Ahoj dá se říct, že Kubuntu jede plynule, bez větších potíží. Ve srovnání s Ubuntu 10.04 LTS nebo Linuxem Mint 13 Cinnamon jsou sice reakce takové jakoby vláčnější, ale asi jako v Ubuntu s Unity nebo Gnome 3, takže nic tragického.
Jediné s čím jsem měl problém, tak když jsem jej používal na AMD 1 GHz s 0.5 GB RAM, tak si začalo asi swapovat na harddisk a to už bylo občas sekané pomalé, ale použitelné - musel jsem být opatrný a šlo to k mým účelům použít (fotografie - přebrat, přejmenovat, ořezat, zařadit; video - zkonvertovat do AVI DIVX; MP3 - víceméně záloha; textový editor; tabulkový procesor; mail; kalendář a kontakty - ty byly s google účtem trošku oříšek, ale šlo to - jéé to se ještě musím zmínit do fóra, jak jsem svůj problém vyřešil).
No a povedlo se mi překročit, dle monitoru systému 1 GB RAM - to jsem měl puštěný hudební přehrávač Amarok a ten si sebral cca 0.4 GB RAM - tak tam by mohl nastat u Tebe problém. Jinak co teď mívám současně spuštěné, tak Firefox, Dolphin, Gwen, Libre Office a občas se mi na pozadí válí Terminál, Centrum softwaru nebo rozehraný SuperTuxKart v okně 800 x 600. Vše celkem bez problémů co se plynulosti týká a při tomto všem (teď jsem si to otevřel) se využívá 0.9 GB RAM, dle systémového monitoru.
- Tak a teď do toho ještě Kontact a jsem na 1 GB.
- No a zkusím ještě Amarok a ukazuje se mi 1.1 GB.
- Ještě spouštím Nastavení systému a stále 1.1 GB.
- Mám k dispozici 2 GB RAM...
- Hraje mi MP3 plynulost se zdá být stejná.
- Zkouším si zahrát SuperTuxKart a místo obvyklých 36 FPS je tam 30 FPS, nepoznatelné...
- A ještě mě napadl spustit DigiKam a paměť 1.2 GB, plynulost systému stále dobrá...
- Libre Office a dokument z práce (1.8 MB) a pamět mi ukazuje 1.3 GB, plynulost se zdá být subjektivně stále stejná

No tak tohle jsem teda ještě nezkoušel...
Jediné větší problémy se stabilitou jsem zaznamenal u KDE internetového prohlížeče Rekonq, tak používám Firefox, kterému jsem trošku upravil vzhled, aby zapadl mezi všechny ostatní programy - no není to na 100%, ale alespoň to nebije do očí.
Co mě zatím do očí bije, tak Libre Office, nezapadá do mého prostředí, ale to půjde asi nějak napravit - doufám.
Čas od času se objeví nějaké chybové hlášení o pádu nějaké aplikace, ale během 2 týdnů používání toto nikdy nemělo žádný drastický vliv na rozpracovanou práci, nikdy mi Kubuntu "nezatuhlo" navrdo. Nejvíc padal Rekonq...
Takže já jsem spokojen a doufám, že budu mít na delší čas systém na který se mohu spolehnout a ve kterém se mi opravdu pracuje skvěle

Edit: Ještě jsem si vzpomněl v Nastavení systému - Vzhled aplikací je ještě položka Styl a karta Ladění, která dokáže přizpůsobit chování grafického prostředí i pro slabší procesory - a je to opravdu poznat