Zdravím.
Mám Kubuntu 11.04 s KDE 4.6 a mobil Sony Ericsson K530i. Od slovenského Telekomu mám internet v mobile a chcem ho používať v počítači cez dátový kábel.
V mobile som zapol USB internet. Pripojil som mobil k počítaču cez kábel a na mobile nastavil "Použiť ako telefón". Kubuntu mi samo správne spustilo dialóg na nastavenie mobilového pripojenia na internet. Až do vtedy išlo všetko správne.
Avšak keď mám pripojený mobil tak sa v Network Manageri vytvorí Sieťové rozhranie Auto usb0 na ktoré sa počítač automaticky pripája (mobil hlási, že sa snaží automaticky sa pripojiť, myslím, že to bude ono). Vtedy internet nefunguje (overujem pingom). Tak sa pripojím aj na Mobile broadband rozhranie, ktoré som pred chvíľou vytvoril; som prihlásený na 2 siete ale internet nejde. Skúšam sa odhlásiť z Auto usb0 a vtedy na chvíľku internet nabehne (raz môžem pingnúť) ale väčšinou sa rýchlo pripojí a internet používať nemôžem. Občas si Auto usb0 nastavuje adresy alebo nie je pripojený a jedine vtedy mi internet ide.
V Network Manageri to Auto usb0 nie je, neviem ako by som ho mohol vypnúť alebo aspoň mu zakázať pripájať sa.
Vďaka za každú radu (na linke pomoci Sony Ericssonu ma zrušili už keď počuli "Linux"...)