Zdravím,
spustil jsem aktualizaci na 12.04 ze správce aktualizací. Myslím že ale neproběhla kompletně - při instalaci balíků najednou zmizelo vše, krom pozadí plochy a kurzoru, ale počítač chroustal, tak jsem ho nechal, nic jsem neviděl. když chroustat přestal a pořád se nic nedělo, stisknul jsem "enter", chroustal chvíli dál, pak se vypnul. Po nastartování naběhl černý monitor. Tvrdý restart a v nabídce zvolena recovery mode - to samé, tvrdý restart a předchozí verze linuxu, ze které teď píšu.
Vše funguje, ale je to takový hybrid mezi 12.04 a ocelotem, vyskakují chybové hlášky, jinak ale vše - krom možnosti dokončit aktualizaci, nebo spuštění správce balíků - "chybí exkluzivní přístup" - jde, takže ho můžu provizorně používat. Čili mám dvě varianty a) se nedokončila aktualizace v pořádku a jsem v háji, zkusím vypálit linux a opravit ho, případně natvrdo přeinstalovat b) problém je v grafické kartě a ovladači (už se mi stalo) a budu se muset do nového systému nějak a spustit aktualizaci nvidiáckého ovladače.
Dotazy mám tedy dva:
Jak se dostat do systému v "low graphic mode" - dřív mi to šlo přes volbu "recovery mode", teď i po volbě recovery > černý monitor. NEBO jak donutit hybrida, kt. teď používám aby se aktualizoval (správce balíků nejde, správce aktualizací chce částečné povýšení a pak mu chybí exkluzivní přístup, jako kdyby by zapnutý jiný správce aktualizací nebo balíků)
Předem díky za odpověď.