Děkuji kamarádi,
za snahu mi pomoci. Jsem pouhý uživatel, schopen instalovat pouze z Centra softwaru, s kompilacemi nemám žádné zkušenosti, tak mě prosím omluvte, že se ptám na každou drobnost, která je možná pro pokročilejší uživatele běžná. Aby bylo jasno, co jsem prováděl, tak se snažím zapsat každý krok který provedu, pokud možno dopodrobna, raději více, jak méně, třeba někde dělám chybu:
- Tak začnu... Pro úvod jsem provedl reinstalaci systému z USB flah (složku /home mám na samostatném oddíle) Kubuntu 12.04.
- Nainstaloval jsem veškeré akualizace.
- Do Terminálu jsem zadal (nejprve bez sudo, dle návodu, ale to se nelíbilo):
sudo apt-get install kdelibs5-dev kdepim-dev qt4-dev xsltproc libboost-dev libxslt1-dev libqjson-dev- Odpověď byla:
jirka@jirka-Latitude-D430:~$ sudo apt-get install kdelibs5-dev kdepim-dev qt4-dev xsltproc libboost-dev libxslt1-dev libqjson-dev
[sudo] password for jirka:
Čtu seznamy balíků… Hotovo
Vytvářím strom závislostí
Čtu stavové informace… Hotovo
E: Nelze najít balík qt4-dev- Zkusil jsem Googlit:
http://linuxappfinder.com/package/qt4-dev-tools A z těchto stránek jsem si stáhl *.deb balík
qt4-dev-tools_4.8.1-0ubuntu4_i386.deb , ale při snaze o jeho instalaci mi instalátor balíčků napsal: "Chyba: Nelze splnit závislosti" a o kousek níž: "Novější verze je dostupná v úložišti softwaru" - což mi připadalo divné, když terminál píše, že nelze najít... Takže jsem se podíval na Správce balíčků Muon, který mi na zadání
qt4-dev nalezl
qt4-dev-tools (Qt 4 development tools) a zkusil jsem jej nainstalovat v domnění, že by to třeba mohlo být ono, nebo by to ono mohlo obsahovat.
- Do Terminálu jsem zadal pozměněný řádek (bez qt4-dev):
sudo apt-get install kdelibs5-dev kdepim-dev xsltproc libboost-dev libxslt1-dev libqjson-dev- Sáthl jsem si z výše uvedeného odkazu
akonadi-google do založeného adresáře akonadi-google a do Terminálu v tomto adresáři zadal:
tar xzf akonadi-google-0.3.1.tar.gz
cd akonadi-google-0.3.1
mkdir build
cd build
cmake .. -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr- cmake není nainstalován:
sudo apt-get install cmake
cmake .. -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr- No a odpověď terminálu:
jirka@jirka-Latitude-D430:~/Stažené/akonadi-google/akonadi-google-0.3.1/build$ cmake .. -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usr
CMake Error: CMake was unable to find a build program corresponding to "Unix Makefiles". CMAKE_MAKE_PROGRAM is not set. You probably need to select a different build tool.
CMake Error: Error required internal CMake variable not set, cmake may be not be built correctly.
Missing variable is:
CMAKE_C_COMPILER_ENV_VAR
CMake Error: Error required internal CMake variable not set, cmake may be not be built correctly.
Missing variable is:
CMAKE_C_COMPILER
CMake Error: Could not find cmake module file:/home/jirka/Stažené/akonadi-google/akonadi-google-0.3.1/build/CMakeFiles/CMakeCCompiler.cmake
Missing variable is:
CMAKE_CXX_COMPILER_ENV_VAR
Missing variable is:
CMAKE_CXX_COMPILER
CMake Error: Could not find cmake module file:/home/jirka/Stažené/akonadi-google/akonadi-google-0.3.1/build/CMakeFiles/CMakeCXXCompiler.cmake
CMake Error: CMAKE_C_COMPILER not set, after EnableLanguage
CMake Error: CMAKE_CXX_COMPILER not set, after EnableLanguage
-- Configuring incomplete, errors occurred!- Zkusil jsem ještě řádek zadat tak, jak je v souboru README, ale se stejným výsledkem:
cmake ../ -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=/usrPředpokládám, že program
cmake ještě k sobě asi něco potřebuje. Co dále? Dělal jsem vše správně?
Ach jo...

P.S.:
strom01:
- Snímky obrazovky jsou pěkné, byl bych rád, kdyby mi Nastavení zdrojů Akonadi také nabídlo takový pohled. Nabízí pohled jen podobný po instalaci
akonadi-kde-resource-googledata_1.2.0-1_i386.deb Ale zato funkčnost mizernou. Nevíš náhodou, jaký balíček jsi instaloval aby Ti to takto krásně fungovalo? Nebyl by nějaký odkaz? Zatím se snažím dělat vše dle rady Honzy

Honza Grulich:
- Děkuji za pěkný návod, snažil jsem se své činnosti dokumentovat a byl bych velice rád, kdyby jsi mi ještě pomohl (nebo někdo jiný) v mém zaseknutí. Moc tomu nerozumím, ale snažím se

On asi ten
cmake ještě něco potřebuje, že jo? Že by nějaký kompiler jazyka C ? Nevím, polemizuji...