Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkcni grafika po aktualizaci kernelu  (Přečteno 1021 krát)

PetrTos

• Návštěvník
Nefunkcni grafika po aktualizaci kernelu
« kdy: 05 Února 2012, 11:03:10 »
Zdravim vsechny prispevatele (muj prvni dotaz/prispevek)
prave jsem si zadelal asi na pekne problemy. Na domacim PC jsem si nahodil Ubuntu 10.04. Jelikoz je uvnitr relativne nova deska E35M1-I, tak byl problem s grafikou, ale ten se mi podarilo minuly tyden vyresit instalaci ovladacu (bohuzel jsem si nenechal odkaz s postupem). Dnes jsem ale zjistil, ze mi nefunguje onboard Bluetooth. I podle diskuzi tady na foru je potreba mit novejsi jadro. Nainstaloval jsem tedy z balicku jadro 2.6.39. Vse probehlo dobre, ale po restartu nenastartoval spravne graficky ovladac. Rychle probehnou nejaka chybova hlaseni a na obrazovce se objevi barevny rozsypany caj. Zkousel jsem Ctrl+Alt+F1. K prepnuti dojde, ale bohuzel obraz na monitoru zustava stejny.
Nabootoval jsem z flashky, ale xorg.conf na disku neni, docetl jsem se, ze by melo pomoci smazani monitors.xml, ale take nepomaha. Problem je asi primo v ovladaci.
Jak jednoduse donutit Ubuntu 10.04 aby pouzilo svuj vlastni ovladac grafiky a ne ten doinstalovany?

Tosa

Rover623

Re:Nefunkcni grafika po aktualizaci kernelu
« Odpověď #1 kdy: 05 Února 2012, 12:05:47 »
Podrž při startu SHIFT, vyber "recovery mode" a zkus z následné nabídky zavést systém, při troše štěstí ti to nabídne rekonfiguraci

PetrTos

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Února 2012, 12:21:38 »
Bohuzel, na toto nereaguje. Parkrat jsem zopakoval start a snazil se precist tu chybovou hlasku a je tam informace o konfliktu na PCI a m_gpio a oznameni, ze nebohl byt nahrat firmware radeon/PALM. Moc moudry z toho nejsem.
Da se odebrat ovladac z nastartovane live distribuce? Jak?

Tosa

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 05 Února 2012, 12:42:01 »
Používáš nesvobodný fglrx nebo tak nějak to bylo. Z nastartované Live distribuce to nejde, budeš muset opět jít formou "recovery mode" a spustit si řádek roota, pak můžeš zkusit buď
Kód: [Vybrat]
apt-get purge fglrx nebo
Kód: [Vybrat]
apt-get purge radeon

PetrTos

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 05 Února 2012, 12:58:27 »
jj to bych rad, ale jak se do recovery mode dostat, kdyz Shift nepomaha? Je jeste nejaka jina cesta? Kdyz bych se tam dostal, tak bych zkusil rekonfigurovat xserver nebo jak pises odebrat ovladac (nevedel jsem, ze se to take dela pres apt-get, diky).

Tosa

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 05 Února 2012, 13:47:38 »
No, teoreticky by jsi se mohl zkusit chrootnout z LiveCD do toho nainstalovaného systému, postup jak na to je tady http://wiki.ubuntu.cz/GRUB2 nebo tady http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=58693.0

Samozřejmě nebudeš provádět obnovu GRUBu, jen provedeš ten chroot a potom zkusíš výše zmíněné příkazy

PetrTos

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 15 Února 2012, 17:34:34 »
tak jsem to po zkouseni vzdal a pustil se do reinstalace. Ale aspon jsem zjistil jak funguje chroot a par dalsich veci co jsem zkousel.  Diky za tvuj cas.

Tosa

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.