Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Původní přehrávač v ubuntu špatně čte titulky a.... [vyřešeno]  (Přečteno 3220 krát)

seven

• Návštěvník
Ahoj, původní přehrávač v ubuntu špatně čte titulky, místo písmen s háčky a čárkami používá nesmyslné znaky a nikde jsem nenašel způsob jak titulky posunout do ůplně dolní části obrazovky, nevíte co stím? :-)
« Poslední změna: 01 Března 2012, 01:57:53 od Vojtěch Trefný »

janek-m

• Host
Re:Původní přehrávač v ubuntu špatně čte titulky a....
« Odpověď #1 kdy: 29 Února 2012, 22:05:17 »
Tak riešením by bolo napr. otvoriť Centrum softvéru a nainštalovať si iný prehrávač, je ich tam viacej.

seven

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 29 Února 2012, 22:13:28 »
A který by jsi mi doporučil? hledal jsem gom player a bs player a nic, potřebuji něco kde dobře poběží titulky a budu je moct stahnout dolů :-)

janek-m

• Host
« Odpověď #3 kdy: 29 Února 2012, 22:18:53 »
Tak napr. VLC media player, SMPlayer - ten bežne používam, ale titulky nemám odskúšané. Treba poskúšať a ktorý ti bude najviac vyhovovať ten nechaj ostatné osdtráň.

macu

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 29 Února 2012, 22:28:44 »
ty máš monitor 16:10 a chceš titulky dostat do toho volného "černého pruhu dole"?

v Smplayeru to lze tak, že nastavíš do pole Video filtry v Možnosti - Nastavení - Pokročilé - karta Nastavení Mplayeru

tuto volbu bez uvozovek: "expand=:::::16/10"
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

seven

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 29 Února 2012, 23:09:21 »
Tak se to celý nějak zašvýklo, napřed to při instalaci smplayeru vyplivlo chybu spravování softwaru, ale napsalo nainstalováno,  pak to donekonečna načítalo  seznam instalovaných programů, pak se to zaseklo ůplně fungovalo jen vypnout či restartovat a když jsem dal i to tak to vyplivlo černý okno kde i po stisknutí power na pc to odepsalo nějakou řádku s číslama :-D musel jsem vypnout zdroj. Nicméně, furt mi to píše nesmyslné znaky místo ř a ž například, myslím si že mám někde v ubuntu špatně nastavené něco jako sadu znaků, 16:9 monitor nemám macu, volbu jsem i tak zkusil a titulky stejně zasahují do filmu a navíc jsem to asi nějak rozhodil protože jsem tam pak dal 4:3 a ateď mám černé pruhy i po straně a jinou volbu obrazu neznám, zkusím to ještě ůplně smazat, případně reinstalovat přehrávač, a titulky se mi píšou přes sebe  tak že ty původní nemizí, vypadá to na dlouho, w windows 7 se mi obraz seká, tady ne ale zase musím dát do kupy ti titulky :-( :-)

seven

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 29 Února 2012, 23:26:04 »
Povedlo se mi opravit tu sadu znaků v nastavení titulků v sm playeru volbou : Západoevropské jazyky s euro (iso-8859-15) a srovnat obraz, ale teď potřebuji dostat ty titulky ůplně dolů ke kraji obrazovky, jak? :-)

seven

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 01 Března 2012, 01:54:12 »
vše jsem vyřešil a titulky v obraze jsou lepší než dole :-)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #8 kdy: 01 Března 2012, 01:57:07 »
Všechno to kdyžtak bylo jednoduše popsáno na Wiki: http://wiki.ubuntu.cz/%C4%8Cesk%C3%A9%20titulky%20ve%20filmech

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.