Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Twonky Media Server 7 na Ubuntu Server 12.04 LTS 64bit  (Přečteno 5657 krát)

joebell

• Návštěvník
Twonky Media Server 7 na Ubuntu Server 12.04 LTS 64bit
« kdy: 08 Října 2012, 09:55:48 »
Ahojte,

nie som velmi zdatny pouzivatel Linuxu (ale ucim sa  :) ). Mam doma vybudovany server na platforme Ubuntu Server 12.04 LTS 64bit zatial ako obycajny File Server a ulozisko dat. Chcem ho vsak zacat vyuzivat aj pre streaming videa po sieti na domacej LAN-ke a do TV so sietovym rozhranim. Preto som si kupil licenciu na Twonky Media Server. Dokazal som ho aj podla navodu uspesne nainstalovat. Twonky Media Server je funkcny a mozem s nim pracovat presne podla zameru, pre ktory som si ho obstaral. Jedine, s cim sa trapim, je automaicky start demona Twonky Media Servera po restarte Ubuntu servera. Musim ho vzdy nastartovat rucne, a to sa mi nepaci.

Nemate niekdo skusenosti s tymto softverom a ochotu pomoct mi nakonfigurovat Twonky Media Server tak, aby som ho nemusel po kazdom restarte spustat manualne? Na Internete som hladal nejake riesenia, ale bezuspesne. Rovanko ani forum dodavatela Twonky Media Server-a mi neposkytlo ziadne informacie okrem toho, co je v navode. Naviac sa v navode na instalaciu spomina, ze spustaci skript moze mat problemy s novsimi verziami Ubuntu, co bude zrejme jadro mojich tazkosti, preco sa mi ho nedari nastartovat automaticky tak, ako startuje napriklad Samba, resp. vykonavat restart, zastavenie a spustanie z prikazoveho riadku po zmene konfiguracie.

Dakujem za kazdy napad a pomoc vopred.

pacholik

• Závislák
Re:Twonky Media Server 7 na Ubuntu Server 12.04 LTS 64bit
« Odpověď #1 kdy: 08 Října 2012, 22:57:20 »
Připiš to do /etc/rc.local.

A piš prosím s diakritikou.

joebell

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Října 2012, 09:40:26 »
OK, ďakujem. Skúsim to. Dúfam, že to nakoniec "rozchodím".

joebell

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 09 Října 2012, 19:57:16 »
OK, podarilo sa mi "rozchodiť ten Twonky Media Server k plnej spokojnosti. Démon štartuje pri spustení počítača a služba je tak dostupná na LAN-ke automaticky bez nutnosti štartovať Twonky Media Server po každom reštarte servera Ubuntu Server 12.04 LTS manuálne.

Pre tých, ktorí by si chceli zriadiť domáci média server na lokálnej sieti, tak vrele odporúčam moju konfiguráciu (Ubuntu Server 12.04 LTS 64bit a Twonky Home Media Server v7.0.9 Special). S potešením sa tu podelím o návod, ako na to.

1) staihnite si inštalačný balíček na tejto adrese - ja som si vybral manuálnu inštaláciu
    http://www.twonky.com/products/twonkylinux/downloads.aspx, pretože som niekde
    čítal informáciu, že inštalačný skript nepracuje správne pri novších verziách Ubuntu

2) zakúpte si licenciu - nestojí veľa

3) inštalujte presne podľa návodu, ktorý je súčasťou inštalačného balíčka až do     
    momentu, kedy sa dostanete na časť pojednávajúcu o nastavení pre automatické
    spúšťanie Twonky servera. Použite radšej môj postup uvedený v bode 6).

4) naštartujte Townky sever príkazom /usr/local/twonky/twonkystarter

5) overte funkčnosť servera prístupom na konfiguračnú stránku cez web rozhranie na
    adrese http://127.0.0.1:9000 (ak sa nedá vstúpiť do konfigurácie, potom treba overiť 
    nastavenie firewall-u)

6) pre automatické spúšťanie servera pri štarte alebo reštarte servera Ubuntu postupujte
    takto, pretože anglický návod sa mi zdal v tomto bode inštalácie trocha nejasný asi aj
    kvôli mojej menšej znalosti operačného systému Ubuntu - som predsa len začiatočník
    (viď môj prvý príspevok), čo bol aj dôvod, prečo som sa obrátil o pomoc na tomto fóre

a) skopírujte spúšťací skript do adresára /etc/init.d/ a premenujte ho z twonky.sh na
       twonky, aby ste nemuseli pri manuálnom štarte, zastavení alebo reštarte (viď bod 7)
       písať do príkazu "twonky.sh" ale len "twonky". Overte, či je nastavený spúšťací bit.
       Ak nie je, nastavte príkazom chmod 700 /etc/init.d/twonky

b) nastavte si pracovný adresár na /etc/init.d/ a vykonajte príkaz
       update-rc.d twonky defaults

7) Bingo, hotovo ;). Teraz sa po reštarte servera Ubuntu naštartuje Twonky server
    automaticky a v prípade potreby ho môžete zastaviť, znova spustiť, reštartovať alebo
    overiť jeho stav príkazom /etc/init.d/twonky start|stop|restart|status

Happy home media streaming!

joebell

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Října 2012, 21:00:47 »
Ešte malý dovetok k môjmu ostatnému príspevku. Skopírujte z inštalačného adresára servera Twonky Media Server /usr/local/twonky do adresára /etc/init.d/ ešte aj súbor twonkystarter. Nastaví sa tým v symlinkoch potrebných pre automatický štart servera správna cesta pre súbory K20twonkystarter a S99twonkystarter v príslučných runleveloch.

joebell

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 10 Října 2012, 21:24:12 »
A ešte jedno upresnenie. Ak chcete vstúpiť do konfiguračnéh menu Twonky servera z iného počítača, než je samotný server (ak na ňom nemáte nainštalované GUI prostredie, čo zase pre moje začínajúce znalosti OS Ubuntu nepoznám/neviem, či pre Ubuntu Server vôbec existuje), tak použite adresu http://nazov_servera:9000, kde nazov_servera môže byť buď IP adresa alebo FQDN názov servera, na ktorom je Twonky sever spustený. Číslo za dvojbodkou znamená číslo portu.

Príklad:
Ak sa nazov_servera = ubuntu_home_server (IP adresa 192.168.1.1), potom do internetového prehliadača jednoducho napíšte buď http://ubuntu_home_server:9000, alebo http://192.168.1.1:9000.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.