Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Audio a video v Kubuntu 12.04  (Přečteno 1316 krát)

selukwe

• Návštěvník
Audio a video v Kubuntu 12.04
« kdy: 21 Července 2012, 10:57:06 »
Som novým nadšencom OS Kubuntu a špecificky tohto rozhrania, aj keď som vyskúšal aj iné Linuxy. Systém (v 12.04) mi bootuje v poriadku z USB kľúča (inštalácia via YUMI) popri štandardnom WinXP na hard disku.

Stretol som sa však s dvomi problémami, ktoré neviem vyriešiť a na ktoré som neprišiel intuitívne:

1) Kubuntu mi automaticky neukladá užívateľskú modifikáciu nastavení (settings saving) a vždy po bootovaní naťahuje svoju štandardnú default konfiguráciu. Čo a ako mám urobiť, aby moje nastavenia boli vždy uložené a pri ďalšom bootovaní som našiel systém v poslednom stave?

2) Kubuntu mi neprehráva MP3 ani mnohé video formáty. Už som sa dočítal, že je to tak, ale potreboval by som návod kde a čo mám stiahnuť a ako to nainštalovať na USB kľúč, aby OS získal túto podporu.

Prosím skúsených harcovníkov o možnú pomoc. Ďakujem.

Rover623

Re:Audio a video v Kubuntu 12.04
« Odpověď #1 kdy: 21 Července 2012, 11:13:21 »
Na obě otázky je jednoduchá odpověď

Pokud chceš aby systém ukládal změny, musíš buď provést klasickou instalaci jako na pevný disk nebo musíš použít nástroj pro vytvoření bootovacího disku který je přímo v Ubuntu a vytvořit si místo pro ukládání změn. Samotné ISO na flash disku je k ničemu, protože systém se chová jako by běžel z CD a vše ukládá do paměti.

Na kodeky potřebuješ balík kubuntu-restricted-extras

selukwe

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Července 2012, 11:45:48 »
>> kubuntu-restricted-extras

Nejaký link, kde by sa to dalo stiahnuť? A akým spôsobom to nainštalovať? Predchádzajúce verzie mali applet Adept, ale teraz už tam nie je...

A keď to aj nainštalujem, ale budem to spúšťať doterajším spôsobom z USB kľúča, znamená to, že to vlastne budem musieť vždy inštalovať nanovo pri každom spustení?

YUMI mi to ale nenainštaloval do adresára ISOS ako nakopírované ISO, ale využil som jeho priamu podporu pre konkrétne túto verziu Kubuntu. Rozbalil to do adresára kubuntu1204 s celým radom vlastných podadresárov a súborov. Ani v tomto stave nie je možné nastaviť ukladanie konfigurácie?

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 21 Července 2012, 12:39:41 »
Nemůžeš ukládat nastavení, protože nemáš /home, který se vytvoří v paměti, navíc je celé ISO uzamčené aby nebylo možné dělat změny, pro ukládání nastavení z LiveISO se používá speciálně vyčleněné místo ve kterém se vytvoří tzv. trvalý soubor, který udržuje změny, ale ten ti YUMI neudělá.

Pro instalaci čehokoli se používá centrum softwaru, případně Synaptik, alternativně pro KDE je Muon, ale nedoporučuji (dost padá), nicméně oba je nutné doinstalovat pravě přes centrum softwaru

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 22 Července 2012, 11:31:53 »
me muon v 12.04 nespadl nikdy
Kubuntu 20.04

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 22 Července 2012, 21:56:38 »
me muon v 12.04 nespadl nikdy
Jestli myslíš centrum Muonu, tak to padá jako Sion. Na ty ostatní si nestěžuju.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.
Dlouhé výpisy prosím dávat při psaní příspěvku do bloku funkcí Vložit kód.
Děkujeme.

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 28 Července 2012, 22:10:37 »

Ne, klasik muon - vypada vlastne stejne, jako synaptic...
Kubuntu 20.04

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.