Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mini notebook (netbook) s Ubuntu  (Přečteno 7354 krát)

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
Re:Mini notebook (netbook) s Ubuntu
« Odpověď #25 kdy: 06 Ledna 2012, 13:48:45 »
Já bych ti k tomu přidal svůj jasnej názor. Cca před rokem a půl jsem si zakoupil netbook Toshiba NB305 a na oficiálních stránkách psali, že HW nepodporuje linux, ale to jsem zjistil až když jsem ho koupil, protože předtím mě tato otázka nenapadla. No a co, fungovalo mi na něm úplně všechno, wi-fi, grafárna, akcelerace 3D, síť no prostě všechno bez sebemenšího zásahu a dolaďování (když nepočítám blbinky z vizuálním hraní si prostředí jako instalace témat apod.). Jenže tohle všechno fungovalo až do vydání nové verze ubuntu 11.04, jakmile jsem nainstaloval 11.04, tak se mi sekají filmy a občas tuhne dokonce i připojení na net zamrzá a vůbec se chová divně. A pak si vyber  :o. To vůbec není o komplu, ale i o slavným ubuntu systému, tím se ho nechci nijak dotknout měl jsem ho od verze 8.04, ale začíná widlovatět :-((( už do toho asi hrabe moc lidí nebo co. Takže myslím si, že ti bude valit jakýkoli stroj s menší nebo větší námahou a vhodnou distribucí linuxu.
Ten netbook je dosť slabý, tak sa nečuduj, že má s Unity problémy. Ale musím súhlasiť, že celkovo sú dnešné prostredia nejak náročné alebo skôr neodladené.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #26 kdy: 06 Ledna 2012, 14:44:09 »
Zatím dle mých zkušeností 90% problémů typu zamrzávání nebo zpomalený systémem je způsobeno špatným HW.

• Skoro vždy to bývá pevný disk který zdravý vydrží pár týdnů a máme tu i případy kdy disk nevydrží ani týden proto doporučuji jedině SSD kde tento problém odpadá.
  • Poté nejčastější problém bývá že po pár měsících se zanese chlazení a počítač se začne uvnitř přehřívat a začne z toho blbnout. Doporučuji jednou za dva měsíce objet počítač vysavačem.
  • Zřídka bývá špatná RAM, ale když se pokazí tak je to k zbláznění než na to člověk příjde.

Proč předchozí systém šlapal bez problémů a nynější se tolik sype? Protože když jste si notebook koupily tak byly všechny komponenty nové a čísté neopotřebované a instalací nového systému jste mu dali poslední kapku.

Je to dlouholetá zkušenost ze servisu počítačů takže se zde nebavím jen o nějaké domněnce nebo tušení ale o faktu že to tak je. Bohůžel lidé to neradi slyší a raději  hledají příčinu všude okolo.

ps: sakra to už je skoro do srdíček  ;D
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Rover623

« Odpověď #27 kdy: 06 Ledna 2012, 17:05:25 »
Já musím souhlasit, většina lidí než by připustila chybu HW nebo to, že si prostě koupili šmejd, hledá výmluvu na kdejakou pitomost. Navíc pokud tam ještě mají Linux, tak za to automaticky může systém. Mě se třeba Unity neseká ani na 10 let starém notebooku, jediná kdy jsem to prostředí viděl se sekat, byla grafika GeForce 210 a ovladač nouveau

Amigo

• Aktivní člen
  • *
    • bodlinet
« Odpověď #28 kdy: 30 Března 2012, 11:20:03 »
Jsem sice absolut newbee, ale mám 2x netbook, (viz podpis), i když ten Thinkpad je o něčem jiném, a na obou zkouším Ubuntu, jen na té Toshibě chci přejít na Xubuntu, protože je to přece jen pomalé, ale nedaří se mi přes software center nainstalovat xubuntu desktop balík, a tak bych asi potřeboval poradit. Doufám, že to do tohohle vlákna patří, jestli ne, tak se omlouvám, ale hledám kde se dá. Předem dík za rady a pomoc.
Asus Zenbook UX433FA, Xubuntu 24.04, 
iBook G4/1.2 GHz, MOS 3.18
Amiga 600, Fúria EC020 OS 3.2.2.1, eX601, Indivision ECS

pacholik

• Závislák
« Odpověď #29 kdy: 30 Března 2012, 15:01:17 »
no bylo by lepší založit nový vlákno

v terminálu
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install xubuntu-desktopa pošli sem výpis

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.