[offtopic]
nechapem preco sa niektori ludia brania komercnym aplikaciam na linuxe. ked robia to co maju a nie su s tym problemy tak v tom nevidim nic zle. aj ked ani ja by som nebol proti keby vsetky aplikacie mali otvoreny zdrojovy kod a ked by boli platene tak by museli ludom ponuknut nieco preco sa do nich oplati investovat. no len bohuzial to tak nie je. ale aj tak si myslim, ze asi vecina ludi pouziva linux iba koli tomu, ze je "zadarmo".
[/offtopic]
Třeba proto, že to je zbytečné. Neznám lepší a uživatelsky přítulnější vypalovací program než K3b. Navíc mi nikdy nedělal žádné problémy. Proto se mi nevyplatí investovat 20€ za něco, co je v lepším případě stejné a do KDE mi to ještě natahá gtk knihovny
.
Ne, není to zbytečné. Pokud potřebuji čas od času vypálit jedno dvě CD, tak při ceně cca 10 Kč/ks překousnu, že cdrecord občas spadne (ať už používám příkazovou řádku, nebo jakoukoli nadstavbu). Vysvětlovat manželce/milence/přítelkyni, že "vypalování v linuxu" občas padá, mi přijde asi tak ve stylu: Win 98 občas skončí BSOD a jednou za půl roku je potřeba je přeinstalovat. Tak že 20 € je, si myslím, cena za stabilitu (viz dále). To říkám s 3-letou zkušeností na Slackware, což je oproti Ubuntu stabilita sama - při ručně zkompilovaných KDE a K3b prostě vypalování "čas od času spadlo".
Co se týká
lepšího a uživatelsky přítulnějšího ... programu, tak je to věc vkusu, preferencí, používaného prostředí atd. Nicméně, v čem je rozdíl v UI u K3b a Nerolinuxu? Mně přijdou úplně totožný, resp. že K3b je kopií letitého rozhraní Nera ve Windows.
no ja mel za to ze kdyz kopirujes cd a nemas dve mechaniky tak si stejne palici program dela zalohu na disk. a svou pritelkyni urcite stejne budes ucit delat i obraz, takze ani nemusi vedet, ze to jde i bez obrazu.
Proč učit partnerku učit dělat obraz? To snad má dělat ten pálící program automaticky - prostě se mu to nastaví v Nastavení.
Že to jde bez obrazu samozřejmě nikdo vědět nemusí. Ale pálit s cdrecordem
on the fly bych si netroufl - je to téměř jistá smrt CD. Proto jsem taky výše doporučoval Nerolinux, protože ten zvládal on the fly bez problémů.
------------------------------------------------------------
Jinak abych nebyl nařčen jako agent Nera. Já používám
Graveman a
Serpentine a manželka
K3b. Ale pokud nějaký program je dobrý (a já si myslím, že Nerolinux je dobrý) tak není důvod to neříct, bez ohledu na ideologii. Linux není zlatý tele.