Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Unichrome Openchrome :)  (Přečteno 2828 krát)

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
Unichrome Openchrome :)
« kdy: 06 Ledna 2007, 01:14:25 »
Zdar lidi, mam v laptopu grafiku VIA/S3G Unichrome IPG. Instaloval sem ovladace podle tohodle navodu (ceska verze je mimochodem edgy only) a nejak se to asi nepovedlo protoze mi nenastartovaly xka...a to sem dokonce v xorg.conf nemenil driver z vesy na via...Takze kdyz o tom tak uvazuju, tak za to mozna ani nemohla ta instalace...mohly to bejt ty ksynaptics? .... Ja uz ani nevim :) Ale rad bych zprovoznil tu grafiku, protoze jinak ani nerozjedu poradne filmy...V tom navodu je neco o chipsetu K8M890. Hledal sem dlouho, vazne nevim jestli tenhle chipset mam nebo ne. Nevim jestli je to starsi chipset, nebo novejsi...podle toho bych se mohl orientovat ... Ale jestli nekdo mate s touhle kartou zkusenosti, budu rad...budu si moct odskrtnout dalsi vec na seznamu....pak chci jeste:

zprovoznit klaptop aby nabihal vzdycky :)
zprovoznit suspend a hibernate :)
vylepsit celkove acpi - neukazuje mi to treba spotrebu...
snizit nejak spotrebu aby to vydrzelo na baterky jako ve widlich
atd atd :)

Ale porad je to lepsi, nez mit tam Widle...sice sem dostal origos k laptopu, ale je to utrpeni...takova bezmoc :) Jeste ze uz jsou pryc...hodim je tak maximalne do VMware-playeru, vic si nezaslouzej :)

BTW: Zkousel sem ARCH....super distro....po jedny bezesny noci sem toho vetsinu zprovoznil...to byste neverili kolik to da casu, nez clovek prijde na to, ze musi v grubu predelat vmlinuz32.img na kernel32.img ... jinak je Arch vazne ok, libi se mi ta prehlednost...ale vratil sem se ke Kubuntu...proste uz sem si ho zamiloval :) No, nejak sem se rozkecal, tak mi pls pomozte :) ... BTW: Muzete i s tema dalsima bodama, co sem napsal :)

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 06 Ledna 2007, 22:43:11 »
Tak mam novinky...

Jelikoz sem preinstaloval Kubuntu, tak sem znova testnul ty ovladace Openchrome. Samozrejme misto kdm nabehla cerna obrazovka. Narval sem teda do xorg.conf do device sekce Option "ForcePanel"...uz to nabehlo, ale jakmile sem se prihlasil, tak zasek...Tak sem zakomentoval load "dri" a ... nic...to samy...Tak poradte lidi :)

Kazdopadne taky by me zajimalo, proc mi nejde dost dister...

Slo mi: Kubuntu DD, Arch Linux, DreamLinux :)
Neslo mi: Kubuntu EE, Debian Sarge, OpenSuse 10.2

Zkousel sem ruzny vypinani acpi, failsafe, ale tyhle distra proste nerozbeham, instalace se hnedka sekne...

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 07 Ledna 2007, 10:25:47 »
Tak me napada, ze ty distra mi nejdou kvuli novymu jadru....stejne tak mi nejde DreamLinux 2.2 ME (prestoze 2.1 sel) a nejde mi ani Feisty Fawn. Spustim ho, ale za chvili se sekne...:(

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #3 kdy: 07 Ledna 2007, 13:02:16 »
To je docela zvláštní, většinou to bývá naopak... Protože s novými jádry přibývá ovladačů pro HW...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 07 Ledna 2007, 14:43:04 »
Prave, taky to nechapu. Vzdyt ty jadra musej bejt zpetne kompatibilni, ne? Mozna je spis na novejch jadrech podporovana nejaka funkce (mozna neco s ACPI), u ktery se muj laptop tvari, ze ji zna, ale jakmile se ji to pokusi spustit, tak se to sekne :D Divny ale je, ze nespustim instalacky ani s failsafe settings :(....Navic pokud vim, tak ten Arch Linux byla verze Voodoo 0.8, ktera ma jadro nekde 2.6.19.1 pokud vim a slo mi to v pohode...ja vazne nevim...Edgyho mam na desktopu a tak nejak sem si ho oblibil, navic je tam lepsi podpora hibernace nez v Dapperovi, ale proste Edgyho nespustim...:(

3x3cut0r

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 07 Ledna 2007, 16:52:42 »
Lidi, jeste mam dotaz, nejde nekde vypatrat vsechny sluzby, co se spustej v liveCD Dappera a Edyho? Protoze Edgyho sem treba i spustil, ale v prubehu nacitani KDE mi zkolaboval, muselo se tam neco spustit, co v Dapperovi neni...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.