Dobrý den, pokouším se nainstalovat tento OS na úplně nový disk. Používám při tom to miniiso netinstall, protože nemám zrovna doma prázdné DVD a WinXP, které mám na jiném disku PC stávkují, takže nemůžu využít ani možnost instalace z USB a ntb, ze kterého píšu ted, má zase mandrivu, která odmítá spolupracovat s mými flashkami. Až do výběru programů,při instalaci na konci proběhne vše korektně. Když jsem poprvé nevybral žádný z těch programů, protože jsem to omylem odentroval, instalace proběhla, systém se restartoval a naběhl ve formě textového editoru, vy tomu říkáte GRUB nebo konzole nebo co já vím. Tam jsem se mohl přihlásit, ale to bylo asi tak všechno co jsem mohl dělat. Tak jsem instaloval znovu, vybral jsem všechny programy, co byly v nabídce, dlouho se stahovaly a instalovaly všelijaký programy a aktualizace, načež mi to řeklo, že se něco nepodařilo nainstalovat, bylo toho víc, při dalším kroku se nepodařilo nainstalovat ani GRUB, takže jsem instalaci ukončil a žádám o pomoc co mám dělat. jaký programy mám z toho seznamu vybrat, abych rozchodil systém, plochu, ikony atd a zbytek se pak doinstaluje přímo v OS, hlavně aby to běželo. Děkuji za rady.
edit: tak jsem to zkusil potřetí na konci jsem dal možnost instalace aktualizací automaticky instalace proběhla korektně a po restartu jsem zase v tom GRUB textáku. Jak to mám rozchodit? Co mám napsat do toho příkazovýho řádku abych se dostal do grafického prostředí?