Pěkné dopoledne pokud to myslíš vážně . V CZ osa je děs . Nedivím se že lidé stahují kopírují atd. Každé prodané medium CD,DVD.Blu-ray jde ose. Někde jsem četla debatu o fotografovy který nevidí důvod platit za prázdné cd ose když na toto koupené cd chce dávat svoji práci. Originály jsou předražené ale po čase jsou levnější jak v papírové, obalu ca 50kkč nebo v klasickém plastovém cca 200kč . Pokud někdo koupí si film jako novinku a nahraje například na Uložto či stahnu.to nemají lidé už potřebu kupovat zlevněné originály. Novinky by měli stát kolem 300 kč podle mého názoru a vydělají všichni. Jednou byl rozhovor s předsedkyní OSA v Cz . Kde jasně řekla že nemá ani jedno přepálené dvd cd. Jeden komentář mě k tomu zaujal.... . "Asi máte dobrý plat když si můžete dovolit cd pro děti s pohádkou za 500 kč. " Ano ceny jdou dolů doufám že to bude jen pro prospěch vše. Všimla jsem si že už jsou i levnějsí Blu-ray cca 200 kč.
Díky za reakci. Odpovídám:
Nemyslím to vážně, je to jen anketa a
zajímá mě to jen tak z nudy...OSA jsou lumpi a platí jí každý, za kopírku, přehrávač, mobil, CD-R, flešky, paměťové karty a nevím co ještě... Tyto peníze jdou například i malířům a sochařům, i když jejich díla nikdo nekopíruje... Taky pochybuji, že by si nějakého básníka někdo pirátil do Kindlu...
Nesouhlasím s tebou se slovem "předražené". S tím slovem mám osobně problém. Předražené není nic, co se nabízí, nebo prodává.
Co se týče stahování pohádek, tak jsem dětem koupil pár DVD po 49 a 99 (Večerníčky z Blesku apod.) a DVD je tak oreklamované, že malé (předškolní) děti nejsou schopny se tím prokousat a musí sledovat 1/4 hodiny upoutávky na kraviny. Takže to skončilo tak, že jsem to samé stáhnul a vypálil a byl od reklam klid.
Stejně tak jsem přepaloval i dražší koupená DVD, která děti rasí a často skončí například na zemi v autě. Když tam leží DVD za 399, tak z toho rostu a jsem na potomky nepříjemný. Když tam je kopie, je mi to fuk.
Předsedkyni OSY na nelegálních filmech nenachytáš, ale kdybys prohlédla její šatník, nějaká ta kabelka (ne úplně originál) by se našla. Stačí i pásek s logem DG, který vlastně vůbec nenosí. Okopírovaný recept na cake z kuchařky, který jí dala kámoška na srazu taky není košér. A co ta krabice audio kazet na chalupě? O tom, že možná tajně šňupe koks koupený v klubu u záchodků ani nemluvě...
:-)