Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Synchronizace Kontact v Kubuntu 12.04 s Google účtem  (Přečteno 5283 krát)

Jrk

• Návštěvník
Synchronizace Kontact v Kubuntu 12.04 s Google účtem
« kdy: 07 Června 2012, 14:40:47 »
 Při přechodu z Ubuntu 10.04 na Kubuntu 12.04 mám problém se synchronizací svých kontaktů a kalendáře s PC. Touto cestou bych chtěl požádat o radu jak synchronizovat Kontact se svým Gmailem.
 Z odkazů, které jsem si vygooglil moc chytrý nejsem, pochopil jsem pouze (možná špatně) že synchronizace probíhá přes server Akonadi, který pravděpodobně nebyl do dřívějších vydání Kubuntu integrován, ale ve vydáních 12.04 již ano.
 Ale dál s tímto nejsem schopen pohnout. Předem děkuji za každou radu či odkaz a prosím polopatisticky, jsem běžný uživatel s mizernou znalostí angličtiny.
« Poslední změna: 07 Června 2012, 14:50:59 od Jrk »
- Desktop: AMD FX 4300 3,8 Ghz; nVIDIA GTX 1050; 12 GB RAM
- Netbook: Dell Latitude D430 - Intel Core 2 1,2 Ghz; Intel 945; 2 GB RAM

strom01

• Aktivní člen
  • *
Re:Synchronizace Kontact v Kubuntu 12.04 s Google účtem
« Odpověď #1 kdy: 07 Června 2012, 18:35:12 »
Nainstaluj si rozšíření akonadi-google. Pak když si přidáš kalendář nebo knihu adres v Kontactu, vybereš příslušný google zdroj. Osobně jsem to nezkoušel, ale takto nějak by to mělo fungovat.

Jrk

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 08 Června 2012, 00:18:23 »
Tak zatím jediné na co jsem přišel, tak jak si v Kontactu prohlédnout kontakty. Bohužel nejde o synchronizaci, ale jen o prohlížení:

- Terminál:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install akonadi-kde-resource-googledata- Kontact: V sekci kontaktů kliknout pravým myšákem na "Knihy adres" a zvolit položku "Přidat knihu adres". Z nabídky vybrat "Zdroj Akonadi pro kontakty Google". Dále vyplnit svůj g-mail a heslo - kontakty z gmailu se načtou. Nepřišel jsem na to, jak je editovat a synchronizovat se svým účtem.

Na první pohled by se mohlo zdát, že podobný postup by mohl fungovat i u kalendáře. Bohužel se mi pouze objeví chybové hlášení: "Stažení události selhalo"

Byl bych velice rád kdyby někoho něco napadlo   :(
« Poslední změna: 10 Června 2012, 11:33:58 od Jrk »

strom01

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 08 Června 2012, 16:36:09 »
http://support.google.com/calendar/bin/answer.py?hl=en&answer=99358#sunbird
Tohle mi funguje pro kalendář spolehlivě. Použij návod k Sunbirdu. Pokud budeš mít potíže, dej vědět.

Jrk

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Června 2012, 01:05:09 »
Děkuji za snahu... Tento postup jsem používal u Thunderbirdu a funguje perfektně, to jo... Ale v Kubunťáckém Kontactu to nemohu provést, ztroskotávám hned na začátku:

Po kliknutí na "Přidat kalendář" mi není nabídnuto založit "Kalendář v síti". Je tam sice několik alternativ, které se tváří nadějně, například:

- Dav groupware resource
- Server Open - Xchange Groupware
- Zdroj Akonadi pro kalendář Google

Ale nepovedlo se mi přes žádnou z nich připojit podobným způsobem jako v Thunderbirdu. Ty jsi to rozchodil v Kontactu? Jestli ano, prosím mohl by jsi mě ještě přesněji navigovat? Kliknu "Přidat kalendář" a hned na začátku jsem v koncích. Zkoušel jsem ledacos, ale bezvýsledně.

Zkoušel jsem dále Googlit http://forum.sabayon.cz/viewtopic.php?id=47 a zkouším nainstalovat akonadi-googledata, pořádně sice nevím jak, s pročtených návodů mi jde hlava kolem  :o, ale snad se mi zatím povedl nainstalovat libgcal. A až budu úplně v koncích tak se zase ozvu...

Kdyby ale ještě někoho něco napadlo, budu rád...

Edit 1:

Tak jsem se velkým obloukem (přes snahu o kompilaci *.tar.bz2 archívů) dostal tam, kde jsem začínal - našel jsem si ke stažení *.deb balíček https://launchpad.net/ubuntu/quantal/i386/akonadi-kde-resource-googledata/1.2.0-1 který pravděpodobně obsahuje mnou požadovaný akonadi-googledata, ale jedná se asi o ten samý, který již mám nainstalovaný. Takže problém přetrvává:

- Kontakty se mi z účtu stáhnou, ale nemohu je po editaci synchronizovat
- Kalendář mi při každém spuštění Kontactu píše "Stažení události selhalo"

Napadlo mě: Funguje tato synchronizace někomu? Na YouTube jsem viděl nějaká videa  ::)

Edit 2:

Všiml jsem si, že na stránkách, ze kterých jsem stahoval akonadi-kde-resource-googledata jsou uvedeny i "závislosti" - vlevo dole - ne všechny pomocí "Správce balíčků Muon" najdu - třeba bude problém zde - už je stahuji a poté napíšu...

Tak tímto to taky nebylo, teď jsem opravdu v koncích  :(
« Poslední změna: 09 Června 2012, 03:52:53 od Jrk »

strom01

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 09 Června 2012, 09:41:00 »
https://www.dropbox.com/sh/ds7oleuc5ieuz4l/Jt2TI6oOoN
Podívej se jak to mám nastavený. Funguje mi to v Kontactu skvěle.
« Poslední změna: 10 Června 2012, 12:29:07 od strom01 »

premet

• Host
« Odpověď #6 kdy: 09 Června 2012, 10:28:35 »
Použij Akonadi-google od Dana Vrátila, bude součástí budoucího KDE 4.9, ale prozatím si můžeš stáhnout tarball nejnovější verze.
Instalace je potom popsaná v README.

Potom si jednoduše přidáš v Akonadi zdroje pro kontakty nebo pokud budeš chtít i kalendář  :)

Ješte ti můžu "drze" nabídnout svoje plasmoidy, který jsem dělal za použití právě těchto zdrojů:
kontakty -> http://kde-look.org/content/show.php/Akonadi+contacts+plasmoid?content=149182
kalendář -> http://kde-look.org/content/show.php/Akonadi+calendar+plasmoid?content=150034
úkoly -> http://kde-look.org/content/show.php/Akonadi+tasks+plasmoid?content=149525

PS: Nic lepšího a použitelnějšího než Akonadi-google pro KDE nenajdeš  8)

Edit:
Jelikož jsem psal návod pro svoje plasmoidy do bakalářky, zkoušel jsem to i v Kubuntu 11.10 i s Akonadi-google, takže tady tímhle by si měl získat všechny závislosti, který potřebuješ pro plasmoidy a Akonadi-google:
apt-get install kdelibs5-dev kdepim-dev qt4-dev xsltproc libboost-dev libxslt1-dev libqjson-devInstalaci provedeš pak následovně:
cd akonadi-google
mkdir build
cd build
cmake .. -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr
make install
« Poslední změna: 09 Června 2012, 10:46:47 od Honza Grulich »

Jrk

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 09 Června 2012, 20:54:04 »
Děkuji kamarádi,

za snahu mi pomoci. Jsem pouhý uživatel, schopen instalovat pouze z Centra softwaru, s kompilacemi nemám žádné zkušenosti, tak mě prosím omluvte, že se ptám na každou drobnost, která je možná pro pokročilejší uživatele běžná. Aby bylo jasno, co jsem prováděl, tak se snažím zapsat každý krok který provedu, pokud možno dopodrobna, raději více, jak méně, třeba někde dělám chybu:

- Tak začnu... Pro úvod jsem provedl reinstalaci systému z USB flah (složku /home mám na samostatném oddíle) Kubuntu 12.04.

- Nainstaloval jsem veškeré akualizace.

- Do Terminálu jsem zadal (nejprve bez sudo, dle návodu, ale to se nelíbilo):

sudo apt-get install kdelibs5-dev kdepim-dev qt4-dev xsltproc libboost-dev libxslt1-dev libqjson-dev
- Odpověď byla:

jirka@jirka-Latitude-D430:~$ sudo apt-get install kdelibs5-dev kdepim-dev qt4-dev xsltproc libboost-dev libxslt1-dev libqjson-dev
[sudo] password for jirka:
Čtu seznamy balíků… Hotovo
Vytvářím strom závislostí       
Čtu stavové informace… Hotovo
E: Nelze najít balík qt4-dev

- Zkusil jsem Googlit: http://linuxappfinder.com/package/qt4-dev-tools A z těchto stránek jsem si stáhl *.deb balík qt4-dev-tools_4.8.1-0ubuntu4_i386.deb , ale při snaze o jeho instalaci mi instalátor balíčků napsal: "Chyba: Nelze splnit závislosti" a o kousek níž: "Novější verze je dostupná v úložišti softwaru" - což mi připadalo divné, když terminál píše, že nelze najít... Takže jsem se podíval na Správce balíčků Muon, který mi na zadání qt4-dev nalezl qt4-dev-tools (Qt 4 development tools) a zkusil jsem jej nainstalovat v domnění, že by to třeba mohlo být ono, nebo by to ono mohlo obsahovat.

- Do Terminálu jsem zadal pozměněný řádek (bez qt4-dev):

sudo apt-get install kdelibs5-dev kdepim-dev xsltproc libboost-dev libxslt1-dev libqjson-dev
- Sáthl jsem si z výše uvedeného odkazu akonadi-google do založeného adresáře akonadi-google a do Terminálu v tomto adresáři zadal:

tar xzf akonadi-google-0.3.1.tar.gz
cd akonadi-google-0.3.1
mkdir build
cd build

- cmake není nainstalován:

sudo apt-get install cmake

- No  a odpověď terminálu:

jirka@jirka-Latitude-D430:~/Stažené/akonadi-google/akonadi-google-0.3.1/build$ cmake .. -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr
CMake Error: CMake was unable to find a build program corresponding to "Unix Makefiles".  CMAKE_MAKE_PROGRAM is not set.  You probably need to select a different build tool.
CMake Error: Error required internal CMake variable not set, cmake may be not be built correctly.
Missing variable is:
CMAKE_C_COMPILER_ENV_VAR
CMake Error: Error required internal CMake variable not set, cmake may be not be built correctly.
Missing variable is:
CMAKE_C_COMPILER
CMake Error: Could not find cmake module file:/home/jirka/Stažené/akonadi-google/akonadi-google-0.3.1/build/CMakeFiles/CMakeCCompiler.cmake
Missing variable is:
CMAKE_CXX_COMPILER_ENV_VAR
Missing variable is:
CMAKE_CXX_COMPILER
CMake Error: Could not find cmake module file:/home/jirka/Stažené/akonadi-google/akonadi-google-0.3.1/build/CMakeFiles/CMakeCXXCompiler.cmake
CMake Error: CMAKE_C_COMPILER not set, after EnableLanguage
CMake Error: CMAKE_CXX_COMPILER not set, after EnableLanguage
-- Configuring incomplete, errors occurred!

- Zkusil jsem ještě řádek zadat tak, jak je v souboru README, ale se stejným výsledkem:

cmake ../ -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr
Předpokládám, že program cmake ještě k sobě asi něco potřebuje. Co dále? Dělal jsem vše správně?

Ach jo...  :-[

P.S.:

strom01:

- Snímky obrazovky jsou pěkné, byl bych rád, kdyby mi Nastavení zdrojů Akonadi také nabídlo takový pohled. Nabízí pohled jen podobný po instalaci akonadi-kde-resource-googledata_1.2.0-1_i386.deb Ale zato funkčnost mizernou. Nevíš náhodou, jaký balíček jsi instaloval aby Ti to takto krásně fungovalo? Nebyl by nějaký odkaz? Zatím se snažím dělat vše dle rady Honzy  :o

Honza Grulich:

- Děkuji za pěkný návod, snažil jsem se své činnosti dokumentovat a byl bych velice rád, kdyby jsi mi ještě pomohl (nebo někdo jiný) v mém zaseknutí. Moc tomu nerozumím, ale snažím se  ::) On asi ten cmake ještě něco potřebuje, že jo? Že by nějaký kompiler jazyka C ? Nevím, polemizuji...

premet

• Host
« Odpověď #8 kdy: 09 Června 2012, 21:14:28 »
Potřebuješ ješte kompilátor, ten si nainstaluješ i s věcma okolo pomocí:
apt-get install build-essentialPak už by to mělo všechno jít bez problémů snad, kdyby ne tak pomůžu :)

Jrk

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 09 Června 2012, 23:04:31 »
Moc děkuji Honzo za bleskurychlou odpověď!!!

Tak pokračuji:

- V Terminálu zadám (bez sudo se to zase nelíbí):

sudo apt-get install build-essential
make
sudo make install

- Restart a snad už to bude v pořádku.

- Spouštím Kontact, vidím mé staré kalendáře, které nejdou odstranit (patrně o nich byla zmínka na /home, který je na jiném oddílu disku) a snažím se přidat kalendář. Vidím požku Google Calendars and Tasks. Volím ji, do nového okna přidávám účet a zadávám svůj e-mail a heslo. Přihlašuji se.

- Ale ouha! Vyskakuje na mě staré známé okno "Autentication canceled" a k němu ještě další "Parsing token page failed". Rozhoduji se pro razantní (prasácké) řešení a z disku /home mažu soubory o kterých si myslím, že by mohly mít na svědomí přetrvávání starých nastavení - toto se povedlo, ale při pokusu o přidání kalendáře stále to samé. To samé i v Nastavení zdrojů Akonadi.Kontakty také to samé, vyskakující okna:

1. akonadi_googlecontacts_resource_2:
    Parsing token page failed

2. akonadi_googlecontacts_resource_2:
    Authentication canceled

Napadá někoho co dál? Mě tak jediné, nejsem si zcela jist, že to bude plodné, ale další reinstalaci s tím, že bych naformátoval i oddíl, který mám jako /home. Důležité mám archivováno. Nebo jej zkusit jen naformátovat, jestli to půjde... Sakra, kde je zakopaný ten pes?

P.S.: Stále mě těší, že se posunujeme dále a dále - vidím na konci tohoto tunelu malé světélko  ;)
« Poslední změna: 09 Června 2012, 23:20:49 od Jrk »

premet

• Host
« Odpověď #10 kdy: 10 Června 2012, 09:51:05 »
Naformátováním ničemu nepomůžeš, tohle asi vypadá na nějakou chybu v Akonadi-google. Zkusím se zeptat přímo autora Akonadi-google a když tak dám vedět  :)

Jrk

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 10 Června 2012, 11:27:11 »
Děkuji moc!

A jen pro informaci dodávám vcelku vše co jsem udělal (aby se to nemuselo hledat mezi řádky v textu):

- Čistá instalace Kubuntu 12.04

- Stažení souboru z uvedeného odkazu:
Citace
Použij Akonadi-google od Dana Vrátila, bude součástí budoucího KDE 4.9, ale prozatím si můžeš stáhnout tarball nejnovější verze. http://www.progdan.cz/wp-content/uploads/akonadi-google-0.3.1.tar.gz
Instalace je potom popsaná v README.
(Tento jsem zkopíroval do samostatného adresáře)

- A jeho instalace i se všemi závislostmi a programy pro kompilaci:
sudo apt-get install kdelibs5-dev kdepim-dev qt4-dev-tools xsltproc libboost-dev libxslt1-dev libqjson-dev cmake build-essential
tar xzf akonadi-google-0.3.1.tar.gz
cd akonadi-google-0.3.1
mkdir build
cd build
make
sudo make install

Opravdu bych byl velice rád, kdyby se tento problém autorovi povedlo zdárně vyřešit ;)

strom01

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #12 kdy: 10 Června 2012, 12:02:25 »
Zatím si zkus přidat ten DAV groupware resource podle nastavení na obrázku výše. Dáš přidat a vyplníš uživatele (email) a heslo. Další -> Konfigurovat zdroj ručně. V dalším dialogu vyplníš název kalendáře a ve spodní části okna dáš přidat. V dalším dialogu zadáš vzdálenou URL (přesně podle mého nastavení - jenom v řetězci změníš emailovou adresu - tu mou tam nedávej  :)) -> a stáhnout. Mělo by to fungovat. Ty obrázky jsem sem nedával proto, aby jsi se mohl pokochat a tiše závidět, ale kvůli nastavení. :)

Jrk

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 10 Června 2012, 13:52:01 »
Jéé, to je perfektní  8)

Funguje mi a oboustraně se synchronizuje Google kalendář !!!

Podle posledního příspěvku od stroma01

Díky moc za podrobnou navigaci! Teď se sám sobě divím, je to celkem logické a přehledné i podle přiložených obrázků, nevím, kde jsem se tam zamotal... Máš pravdu kochal jsem se a záviděl ;D

Tak, teď ještě nějak ty kontakty a budu spokojen  ::)

strom01

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #14 kdy: 10 Června 2012, 15:22:54 »
Výborně. Jsem rád, že to funguje. S kontakty ti moc  nepomůžu, sám je mám na lokálním disku. Nejspíš budeme muset počkat až bude pořádně fungovat Akonadi-Google. Já to zatím neřeším, neb za měsíc budu povyšovat systém (openSUSE) a pak se do toho pustím. :)

premet

• Host
« Odpověď #15 kdy: 10 Června 2012, 22:11:43 »
Instalace nejnovějšího Akonadi-google:
1) Instalace libkgoogle
git clone git://anongit.kde.org/libkgoogle.git
cd libkgoogle
mkdir build
cd build
make
sudo make install
2) Instalace akonadi-google
git clone git://anongit.kde.org/scratch/dvratil/akonadi-google-resources.git
cd akonadi-google-resources
mkdir build
cd build
make
sudo make install

U sebe na Fedoře vyzkoušeno a funguje  8)
« Poslední změna: 11 Června 2012, 07:19:34 od Honza Grulich »

Jrk

• Návštěvník
« Odpověď #16 kdy: 11 Června 2012, 01:29:04 »
Tak jsem si řekl, že to vyzkouším na čisté instalaci Kubunu 12.04. Zcela určitě bylo potřeba nainstalovat balíčky pro kompilaci a vše s tím spojené, nevím přesně, které jsou na co, tak jsem použil vše, co doposud, takže jsem do Terminálu pro začátek zadal:
sudo apt-get install git kdelibs5-dev kdepim-dev qt4-dev-tools xsltproc libboost-dev libxslt1-dev libqjson-dev cmake build-essential
Dalši instalace libkgoogle proběhla absolutně bez problémů.

Ovšem na instalaci nejnovějšího Akonadi-google mi Terminál odpověděl toto:
jirka@jirka-Latitude-D430:~/Stažené$ git clone git@git.kde.org:scratch/dvratil/akonadi-google-resources.git
Cloning into 'akonadi-google-resources'...
The authenticity of host 'git.kde.org (195.135.221.71)' can't be established.
RSA key fingerprint is c8:45:ba:89:85:11:78:b5:a4:09:d9:31:f6:7f:7c:79.
Are you sure you want to continue connecting (yes/no)? yes
Warning: Permanently added 'git.kde.org,195.135.221.71' (RSA) to the list of known hosts.
Permission denied (publickey).
fatal: The remote end hung up unexpectedly

Asi mě nechtějí někam pustit...

premet

• Host
« Odpověď #17 kdy: 11 Června 2012, 07:20:17 »
A jo, omlouvám se, měl jsem tam špatnej odkaz :)
Už to mám opraveno, správně je:

Jrk

• Návštěvník
« Odpověď #18 kdy: 11 Června 2012, 11:15:03 »
Tak nainstalovat to šlo, ale s funkčností je to horší.

Kontakty

Připadá mi, že se snad načtetly všechny, ale některé bez obrázku kontaktu. Po načtení mých kontaktů se objevila hláška:
Citace
Failed to retrieve
Do kontaktů nelze vložit nový kontakt - objeví se chybová hláška (jméno souboru je pokaždé jiné):
Citace
Osobní kontakty: Nelze zapisovat do souboru
'/home/jirka/local/share/contact//P2IF1Cpjk.vcf': No such file or directory

Kalendář a úkoly

Ten vypadá pěkně ale po přidání nové události se mi zobrazí toto:
Citace
Akonadi_googlecalendar_resource_0:
Requestet resource is forbidden.
Google replied 'forbidden'
A co hlavně nedochazí k synchronizaci s Google účtem.

Doufám, že i tyto podněty pomohou autorovi ke zdárnému dokončení jeho díla, na které se velice těším!

P.S.: Úkoly jsem nezkoušel, nepoužívám...

Jrk

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 21 Června 2012, 00:29:58 »
Tak zde zatím uvedu řešení, které používám, je to takové kostrbaté, ale funkční:

Otevřeme Konsoli a nainstalujeme závislosti a akonadi-kde-resource-googledata:

sudo apt-get install git kdelibs5-dev kdepim-dev qt4-dev-tools xsltproc libboost-dev libxslt1-dev libqjson-dev
sudo apt-get install akonadi-kde-resource-googledata

Spustíme Kontact

- Přepneme se na Kalendář.
- V okně, kde vidíme položku Osobní kalendář klikneme pravým tlačítkem myšáka a zvolíme Přidat kalendář.
- Zvolíme DAV groupware resource a OK.
- Do okna, které na nás vyskočí uvedeme jako Uživatel celou svoji emailovou adresu a do kolonky Heslo zadáme své heslo a klikneme Další.
- V dalším okně zvolíme položku Configure the resource manually a klikneme Dokončit.
- Pokračujeme zadáním jména kalendáře, které chceme, aby se nám zobrazovalo v kolonce Zobrazit jméno.
- Klikneme položku Přidat a do Vzdálená URL napíšeme https://www.google.com/calendar/dev/moje_adresa@gmail.com/events/ a klikneme Stáhnout. V tomto místě mívám občas problémy, chce to zkusit několikrát, nevím proč...
- Klikneme na náš načtený kalendář a OK a v dalším okně také OK.
- Zavřeme a spustíme Kontact a měl by fungovat synchronizovaný kalendář.

- Přepneme se na Kontakty.
- V okně, kde vidíme položku Osobní kontakty klikneme pravým tlačítkem myšáka a zvolíme Přidat knihu adres.
- V dalším okně z nabídky vybereme Zdroj Akonadi pro kontakty Google a OK.
- Následuje vyplnění emailové adresy a hesla a OK.
- Otázka ohledně KDEwallet, já povoluji přístup vždy.
- A kontakty máme obousměrně synchronizované.

Doufám, že tento nouzový postup bude pro někoho užitečný a pomůže mu to v trápení se synchronizací do doby než se autorům podaří doladit akonadi-google k bezchybnému provozu.

Na závěr bych chtěl poděkovat stromovi01 a Honzovi Grulichovi za ochotu a snahu pomoci mi řešit můj "velký problém"  ;)

Martin Kiklhorn

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
  • グーグル!ご存知ですか?
    • HEJ
« Odpověď #20 kdy: 22 Června 2012, 20:33:36 »
Instalace nejnovějšího Akonadi-google:
1) Instalace libkgoogle
git clone git://anongit.kde.org/libkgoogle.git
cd libkgoogle
mkdir build
cd build
make
sudo make install
2) Instalace akonadi-google
cd akonadi-google-resources
mkdir build
cd build
make
sudo make install

U sebe na Fedoře vyzkoušeno a funguje  8)

Vypadá to funkčně, právě testnuto, synchronizace jede obousměrně. Jak kalendář tak 2600+ kontaktů. Jen jsem LibKGAPI (bývalé libkgoogle) nahodil z PPA namísto z gitu.
U kontaktů se projevilo zpoždění web → kontact a docela mne vystrašilo že všechny v kontactu zmizely a jediný který se po chvíli objevil byl ten jeden testovací. Po chvíli se opět objevily i starší.
sudo apt-get install git kdelibs5-dev kdepim-dev qt4-dev-tools xsltproc libboost-dev libxslt1-dev libqjson-dev cmake build-essential
mkdir source
cd source
cd akonadi-google-resources/
mkdir build
cd build
sudo add-apt-repository ppa:benoitg/akonadigoogle-daily
sudo apt-get update
sudo apt-get install libkgapi-dev
cmake ../ -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr -DCMAKE_BUILD_TYPE=Release
make
sudo make install
« Poslední změna: 28 Června 2012, 00:30:43 od Martin Kiklhorn »
Jsou ve vašem dotazu OPRAVDU VŠECHNY vám dostupné informace o problému?
Linux user since 2007-10-11, Registered #456007
Virtual
| Distribuce
~/slozka znamená /home/"vase jmeno"/slozka
6521 69DE 0F34 FCBC FB1D  DE76 360E 52B2 F71A B8E8

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.