Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak přepínat mezi ALSA a Pulse audio - Xubuntu 12.04 64bit  (Přečteno 3026 krát)

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
Při běžném používání se Pulse audio chová korektně, ale při použití s Wine často vede k pádu aplikací - prý se Pulse a Wine nemají rádi.
Používám integrovanou zvukovku, oba zvukové servery běží a ovladače zvukovky jsou v jádře, ale nevím jak volit přes jaký zvukový server bude výstup zvuku realizován - jak mezi zvukovými servery přepínat.
V nastavení Wine - Zvuk je na výběr pouze System default nebo Pulseaudio - což je jedno a to samé.

Co jsem zkoušel:
  • Doinstaloval jsem aplikaci: Výchozí zvuková karta - asoundconf-gtk 1.6-0ubuntu1, která by, mimo jiné, volbu zvukového serveru měla umět - bohužel vrací pouze tuto chybovou hlášku:   
Kód: [Vybrat]
~$ asoundconf-gtk
sh: 1: /usr/bin/asoundconf: not found
You need to make sure asoundconf is active!
By default, asoundconf's configuration file is ~/.asoundrc.asoundconf
and must be included in ~/.asoundrc. Open this file to make sure it is!

• Doinstaloval jsem gnome-alsamixer
  • Možná by pomohlo, editovat nastavení v xfce4-mixer
Současná vlastnost /active-card
je nastavena na:
Kód: [Vybrat]
PlaybackBuiltinAudioAnalogovstereoPulseAudioMixer
    - pokud by toto vedlo k řešení, nesplňuje to požadavek na komfortní přepínaní mezi zvuk. servery

Žádám o radu a předem děkuji.

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re:Jak přepínat mezi ALSA a Pulse audio - Xubuntu 12.04 64bit
« Odpověď #1 kdy: 17 Října 2012, 00:22:53 »
Uf..Já sice nejsem na slovo vzatý, ale asi si pleteš několik pojmů. Pulseaudio běží tak nějak nad alsou, gnome-alsamixer a xfce4-mixer, potažmo nějaký další *mixer budou  zastávat tu stejnou funkci. Nekompatibilita mezi wine a pulseaudiem, nebo spíš ten fakt, že vývojáři wine pulseaudio prostě ignorují, myslím zmizela od verze 1.5 (alespoň u mně, i když už jsem několik dlouhých měsíců nic pod wine nespouštěl). Teoreticky by ti mělo stačit zrušit respawn pulseaudia a před tím, než si spustíš nějakou aplikace pod wine killnout pa, po skončení ho zase nahodit...

Moje rada je jednoduchá - vrať všechny změny do původního stavu, změň zvukový server pro wine pomocí winetricks, nebo si nainstaluj starší verzi wine a zamkni ji, nebo zkus play on linux...Protože tvůj problém se zvukem se týká jenom wine, není úplně nejvhodnější řešení provádět ručně změny, které pak platí pro celý systém. Problémy se mohou objevit hned u další aktualizace.
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 20 Října 2012, 11:09:53 »
Wine 1.4.x mi ukazuje Alsu.
Novější PulseAudio.
Jakou máš verzi Wine?
Jaké jsou příznaky s tím zvukem? Jen aplikace naráz padne? Nebo to různě chrochtá?
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 22 Října 2012, 00:36:48 »
Wine 1.4.x mi ukazuje Alsu.
Novější PulseAudio.
Jakou máš verzi Wine?
Jaké jsou příznaky s tím zvukem? Jen aplikace naráz padne? Nebo to různě chrochtá?
Wine 1.5.15
Příznaky jsou takové, že aplikace naráz umře. Konkrétně se jedná o Black Mesa (free předělávka Half-Life jako mood HL2)
http://www.blackmesasource.com/download.html
Se stabilními, nebo staršími verzemi Wine, jsem zase Black Mesa hratelně vůbec nerozchodil:

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 22 Října 2012, 10:41:28 »
Tady je návod na winetricks:
http://askubuntu.com/questions/77210/how-to-change-the-default-audio-in-wine-to-alsa-only

A tu něco o zvuku ve Wine verzích:(mně se ta stránka ale nechce načíst teď)
http://wiki.winehq.org/Sound
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.