Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: HDD není vidět  (Přečteno 2460 krát)

sczdavos

• Návštěvník
HDD není vidět
« kdy: 06 Dubna 2012, 16:38:36 »
Ahoj,
kamarád mi dal noťas s tím, že mu nefunguje. Jako vždy jsem chtěl nabootovat Ubuntu a podívat se co s tím je případně zazálohovat data. Avšak boot mi neumožnil LIVE ani instalaci. Zkoušel sem i různé programy pro práci s disky a nic. Poté jsem se podíval do BIOSu a také tam není. Problém tudíž bude asi v disku.
Je možné získat přístup k disku a nějak jej znovu zformátovat?

Děkuji za odpovědi.

Maybien

• Host
Re:HDD není vidět
« Odpověď #1 kdy: 06 Dubna 2012, 16:48:36 »
zkousel jsi nabootovat gparted live CD ?

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 06 Dubna 2012, 17:02:23 »
Pokud disk není vidět ani v BIOSu nemá cenu laborovat s jakýmkoli SW. Nelze získat přístup k něčemu co tam podle počítače ani není.

Zde je několik možností, buď nefunguje řadič na desce (nepravděpodobné), je KO elektronika disku nebo nefunguje spojení mezi diskem a konektorem na desce. Tou nejpravděpodobnější příčinou je porucha elektroniky disku, vzhledem k faktu, že porucha řadiče je velmi nepravděpodobná a uložení disku uvnitř notebooku je obvykle provedeno tak aby nemohlo dojít k jeho uvolnění.

sczdavos

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Dubna 2012, 18:18:54 »
Podařilo se mi nabootovat s flashky nezávisle na disku.
Ikonka využití disku občas problikne, řekl bych, že disk něco dělá. Avšak disk se nehlásí.
Když jsem tedy nabootoval live přímo na flashce je možné něco udělat?

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 06 Dubna 2012, 18:23:00 »
Podařilo se mi nabootovat s flashky nezávisle na disku.
Ikonka využití disku občas problikne, řekl bych, že disk něco dělá. Avšak disk se nehlásí.
Když jsem tedy nabootoval live přímo na flashce je možné něco udělat?
Když se HDD nedetekuje v BIOSe, nic nenaděláš. Maximálně HDD můžeš strčit do mrazáku a pak ho zkusit zapojit. Ale na todle moc nespoléhej :-)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.