Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Acer Aspire 5310 - drivery  (Přečteno 1990 krát)

bgdestroyer

• Návštěvník
Acer Aspire 5310 - drivery
« kdy: 19 Října 2012, 08:27:14 »
Zdravim mam otazku, ked som instaloval Xubuntu 12.10 pri instalacii nastal err v casti kde ste si zvolili particiu do ktorej to tasne este ukazalo potom kliknete instalovat a boom ERR tak reku budem pouzivat Xubuntu 12.04 LTS. Nainstaloval som ale veliky problem.

Potreboval byt som nejaky driver pack pre notebook Acer Aspire 5310 - driver. Hlavne mi nejde wifi pritom je nainstalovana a stiahla sa priamo z ubuntu centraly. Ak si pozrete obrazok toho notebook hore nad klavesnicou su tlacidla ako on-of wifi, internetovy prehliadac, mail, bluetooth ... Tento panel tlacidiel nefunguje. Tak ma napada nejaky driver ktory by toto vedel obsluhovat.

Poradi mi pls niekdo ? Rad by som mal linux uz som s nim pracoval ale na inom notebooku kde to slo pohode az na grafiku tam som nenasiel ziadnu podporu a co som nasiel a nainstaloval aj podla presneho navodu tak dojebalo grafiku.

menom

• Návštěvník
Re:Acer Aspire 5310 - drivery
« Odpověď #1 kdy: 19 Října 2012, 20:54:21 »
Otvor terminál a napíš alebo okopíruj príkaz:
Kód: [Vybrat]
lspci -va stlač enter.

Pohľadaj a prekopíruj sem tú časť, kde sa píše niečo o Wireless nech pozreme akú kartu tam máš.
Kód: [Vybrat]
http://liveusb.info/dotclear/index.php?pages/install

radin

• Host
Re:Acer Aspire 5310 - drivery
« Odpověď #2 kdy: 21 Října 2012, 18:08:59 »
Na ta tlačítka používá Acer speciální aplikaci Lauchpad, v Ubuntu jsem našel kdysi řešení na verzi 8.xx a stejně nefungovala moc dobře, takže asi budeš mít smůlu. Ale na většině Aspire tlačítko od WiFi a Bluetooth funguje normálně, problém je až u verzí, kde se zapíná/vypína přes Fn+F3.
S WiFi kartami moc zkušeností nemám, používám Intel a Atheros, ty jedou vždy hned po instalaci, Broadcommy se musí nějak doinstalovat.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.