxl.com/aaaa3d6/370/Inkscape-keyboard-shortcuts.htm

Ale je to špatně. Je to jedna z věcí, které mne nutí k zamyšlení, zda autoři nějakého programu vůbec na počítači s takovým programem někdy pracovali.

Jde také o obrázky které ulehčují orientaci a přispívají rychlejší práci.
Znovu zdůrazňuji že se jedná o naprosto všechny programy. Prostě zůstal jen holý text.
Nevíte jak se to do budoucna bude řešit? Hledal jsem na netu a vypadá to že si toho snad nikdo nevšiml.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #10 kdy: 22 Července 2011, 04:25:33 »
V Canonicalu upřednostňují sterilní vzhled, před použitelností. Zajímavé je, že ne ve všech aplikacích je to až takhle "dokonalé". Řešením je povolit v menu ikony a nastavit proměnnou prostředí, která zabrání jeho přesunu do panelu.

Ikony:
Kód: [Vybrat]
gconftool-2 -st bool /desktop/gnome/interface/menus_have_icons true
Spuštění aplikace:
UBUNTU_MENUPROXY='' inkscape

alhexth

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 24 Července 2011, 10:17:15 »
jo, tak to je bomba, já děkuji též!
Sice je pravda že jsem si u Inkscape a Gimpu upravil zkratky aby odpovídaly tomu co používám v práci, takže absence ikonek byla pouze kosmetickou vadou, ale s nimi je to přece jen veselejší když člověk hledá nějakou specialitku která není tak běžná :-)

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #12 kdy: 24 Července 2011, 11:13:15 »
Děkuji za nápady. Když už si šlověk zvyká na ten global menu tak aby to bylo vněm by nešlo?  :)
Nejvíc mě zaráží že si toho nikdo ani při super recenzích Unity nevšiml.  ???
Mohu se zeptat na příkaz
gconftool-2 -st bool /desktop/gnome/interface/menus_have_icons trueje jednorázový jako že ho musím zadávat vždy po startu počítače nebo je trvalý a jak ho zruším? přepsáním true na false?

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #13 kdy: 24 Července 2011, 13:07:46 »
Děkuji za nápady. Když už si šlověk zvyká na ten global menu tak aby to bylo vněm by nešlo?  :)
Nejvíc mě zaráží že si toho nikdo ani při super recenzích Unity nevšiml.  ???
Mohu se zeptat na příkaz
gconftool-2 -st bool /desktop/gnome/interface/menus_have_icons trueje jednorázový jako že ho musím zadávat vždy po startu počítače nebo je trvalý a jak ho zruším? přepsáním true na false?

Ikony AppMenu v Unity ještě umí, i když je zobrazuje jinde (blbě), než původní menu, dokonce umí i ty klávesové zkratky zobrazovat. Problém je ale u některých aplikací (třeba inkscape) s tím, že ne všechny ikony se načtou a klávesové zkratky se nezobrazí. Viz zde:
https://launchpadlibrarian.net/72448640/inkscape-missing-icons.png
Je to mimochdem z hlášení tohoto bugu, který ovšem nikdo neřeší, jak se zdá: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/appmenu-qt/+bug/783126. Tam jsou zmíněné QT aplikace, ale inkscape je GTK a je na tom stejně.

Co se týká toho příkazu povolujícího ikony, ten poslouchá i AppMenu a dá se to stejně naklikat přes gconf-editor a předpokládám, že Ubuntu Tweak to bude umět také. Nastavení je to trvalé, dokud ho nevypnete sami. Pokud jste ale do Nattyho nacpali GNOME 3, budete muset použít tweakovač pro něj - GNOME Tweak Tool (taková je tedy má zkušenost).

Mimochodem, menu indikátorů se chová v Maverickovi stejně jako appmenu v Nattym kde už v menu indikátorů nezobrazíte ikonu, natož klávesovou zkratku vůbec. Ovšem tam je to i pochopitelné.

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #14 kdy: 27 Července 2011, 16:33:48 »
Nevím jak je to možné ale jediný příkaz co jsem spouštěl a zkoušel byl
UBUNTU_MENUPROXY='' inkscape
ten první jsem ještě do terminálu nezadal a najednou dnes nastartuji počítač a všude se ikonky ukazují  ;D
Nevím jak je to možné ale asi jsem někde něco nechtěně stáhl nebo zapnul ale nevím o tom a Tweak nebo jiné nastavovátka nemám nainstalované.
Ani jsem si nepamatoval kde všude ty ikonky původně byly ale najdnou je ten systém takový veselejší  :) :D ;D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.