Zdar lidi, mam v laptopu grafiku VIA/S3G Unichrome IPG. Instaloval sem ovladace podle
tohodle navodu (ceska verze je mimochodem edgy only) a nejak se to asi nepovedlo protoze mi nenastartovaly xka...a to sem dokonce v xorg.conf nemenil driver z vesy na via...Takze kdyz o tom tak uvazuju, tak za to mozna ani nemohla ta instalace...mohly to bejt ty ksynaptics? .... Ja uz ani nevim

Ale rad bych zprovoznil tu grafiku, protoze jinak ani nerozjedu poradne filmy...V tom navodu je neco o chipsetu K8M890. Hledal sem dlouho, vazne nevim jestli tenhle chipset mam nebo ne. Nevim jestli je to starsi chipset, nebo novejsi...podle toho bych se mohl orientovat ... Ale jestli nekdo mate s touhle kartou zkusenosti, budu rad...budu si moct odskrtnout dalsi vec na seznamu....pak chci jeste:
zprovoznit klaptop aby nabihal vzdycky

zprovoznit suspend a hibernate

vylepsit celkove acpi - neukazuje mi to treba spotrebu...
snizit nejak spotrebu aby to vydrzelo na baterky jako ve widlich
atd atd

Ale porad je to lepsi, nez mit tam Widle...sice sem dostal origos k laptopu, ale je to utrpeni...takova bezmoc

Jeste ze uz jsou pryc...hodim je tak maximalne do VMware-playeru, vic si nezaslouzej

BTW: Zkousel sem ARCH....super distro....po jedny bezesny noci sem toho vetsinu zprovoznil...to byste neverili kolik to da casu, nez clovek prijde na to, ze musi v grubu predelat vmlinuz32.img na kernel32.img ... jinak je Arch vazne ok, libi se mi ta prehlednost...ale vratil sem se ke Kubuntu...proste uz sem si ho zamiloval

No, nejak sem se rozkecal, tak mi pls pomozte

... BTW: Muzete i s tema dalsima bodama, co sem napsal