Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Mobil ako modem - automaticky sa nesprávne pripája  (Přečteno 1785 krát)

KuboF

• Návštěvník
    • Esperantsko-slovenský spevník
Mobil ako modem - automaticky sa nesprávne pripája
« kdy: 29 Června 2012, 21:59:49 »
Zdravím.
Mám Kubuntu 11.04 s KDE 4.6 a mobil Sony Ericsson K530i. Od slovenského Telekomu mám internet v mobile a chcem ho používať v počítači cez dátový kábel.

V mobile som zapol USB internet. Pripojil som mobil k počítaču cez kábel a na mobile nastavil "Použiť ako telefón". Kubuntu mi samo správne spustilo dialóg na nastavenie mobilového pripojenia na internet. Až do vtedy išlo všetko správne.

Avšak keď mám pripojený mobil tak sa v Network Manageri vytvorí Sieťové rozhranie Auto usb0 na ktoré sa počítač automaticky pripája (mobil hlási, že sa snaží automaticky sa pripojiť, myslím, že to bude ono). Vtedy internet nefunguje (overujem pingom). Tak sa pripojím aj na Mobile broadband rozhranie, ktoré som pred chvíľou vytvoril; som prihlásený na 2 siete ale internet nejde. Skúšam sa odhlásiť z Auto usb0 a vtedy na chvíľku internet nabehne (raz môžem pingnúť) ale väčšinou sa rýchlo pripojí a internet používať nemôžem. Občas si Auto usb0 nastavuje adresy alebo nie je pripojený a jedine vtedy mi internet ide.

V Network Manageri to Auto usb0 nie je, neviem ako by som ho mohol vypnúť alebo aspoň mu zakázať pripájať sa.

Vďaka za každú radu (na linke pomoci Sony Ericssonu ma zrušili už keď počuli "Linux"...)

Rover623

Re:Mobil ako modem - automaticky sa nesprávne pripája
« Odpověď #1 kdy: 29 Června 2012, 22:18:08 »
Postup pro moji C901 je následující, připojím telefon k PC. nastavím režim "jiný OS" (pokud to tam nemáš tak nastav "Telefon", pak si vytvořím mobilní/širokopásmové připojení pro svůj telefon a normálně se připojím.

V telefonu musím mít nastavený účet pro internet a musím ho mít zvolený.

KuboF

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 30 Června 2012, 14:47:13 »
Vďaka, tá časť mi funguje. Vie niekto poradiť ako napríklad vypnúť automatické pripájanie na to rozhranie Auto usb0? Lebo internet mi ide len vtedy keď je vypnuté a som pripojený na Mobile Broadband.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 30 Června 2012, 22:20:19 »
Mělo by stačit ten profil vymazat

KuboF

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 02 Července 2012, 20:24:22 »
Nanešťastie ten profil nie je medzi profilmi v časti "pridať, upraviť, odstrániť" v Network Manageri, a to ani vtedy keď ho práve používam...
Existuje nejaký spôsob ako to vypnúť? Napríklad čierna listina pre Network Manager? (podľa toho čo som našiel tá čierna listina nie je)

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 02 Července 2012, 22:04:29 »
Takový soubor neexistuje, ale odkaz který ho definuje (to připojení) by měl být v /etc/dev

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.