Zdravím Vás všechny

Ještě do nedávna jsem byl naprosto spokojeným uživatelem Ubuntu, ale od doby, co vyšla ta pro mne nepoužitelná zrůdnost s názvem Unity a celkové šílené změny ve vzhledu Ubuntu po mé aktualizaci na U11.10, tak začínám zvažovat, zda zase nepřejdu zpět k Win7.
Mohl by mi prosím někdo poradit, jak se všech těchto novodobých fičur, které mne jen otravují a brzdí zbavit ? Odinstaloval jsem Unity, ale pořád mám při najetí do dolního kraje obrazovky jakýsi skrývající se panel, kde jsou položky, které jsem měl dříve na horním panelu (přepínání klávesnice, dropbox, chrome, prostě notifikační informace) a ať se snažím sebevíc, na pravé tlačítko nijak nereaguje (chci ten panel kompletně odstranit).
Stejně tak horní panel je úplně jiný, chybí mi v něm klasická nabídka aplikací, míst a nastavení (ta z Ubuntu 5+), čas a datum mám uprostřed lišty, nějaké mrňavé informační ikonky napravo, které ani nejdou odstranit nebo změnit. Jo a když najedu do levého horního rohu, tak se mi objeví jakýsi seznam ploch a aplikací, což je na mém netbooku naprosto nepoužitelné.
Abych to shrnul, upgrade na 11.10 byla moje největší chyba, to prosím není systém, to je katastrofa. Netušíte někdo, jak se všech těhle udělátek zbavit a dostat systém do původního vzhledu ? Zkoušel jsem se i odhlásit a nastartovat v "záchranném režimu" s tím, že naběhne klasické GNOME, ale ono ne, tuta zrůdnost je tu furt.
Přikládám screen jak to vypadá teď a jak bych chtěl, aby to vypadalo.
Děkuji moc, jsem z toho nešťastný.
[attachment deleted by admin]