Psal jsem tu toto:
No nevím nevím.... a co takhle, není to závislé na HW počítače
?
Já vím, že když onen USB HDD s Ubuntu připojím k jinému notebooku tak se to tváří že to bootuje, chvíli to hrabe a potom to zdechne !!! Žádné Ubuntu se nenabootuje! Nevěřím tomu že to spustíš na kdejakém počítači. To je nesmysl !
Na notebooku na kterém to bylo nainstalované se to přitom normálně spustí.
Inspirovaný tím co jsem si už vícekrát na fóru přečetl,
nechal jsem to proto nabíhat déle, i když se to navenek tvářilo, že se bootování kouslo.
Nekouslo! Jenom to působilo takovým dojmem že se to kouslo! Po několika minutách zdánlivé nečinnosti, střídané hrabáním na HDD se to zase rozjelo a světe div se, Ubuntu se i na tomhle zcela jiném notebooku spustilo a zdá se, že vše funguje tak jak má, včetně přístupu na internet, neboť teď z něho píšu. Tímto zjištěním jsem byl mile překvapený!
Udělal jsem si z toho ten závěr, že při každém startu, si Ubuntu kontroluje HW stroje a případně si modifikuje SW ku své potřebě tak aby systém mohl být provozován i na tomto jiném stroji.
Systém není asi nejspíš na pevno uzpůsobený na HW stroje tak jako je tomu ve Windows. Tam mi vždy každý říkal že Windows jsou nainstalované na onen použitý HW ( i když jsem dodatečně od kamaráda slyšel, že se mu Windows prý také dokázaly adaptovat na zcela jinou základní desku kterou použil, ale na rozdíl od Ubuntu jsem to neviděl na vlastní oči !
( Ale přece když do bedýnky kde jsou Windows zasunete cosi nové, kartu FireWire, řadič portů, jinou grafiku, také to Win hned zjistí a shání se po SW, tak by to samé měly snad udělat také vždy a u všeho, čili by se měly také samochodně přizpůsobit HW ne?!)
Změnil jsem proto názor, a nejspíš je pravda, že Ubuntu nainstalované na externím bootovatelném USB úložišti chodí na ledasjakém jiném stroji - HW.