Zdravím,
po dlouhé době jsem se rozhoupal a zakoupil DVB-T USB přijímač. Jedná se o tento
Evolve DVB-T tuner. Dle recenzí na internetu jsem si zjistil, že uvedený typ má podporu v linuxu. Po nákupu jsem však zjistil, že se uvnitř skrývá jiný hardware IT9135 -
ITE Inc. Generic 9006 Device s plánovanou podporou až od jádra 3.3.. Našel jsem však
výborný návod, který je plně funkční a USB DVB-T tuner v systému "ožije".
Problém však nastal, v čem sledovat TV. ME - TV ve 12.04 "stávkuje". Ve VLC media playeru to celkem funguje, ale je to dost těžkopádné s přepínáním programů a nějak jsem nebyl schopen zprovoznit záznam na disk. Jako asi nejlepší mě zatím přijde Kaffeine. Obsluha programů dobrá, EPG super v češtině, nahrávání na disk také funguje, obraz vynikající. Mám však jeden problém.
Kaffeine naladí pouze multiplex 1, tedy multiplex české televize + rozhlas. Multiplex 2 (Nova, Prima.......) není schopen naladit. Nevím proč. Při ladění se objeví síla signálu, parametr SNR ukazuje 98%. Přesto se nic nenačte. Co se týká souboru scanfile.dvb a části [dvb-t/cz-All], tak tam ty kmitočty i parametry pro multiplex 2 jsou a ověřil jsem si, že jsou správně. Vysílač DVB-T programů je u mne Buková hora (Ústí nad Labem). Soubor channel.conf, který jsem si vygeneroval pomocí utility "scan", je mi u Kaffeine na nic. Co jsem zjistil, tak Kaffeine pravděpodobně ukládá naskenované programy do souboru sqlite.db.
Proto jsem se chtěl zeptat, zda s editací tohoto souboru máte někdo zkušenosti a nebo, zda někdo nepřijímáte signál z Bukové hory a případně mě soubor sqlite.db neposkytl, snad by mě to pomohlo. Díky.