OK, podarilo sa mi "rozchodiť ten Twonky Media Server k plnej spokojnosti. Démon štartuje pri spustení počítača a služba je tak dostupná na LAN-ke automaticky bez nutnosti štartovať Twonky Media Server po každom reštarte servera Ubuntu Server 12.04 LTS manuálne.
Pre tých, ktorí by si chceli zriadiť domáci média server na lokálnej sieti, tak vrele odporúčam moju konfiguráciu (Ubuntu Server 12.04 LTS 64bit a Twonky Home Media Server v7.0.9 Special). S potešením sa tu podelím o návod, ako na to.
1) staihnite si inštalačný balíček na tejto adrese - ja som si vybral manuálnu inštaláciu
http://www.twonky.com/products/twonkylinux/downloads.aspx, pretože som niekde
čítal informáciu, že inštalačný skript nepracuje správne pri novších verziách Ubuntu
2) zakúpte si licenciu - nestojí veľa
3) inštalujte presne podľa návodu, ktorý je súčasťou inštalačného balíčka až do
momentu, kedy sa dostanete na časť pojednávajúcu o nastavení pre automatické
spúšťanie Twonky servera. Použite radšej môj postup uvedený v bode 6).
4) naštartujte Townky sever príkazom /usr/local/twonky/twonkystarter
5) overte funkčnosť servera prístupom na konfiguračnú stránku cez web rozhranie na
adrese
http://127.0.0.1:9000 (ak sa nedá vstúpiť do konfigurácie, potom treba overiť
nastavenie firewall-u)
6) pre automatické spúšťanie servera pri štarte alebo reštarte servera Ubuntu postupujte
takto, pretože anglický návod sa mi zdal v tomto bode inštalácie trocha nejasný asi aj
kvôli mojej menšej znalosti operačného systému Ubuntu - som predsa len začiatočník
(viď môj prvý príspevok), čo bol aj dôvod, prečo som sa obrátil o pomoc na tomto fóre
a) skopírujte spúšťací skript do adresára /etc/init.d/ a premenujte ho z twonky.sh na
twonky, aby ste nemuseli pri manuálnom štarte, zastavení alebo reštarte (viď bod 7)
písať do príkazu "twonky.sh" ale len "twonky". Overte, či je nastavený spúšťací bit.
Ak nie je, nastavte príkazom chmod 700 /etc/init.d/twonky
b) nastavte si pracovný adresár na /etc/init.d/ a vykonajte príkaz
update-rc.d twonky defaults
7) Bingo, hotovo

. Teraz sa po reštarte servera Ubuntu naštartuje Twonky server
automaticky a v prípade potreby ho môžete zastaviť, znova spustiť, reštartovať alebo
overiť jeho stav príkazom /etc/init.d/twonky start|stop|restart|status
Happy home media streaming!