Zdravím ve spolek.

Mám dva SATA HDD. Na prvním 200 GB jsou VISTY na NTFS (jediný diskový oddíl). Na druhém HDD jsou tři oddíly (Ubuntu - ext4, Swap-swap, Data - NTFS). Doposud vše fungovalo tak, že v MBR prvního HDD (ten s Vistami) byl Grub2, který se staral o bootování do korespondujících operačních systémů. Jednoho dne, bez zjevné příčiny, najela pouze černá obrazovka zobrazující pouze: grub> (člověk se mohl pouze dostat do nápovědy zobrazující dostupné příkazy GRUBu).
Veškeré pokusy o obnovu grubu pomocí live CD byly neúspěšné. (Jak metoda s chroot z ubuntu wiki, tak varianty bez tohoto příkazu) Drtivá většina příkazů vracela chybovou hlášku: error: cannot stat `aufs'. V nejlepším případě se mi podařilo Grub nainstalovat, nicméně při snaze o detekci operačních systémů
sudo update-grub se objevila pouze obligátní chyba error: cannot stat `aufs'. Po dlouhé době laborování jsem zjistil, že je grub nainstalovaná v MBR obou disků a navíc soubory vlastního Grubu jsou pouze na druhém disku s Ubuntu (mám za to, že byl grub původně nainstalován na prvním disku a v MBR pouze prvního disku, protože, když jsem HDD s Ubuntu odpojil, tak Grub fungoval a dalo se z něho nabootovat do Widlí (nabídka obsahovala i volbu Ubuntu, ale protože tam v té chvíli HDD s tímto systémem nebyl, tak snaha o najetí do Linuxu končila chybou, což mi nevadilo. MBR prvního disku jsem obnovil a Windowsi opěch chodí jako o život. Rád bych přišel na to, jak se grubu kompletně zbavit, aniž bych při tom poškodil Ubuntu. Zkoušel jsem i pomoc pana Googla, jenomže jsem se vždy dostal buď k nefungujícímu řešení, nebo k návodu, jak Grub obnovit, ale já bych se nejraději grubu kompletně zbavil, a až potom ho zkusil znovu nainstalovat, popřípadě prubnout jiný zavaděč.
Prosím o radu, jak se kompletně zbavit Grubu2. V zoufalství mě napadlo krajní řešení, a to sice smazat ext4 oddíl a Ubuntu přeinstalovat - to ovšem vidím jako krajní variantu, a každopádně bych s tím počkal do 16.10.2011, kdy by měla vyjít nová verze Ubuntu 11.10.
PS: Dle diagnostiky jsou oba disky OK, Ubuntu 11.04 64bit.