Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Efekty pracovní plochy  (Přečteno 4935 krát)

janjasmin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Efekty pracovní plochy
« kdy: 16 Říjen 2011, 21:24:33 »
Dobrý večer,mám čerstvě Kubuntu 11.10 a nejdou Efekty plochy,pokud zaškrtnu políčko-Aktivovat při startu tak vyjede okno s hláškou-Tyto efekty nemohly být aktivovány- a jsou tam vypsány uplně všechny,Když změním OpenGL na Xrender tak se to lehce zlepší ale pro mě ty dva hlavní efekty-Zvětšení plochy a animace kostky nejdou dál
Nevím na čem to závisí,GK je Intel 82801H,na Wiky je návod na zjištění 3D akcelerace,podle všeho jde,zkusil jsem i tu doporučenou hru a jede v poho
Nevím jestli není u mě nějaká chyba a nebo to časem spraví aktualizace,dík za  radu
PS: na 11.04 a všech předchozích to šlo dobře

erumoico

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 203
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #1 kdy: 17 Říjen 2011, 13:41:04 »
Zkus se podívat jestli máš nainstalovaný balík libgl1-mesa-dri a libgl1-mesa-glx (důležité je to glx) + xserver-xorg-video-intel. Víc zatím nevím :-\ .
NB: ASUS EeePC 900A - Intel Atom N270, 1GB RAM; Debian GNU/Linux wheezy/sid, grafické prostředí KDE 4.6.5

janjasmin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #2 kdy: 17 Říjen 2011, 18:30:35 »
Tak všechny tři jsou nainstalovaný

erumoico

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 203
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #3 kdy: 17 Říjen 2011, 18:38:28 »
Napadl mě pokus číslo 2. Vytvoř si druhého uživatele a zkus jestli mu to funguje.
NB: ASUS EeePC 900A - Intel Atom N270, 1GB RAM; Debian GNU/Linux wheezy/sid, grafické prostředí KDE 4.6.5

janjasmin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #4 kdy: 17 Říjen 2011, 19:50:52 »
Se stejnym výsledkem ale alespoň to tam hodilo chybovou hlášku
Citace
openGL compositing has crashed kwin in the past,this was most ,likely due to a driver bug,if you think you have meanwhile upgraded  to a stable driver.
You can reset this protection but be aware that this might result in an immediate crash

Na wiky se píše že s kartou intel nejsou problémy a tak nevím jak ten ovladač řešit

erumoico

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 203
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #5 kdy: 17 Říjen 2011, 20:57:06 »
Ještě můžeš zkusit downgrade balíku libgl1-mesa-glx. Když to nepomůže tak nevím, asi budeš muset počkat na nějakou opravnou aktualizaci a nebo až přijde sem někdo, kdo bude mít páru co s tím.
NB: ASUS EeePC 900A - Intel Atom N270, 1GB RAM; Debian GNU/Linux wheezy/sid, grafické prostředí KDE 4.6.5

janjasmin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #6 kdy: 04 Březen 2014, 20:51:08 »
Dobrý večer, pokusím se toto tema oživit, čas od mého dotazu je plus 3 roky, kubuntu je nyní 13.10, grafika Intel, 3D akcelerace jde ale efekty plochy- tedy konkretně kostka- nejde.
Opět hláška že na tento efekt je třeba OpenGl ,když ho zapnu tak se nic nestane a po restartu je opět nastaven Xrender
Ty tři balíky jak radil erumoico jsou nainstalované
Nevím jak ten problém řešit a tak budu vděčný za radu,Díky

janjasmin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #7 kdy: 05 Březen 2014, 20:25:56 »
já vim že efekty nejsou zas tak důležité ale to fakt nikdo neví,hledal jsem a většina problému se řeší s jinou grafikou než intel
mám jiný notebook než před třemi lety,od té doby je to distribuce která by měla být lepší a nejde to stejně jako v roce 2011
má smysl zkusit nějaký jiný ovladač na grafiku nebo je to blbost?
díky


phplus

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1426
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #8 kdy: 05 Březen 2014, 21:29:55 »
Bohužel intel grafiku nemám ale žena má kubuntu 13.10 s intel card a efekty normálně fungují. Podle mne děláš s instalací nějaké nesmysly, nevím, proč jsi doinstalovával ony soubory. myslím si, že tam je problém. Zkus přeinstalovat a nastavit efekty bez jakékoli doinstalace. Efekty by měly fungovat. Nebo ty soubory odinstaluj.

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #9 kdy: 05 Březen 2014, 21:35:32 »
Dobrý večer, pokusím se toto tema oživit, čas od mého dotazu je plus 3 roky, kubuntu je nyní 13.10, grafika Intel, 3D akcelerace jde ale efekty plochy- tedy konkretně kostka- nejde.
Opět hláška že na tento efekt je třeba OpenGl ,když ho zapnu tak se nic nestane a po restartu je opět nastaven Xrender
Ty tři balíky jak radil erumoico jsou nainstalované
Nevím jak ten problém řešit a tak budu vděčný za radu,Díky
Promiň, ale bylo by dobrý "odtajnit", jaký máš hw :

Kód: [Vybrat]
lspci
protože před těmi 3 roky jsi zaměnil čip grafiky za čip řadiče http://ark.intel.com/products/27684/Intel-82801HB-IO-Controller

Dále jestli používáš compiz, nebo kwin. Asi kwin.

************************************

janjasmin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #10 kdy: 05 Březen 2014, 21:50:56 »
Kód: [Vybrat]
jasmin@jasmin:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 3rd Gen Core processor DRAM Controller (rev 09)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB xHCI Host Controller (rev 04)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 04)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 04)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev c4)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family PCI Express Root Port 2 (rev c4)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 04)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 7 Series Chipset Family LPC Controller (rev 04)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 7 Series Chipset Family 6-port SATA Controller [AHCI mode] (rev 04)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 7 Series/C210 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 04)
01:00.0 Ethernet controller: Qualcomm Atheros AR8162 Fast Ethernet (rev 10)
02:00.0 Network controller: Qualcomm Atheros AR9485 Wireless Network Adapter (rev 01)
jasmin@jasmin:~$




Kód: [Vybrat]
jasmin@jasmin:~$ glxinfo | grep OpenGL
OpenGL vendor string: VMware, Inc.
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.3, 128 bits)
OpenGL version string: 2.1 Mesa 9.2.1
OpenGL shading language version string: 1.30
OpenGL extensions:

jasmin@jasmin:~$ glxinfo | grep -i direct
direct rendering: Yes




Kód: [Vybrat]
jasmin@jasmin:~$ kwin --replace
QDBusConnection: session D-Bus connection created before QCoreApplication. Application may misbehave.
Fontconfig warning: "/etc/fonts/conf.d/50-user.conf", line 14: reading configurations from ~/.fonts.conf is deprecated.
QCoreApplication::sendPostedEvents: Cannot send posted events for objects in another thread
QCoreApplication::sendPostedEvents: Cannot send posted events for objects in another thread
QCoreApplication::sendPostedEvents: Cannot send posted events for objects in another thread
QCoreApplication::sendPostedEvents: Cannot send posted events for objects in another thread
kwin(4501) KWin::EffectsHandlerImpl::loadEffect: EffectsHandler::loadEffect : Effect  "kwin4_effect_blur"  is not supported
kwin(4501) KWin::EffectsHandlerImpl::loadEffect: EffectsHandler::loadEffect : Effect  "kwin4_effect_startupfeedback"  is not supported
kwin(4501) KWin::EffectsHandlerImpl::loadEffect: EffectsHandler::loadEffect : Effect  "kwin4_effect_cube"  is not supported
kwin(4501) KWin::EffectsHandlerImpl::loadEffect: EffectsHandler::loadEffect : Effect  "kwin4_effect_cubeslide"  is not supported


Dík


Pro phplus: Ty balíky jsou již po čisté instalaci,odpovídal jsem jen na radu před třemiroky

Ps: Po instalaci mi nefungoval jediný efekt při přepínáni ploch, našel jsem že to muže dělat soubor "kwinrc" který je v ~/.kde/share/config.
Přejmenoval jsem ho, po restartu se vytvoří novy a šly efekty sklouznutí a blednutí ale kostka ne

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #11 kdy: 05 Březen 2014, 22:26:10 »
No a je celkem jasný, proč ti to nechodí, o akceleraci se stará cpu, nikoli gpu: llvmpipe

Kód: [Vybrat]
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.3, 128 bits)
Pošli sem tohle:

Kód: [Vybrat]
cat /var/log/Xorg.0.log
a
Kód: [Vybrat]
cat /proc/cpuinfo
************************************

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #12 kdy: 05 Březen 2014, 22:29:27 »
************************************

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #13 kdy: 05 Březen 2014, 23:02:03 »
Ještě zde na fedoře je skvělý vlákno, myslím že máš tu samou grafiku. Čistě pro inspiraci (třeba ten ultimátní tah se smazáním /etc/X11/xorg.conf se mi líbil). Pokud xorg.conf nemáš, nějaké konfiguráky v ubuntu najdeš ještě v


Kód: [Vybrat]
ls -l /usr/share/X11/xorg.conf.d/
ty bych však nemazal, pouze náhlednul.
************************************

janjasmin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #14 kdy: 06 Březen 2014, 19:49:15 »
Kód: [Vybrat]
jasmin@jasmin:~$ cat /proc/cpuinfo
processor       : 0
vendor_id       : GenuineIntel
cpu family      : 6
model           : 58
model name      : Intel(R) Celeron(R) CPU 1005M @ 1.90GHz
stepping        : 9
microcode       : 0x15
cpu MHz         : 1200.000
cache size      : 2048 KB
physical id     : 0
siblings        : 2
core id         : 0
cpu cores       : 2
apicid          : 0
initial apicid  : 0
fdiv_bug        : no
f00f_bug        : no
coma_bug        : no
fpu             : yes
fpu_exception   : yes
cpuid level     : 13
wp              : yes
flags           : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts xtopology nonstop_tsc aperfmperf eagerfpu pni pclmulqdq dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm pcid sse4_1 sse4_2 x2apic popcnt tsc_deadline_timer xsave lahf_lm arat epb xsaveopt pln pts dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid fsgsbase smep erms
bogomips        : 3791.46
clflush size    : 64
cache_alignment : 64
address sizes   : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:

processor       : 1
vendor_id       : GenuineIntel
cpu family      : 6
model           : 58
model name      : Intel(R) Celeron(R) CPU 1005M @ 1.90GHz
stepping        : 9
microcode       : 0x15
cpu MHz         : 1200.000
cache size      : 2048 KB
physical id     : 0
siblings        : 2
core id         : 1
cpu cores       : 2
apicid          : 2
initial apicid  : 2
fdiv_bug        : no
f00f_bug        : no
coma_bug        : no
fpu             : yes
fpu_exception   : yes
cpuid level     : 13
wp              : yes
flags           : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts xtopology nonstop_tsc aperfmperf eagerfpu pni pclmulqdq dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm pcid sse4_1 sse4_2 x2apic popcnt tsc_deadline_timer xsave lahf_lm arat epb xsaveopt pln pts dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid fsgsbase smep erms
bogomips        : 3791.46
clflush size    : 64
cache_alignment : 64
address sizes   : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:

jasmin@jasmin:~$ ls -l /usr/share/X11/xorg.conf.d/
celkem 32
-rw-r--r-- 1 root root   61 říj  1 18:45 glamor.conf
-rw-r--r-- 1 root root 1099 říj 15 11:26 10-evdev.conf
-rw-r--r-- 1 root root  590 čec  4  2013 11-evdev-quirks.conf
-rw-r--r-- 1 root root  364 čec  4  2013 11-evdev-trackpoint.conf
-rw-r--r-- 1 root root 1757 čec 25  2013 50-synaptics.conf
-rw-r--r-- 1 root root  115 čec  4  2013 50-vmmouse.conf
-rw-r--r-- 1 root root  842 srp 29  2013 50-wacom.conf
-rw-r--r-- 1 root root  590 čec 25  2013 51-synaptics-quirks.conf
jasmin@jasmin:~$ cat /proc/cpuinfo
processor       : 0
vendor_id       : GenuineIntel
cpu family      : 6
model           : 58
model name      : Intel(R) Celeron(R) CPU 1005M @ 1.90GHz
stepping        : 9
microcode       : 0x15
cpu MHz         : 1200.000
cache size      : 2048 KB
physical id     : 0
siblings        : 2
core id         : 0
cpu cores       : 2
apicid          : 0
initial apicid  : 0
fdiv_bug        : no
f00f_bug        : no
coma_bug        : no
fpu             : yes
fpu_exception   : yes
cpuid level     : 13
wp              : yes
flags           : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts xtopology nonstop_tsc aperfmperf eagerfpu pni pclmulqdq dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm pcid sse4_1 sse4_2 x2apic popcnt tsc_deadline_timer xsave lahf_lm arat epb xsaveopt pln pts dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid fsgsbase smep erms
bogomips        : 3791.46
clflush size    : 64
cache_alignment : 64
address sizes   : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:

processor       : 1
vendor_id       : GenuineIntel
cpu family      : 6
model           : 58
model name      : Intel(R) Celeron(R) CPU 1005M @ 1.90GHz
stepping        : 9
microcode       : 0x15
cpu MHz         : 1200.000
cache size      : 2048 KB
physical id     : 0
siblings        : 2
core id         : 1
cpu cores       : 2
apicid          : 2
initial apicid  : 2
fdiv_bug        : no
f00f_bug        : no
coma_bug        : no
fpu             : yes
fpu_exception   : yes
cpuid level     : 13
wp              : yes
flags           : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts xtopology nonstop_tsc aperfmperf eagerfpu pni pclmulqdq dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm pcid sse4_1 sse4_2 x2apic popcnt tsc_deadline_timer xsave lahf_lm arat epb xsaveopt pln pts dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid fsgsbase smep erms
bogomips        : 3791.46
clflush size    : 64
cache_alignment : 64
address sizes   : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:

jasmin@jasmin:~$






https://dl.dropboxusercontent.com/u/3459113/Xorg.0.log


Ten xorg.0.log je moc dlouhy,dal jsem odkaz

 xorg.conf nemám, byl bych šťastný, kdybych byl tak chytrý aby mi konfiguráky v xorg.conf.d něco říkaly ale bohužel nejsem, to vlákno ve fedoře jsem přečetl ale moc tomu nerozumím,. Xorg,conf nemam a tak ho nemohu smazat, startx mi řekne že nejsem autorizovaný pro xserver,
« Poslední změna: 06 Březen 2014, 20:21:06 od janjasmin »

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #15 kdy: 06 Březen 2014, 22:55:21 »
Pošli výstup ls - l /usr/..., aby bylo vidět, že tam nemáš vytvořený konfigurák pro X. Nic by tam být nemělo, ale kdyby náhodou.

Kód: [Vybrat]
$ ls -l /usr/share/X11/xorg.conf.d/
celkem 28
lrwxrwxrwx 1 root root   29 led 28 15:18 glamoregl.conf -> /etc/alternatives/glamor_conf
-rw-r--r-- 1 root root 1099 říj 16 18:43 10-evdev.conf
-rw-r--r-- 1 root root  590 čen 14  2012 11-evdev-quirks.conf
-rw-r--r-- 1 root root  364 čen 14  2012 11-evdev-trackpoint.conf
-rw-r--r-- 1 root root  956 srp 31  2012 50-synaptics.conf
-rw-r--r-- 1 root root  115 čen 14  2012 50-vmmouse.conf
-rw-r--r-- 1 root root  842 říj 16  2012 50-wacom.conf
-rw-r--r-- 1 root root  590 srp 31  2012 51-synaptics-quirks.conf

Dále proveď

Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install xserver-xorg-video-intel
Potom vytvoř soubor /etc/X11/xorg.conf:

Kód: [Vybrat]
gksudo kate /etc/X11/xorg.conf
a vlož do něj:

Kód: [Vybrat]
Section "Device"
        Identifier "IGC"
        Driver "intel"
EndSection

Ulož, zavři a restartuj systém. Je ti asi jasné, čeho tím chceme docílit:). Po restartu by se ti už po příkazu

Kód: [Vybrat]
glxinfo | grep renderer
mělo dostat nějaké takové odpovědi:

Kód: [Vybrat]
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel něco něco něco

Druhou (jednodušší) alternativou by mělo být dát llvmpipe na blacklist https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/nux/+bug/926859

Takže kdyby náhodou, takto si jej jednoduše přidáš na konec souboru:
Kód: [Vybrat]
sudo sed -i '$ a\llvmpipe' /etc/modprobe.d/blacklist.conf
************************************

janjasmin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #16 kdy: 07 Březen 2014, 20:05:51 »

vše jsem provedl,ale bohužel výsledek negativní

Kód: [Vybrat]
jasmin@jasmin:~$ glxinfo | grep renderer
OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on llvmpipe (LLVM 3.3, 128 bits)
jasmin@jasmin:~$

Kód: [Vybrat]
# EDAC driver for amd76x clashes with the agp driver preventing the aperture
# from being initialised (Ubuntu: #297750). Blacklist so that the driver
# continues to build and is installable for the few cases where its
# really needed.
blacklist amd76x_edac
llvmpipe


Na tom blacklistu to tedy 100% je

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #17 kdy: 07 Březen 2014, 20:16:33 »
Pfff, tak to je teda divný. Ten xorg jsi teda vytvořil?
************************************

janjasmin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #18 kdy: 07 Březen 2014, 20:27:03 »
udělal jsem přesně jak jsi řekl, ještě jsem ho kontroloval jestli tam opravdu je

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #19 kdy: 07 Březen 2014, 21:30:51 »
Dobře, můžeš poslat ještě výpis tohoto? A znovu xorg.0.log. Protože já nevím, jestli se ten modul jmenuje skutečně llvmpipe...

Kód: [Vybrat]
sudo lspci -vvv > lspci.txt
Takto to bude lepší, protože to bude dlouhý, místo výpisu v terminálu se ti vytvoří soubor lspci.txt v tvém kořenovém adresáři.
************************************

janjasmin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #20 kdy: 07 Březen 2014, 21:47:48 »

janjasmin

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 141
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #21 kdy: 07 Březen 2014, 21:56:44 »
jo a tady je ten xorc.0.log
fakt doufam že to dělam dobře, s dropboxem dělám dost málo

https://dl.dropboxusercontent.com/u/3459113/Xorg.0.log

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #22 kdy: 07 Březen 2014, 23:54:17 »
Nevím jak to, ale u toho grafického adaptéru není prostě uvedeno jaký používá driver. Asi žádný...

Kód: [Vybrat]
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
Subsystem: Lenovo Device 3977
Control: I/O+ Mem+ BusMaster- SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B- DisINTx-
Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
Interrupt: pin A routed to IRQ 16
Region 0: Memory at e0000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=4M]
Region 2: Memory at d0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
Region 4: I/O ports at 3000 [size=64]
Expansion ROM at <unassigned> [disabled]
Capabilities: [90] MSI: Enable- Count=1/1 Maskable- 64bit-
Address: 00000000  Data: 0000
Capabilities: [d0] Power Management version 2
Flags: PMEClk- DSI+ D1- D2- AuxCurrent=0mA PME(D0-,D1-,D2-,D3hot-,D3cold-)
Status: D0 NoSoftRst- PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
Capabilities: [a4] PCI Advanced Features
AFCap: TP+ FLR+
AFCtrl: FLR-
AFStatus: TP-
************************************

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #23 kdy: 08 Březen 2014, 00:04:20 »
Hm, tak změna oproti předchozímu logu tam je, snaží se nahrát ten ovladač 2x:

Kód: (Před) [Vybrat]
[    21.713]
.......
(II) intel: Driver for Intel(R) Integrated Graphics Chipsets:
i810, i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 854, 852GM/855GM, 865G,
915G, E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM,
Pineview G, 965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33,
GM45, 4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43, HD Graphics,
HD Graphics 2000, HD Graphics 3000, HD Graphics 2500,
HD Graphics 4000, HD Graphics P4000, HD Graphics 4600,
HD Graphics 5000, HD Graphics P4600/P4700, Iris(TM) Graphics 5100,
HD Graphics 4400, HD Graphics 4200, Iris(TM) Pro Graphics 5200
[    21.713] (II) VESA: driver for VESA chipsets: vesa
[    21.713] (II) modesetting: Driver for Modesetting Kernel Drivers: kms
[    21.713] (II) FBDEV: driver for framebuffer: fbdev
[    21.713] (++) using VT number 7

[    21.713] (WW) xf86OpenConsole: setpgid failed: Operation not permitted
[    21.713] (WW) xf86OpenConsole: setsid failed: Operation not permitted
[    21.715] (WW) Falling back to old probe method for modesetting
[    21.715] (EE) open /dev/dri/card0: No such file or directory
[    21.715] (WW) Falling back to old probe method for fbdev
.......

Kód: (Potom) [Vybrat]
.....
[    21.526] (II) intel: Driver for Intel(R) Integrated Graphics Chipsets:
i810, i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 854, 852GM/855GM, 865G,
915G, E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM,
Pineview G, 965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33,
GM45, 4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43, HD Graphics,
HD Graphics 2000, HD Graphics 3000, HD Graphics 2500,
HD Graphics 4000, HD Graphics P4000, HD Graphics 4600,
HD Graphics 5000, HD Graphics P4600/P4700, Iris(TM) Graphics 5100,
HD Graphics 4400, HD Graphics 4200, Iris(TM) Pro Graphics 5200
[    21.527] (++) using VT number 7

[    21.651] (EE) No devices detected.
.
.
.
[    21.713] (II) intel: Driver for Intel(R) Integrated Graphics Chipsets:
i810, i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 854, 852GM/855GM, 865G,
915G, E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM,
Pineview G, 965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33,
GM45, 4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43, HD Graphics,
HD Graphics 2000, HD Graphics 3000, HD Graphics 2500,
HD Graphics 4000, HD Graphics P4000, HD Graphics 4600,
HD Graphics 5000, HD Graphics P4600/P4700, Iris(TM) Graphics 5100,
HD Graphics 4400, HD Graphics 4200, Iris(TM) Pro Graphics 5200
[    21.713] (II) VESA: driver for VESA chipsets: vesa
[    21.713] (II) modesetting: Driver for Modesetting Kernel Drivers: kms
[    21.713] (II) FBDEV: driver for framebuffer: fbdev
[    21.713] (++) using VT number 7

[    21.713] (WW) xf86OpenConsole: setpgid failed: Operation not permitted
[    21.713] (WW) xf86OpenConsole: setsid failed: Operation not permitted
[    21.715] (WW) Falling back to old probe method for modesetting
[    21.715] (EE) open /dev/dri/card0: No such file or directory
[    21.715] (WW) Falling back to old probe method for fbdev
************************************

sabraq

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 3395
    • Zobrazit profil
Re:Efekty pracovní plochy
« Odpověď #24 kdy: 08 Březen 2014, 00:26:25 »
Fajn, možná jsem si vzpomněl odkud vítr fouká. Spusť

Kód: [Vybrat]
cat /etc/default/grub
a pokud bude na následujícím řádku parametr nomodeset, edituj ten soubor jako root a smaž ten parametr

Kód: [Vybrat]
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="nomodeset quiet splash"

aby vypadal řádek vypadal takto

Kód: [Vybrat]
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
ulož ten soubor a proveď

Kód: [Vybrat]
sudo update-grub
Pak restartuj. Pokud to bude chodit, mělo by se to obejít bez xorg.conf i toho llvmpipe na blacklistu.

Pokud tam ten parameter není, musí být "něco" někde jinde, pošli obsah adresářů následovně:
Kód: [Vybrat]
ls -l /etc/modprobe.d/

Kód: [Vybrat]
ls -l /usr/share/X11/xorg.conf.d/
Ten systém je čistě instalovaný, nebo jsi ho nějak upravoval?
************************************