Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém so zvukom  (Přečteno 1527 krát)

teteletak

• Návštěvník
Problém so zvukom
« kdy: 15 Září 2011, 09:46:14 »
Zdravím
Potreboval by som pomoc so zvukom na ubuntu 11.04 . Možno môj problém je niekde vyriešený no neviem ho nájsť . Po prejdení napr. na youtube mi zvuk ide aj v reprákoch aj v slúchatkách , Takže keď sú pripojené repráky a pripojím aj slúchadká tak sa zvuk v reprákoch nevypne ide ďalej aj v slúchatkách aj v reproduktoroch .Kvôli hrám mám dualboot s Win 7 na ňom všetko ide v poriadku . Za pomoc vopred ďakujem .
Parametre PC :
RAM - 4 GB , CPU - Pentium Dual-Core E5200 2.50Ghz , HDD - 1000 GB , GPU - Nvidia Geforce 9800 GT 512 MB  Zvuk. karta - Intel HDA ALC 662 Analog.  Ubuntu 11.04

erumoico

• Aktivní člen
  • *
Re: Problém so zvukom
« Odpověď #1 kdy: 15 Září 2011, 14:15:00 »
Když zadáš do Google:
Kód: [Vybrat]
reprák sluchátka zvuk site:forum.ubuntu.cz tak ti vypadne alespoň:
Zvuk- hraje současně z repro i sluchátek
Sluchátka a repro hrají dohromady (vyřešeno)
připojení sluchátek nevypne reproduktory [vyřešeno]

BTW:
Nemusí se to zadávat přímo do Google, stačí zadat:
Kód: [Vybrat]
reprák sluchátka zvuk tady a zaměnit interní vyhledávání za Google

EDIT:
Je toho tu mrtě.
« Poslední změna: 15 Září 2011, 14:20:43 od erumoico »
NB: ASUS EeePC 900A - Intel Atom N270, 1GB RAM; Debian GNU/Linux wheezy/sid, grafické prostředí KDE 4.6.5

teteletak

• Návštěvník
Re: Problém so zvukom
« Odpověď #2 kdy: 18 Září 2011, 11:03:04 »
Vyskúšal som vložiť do alsa-base všetky možnosti ake podporuje moja zvuková karta no nič . Posťahoval som programy ako alsa gnome mixer atď. no bez zmeny . Potom som nainštaloval program jack controll no teraz mi už zvuk nesiel vôbec . Preinštaloval som ubuntu a som zase na začiatku kde mi idú reprák aj slúchadla súčastne . Takže som bezradný a keď to nedám do poriadku asi tú ubuntu odinštalujem , pretože PC mám v detskej a večer nemôžem používať slúchadká keď malý bráška spí
« Poslední změna: 18 Září 2011, 11:13:12 od teteletak »
Parametre PC :
RAM - 4 GB , CPU - Pentium Dual-Core E5200 2.50Ghz , HDD - 1000 GB , GPU - Nvidia Geforce 9800 GT 512 MB  Zvuk. karta - Intel HDA ALC 662 Analog.  Ubuntu 11.04

erumoico

• Aktivní člen
  • *
Re:Problém so zvukom
« Odpověď #3 kdy: 29 Září 2011, 13:04:55 »
Pokud tomu dobře rozumím, tak se jedná o stolní počítač ke kterému jsou připojeny reproduktory. Kam tedy připojuješ sluchátka?
NB: ASUS EeePC 900A - Intel Atom N270, 1GB RAM; Debian GNU/Linux wheezy/sid, grafické prostředí KDE 4.6.5

Rover623

Re:Problém so zvukom
« Odpověď #4 kdy: 29 Září 2011, 15:46:07 »
U stolních PC bývá problém. že se reproduktory neodpojují HW, ale SW. Navíc nejčastější čipy od Realteku mají v sobě takovou dost pitomou vymoženost, že umožňují nezávislý výstup zadního a předního panelu. Některé ovladače umožňují (ve Windows) nastavit výchozí chování tak, že při připojení něčeho do předních konektorů se zadní výstup zamutuje. Vyžadujee to aby měla deska nebo spíš case osazen kabel "jack sense".

V Linuxu to lze řešit 2 způsoby, buď manuálním zamutováním přes gnome alsamixer nebo přidáním parametru jack_sense do souboru alsabase.conf.

Poměrně obsáhlé info je tady http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=314383

Upozorňuji ovšem na to, že u mé blbé desky to nefunguje. Začalo to fungovat až ve W7 s ovladačem od MS, po nainstalování ovladače Realteku je to ovšem opět v háji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.