Dobrý den,
chci se zeptat, zda postup
http://wiki.ubuntu.cz/Odstran%C4%9Bn%C3%AD%20Ubuntu na odinstalování Ubuntu a zachování Windows XP je někým ověřený.
Pokud by šlo o mé PC moc bych to neřešil a udělal, bohužel toto musím absolvovat u svého známého a nerad bych narazil na problém.
Při třech systémech (ubuntu 10.04, Xubuntu 11.10, Windows XP) nelze pouze nabootovat z Windows CD a provést "fixmbr" (vyzkoušeno), může mi někdo osvětlit proč?
Proč musím smazat Linuxové partition a až poté příkaz v konzoli Windows CD provést?
Rád bych do této problematiky více viděl, než to začnu u známého provádět.
Zatím mu nastavím jen default partition v Grubu na Windows a čas na 1sec. Ale předpokládám, že bude časem chtít Linux zcela odebrat a Linux partition "mergnout" s Windowsovskou.
Díky za všechny postřehy.
Jirka.
Edit:pokud v současném stavu pouze z konzole Windows CD spustim příkaz:
fixmbr
fixboot
případně v opačném pořadí, po restartu mi PC zahlásí chybu "Error loading operating system" (nebo nějak velmi podobně - neopisoval jsem to),
čili postup s fixmbr, fixboot příkazy selhává, pokud mám na disku více systémů na různých partition. Zajímá mne, zda když smažu Linux partitions a ponechám pouze jednu Windows, zda postup s fixmbr, fixboot bude již fungovat.