Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ubuntu 12.10 64bit vs instalace skype  (Přečteno 2644 krát)

PeaceTisa

• Návštěvník
ubuntu 12.10 64bit vs instalace skype
« kdy: 28 Února 2013, 23:17:31 »
Dobrý den lidičkové
už se snažím asi týden nainstalovat skype do výše zmíněného ubuntu boužel se mi to stále nedaří. balíček skype mám stažený , zkoušela jsem ho instalovat nejdříve přes Centrum sofrwaru ale to mi hlásí:"chybná architektura i386" a v teminálu jsem zkoušela asi deset různých mne doporučených příkazů ale terminál mi vždy ohlásí chybu  -   architektura balíku i386 se neshoduje se systémem 64bit - kdyby něco mám i dva screeny z terminálu 
PS: na internetu jsem si všimla že s tím má problém mnoho lidí a když už se jim skype podaří nainstalovat tak zase nefunguje webkamera nerada bych hýbala přímo se systémem

janek-m

• Host
Re:ubuntu 12.10 64bit vs instalace skype
« Odpověď #1 kdy: 28 Února 2013, 23:24:30 »
Skype treba stiahnuť zo stránky Skype: http://www.skype.com/cs/download-skype/skype-for-computer/ verziu multiarch a ak by bol problém, tak otvoriť terminál a postupne zadať nasledovné príkazy:

Kód: [Vybrat]
sudo dpkg --add-architecture i386
sudo apt-get update

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 01 Března 2013, 01:39:53 »
Skype je v repozitáři Medibuntu, je absolutně zbytečné zabývat se instalací ze stránek Skype

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 01 Března 2013, 09:32:02 »
Skype je v repozitáři Medibuntu, je absolutně zbytečné zabývat se instalací ze stránek Skype
Není to sice v Medibuntu ale v repo Nezávislí vývojáři  který stačí zaškrtnout viz wiki. Každopádně souhlasím že je blbost někde něco stahovat a instalovat ručně! ;)
http://wiki.ubuntu.cz/pr%C5%AFvodce_po_instalaci#úprava_seznamu_zdrojů
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Rover623

« Odpověď #4 kdy: 01 Března 2013, 10:03:49 »
Tak už dokonce i tam, asi jsem trochu zmaten tím, že ještě do 10.10 byl dostupný jen v Medibuntu.

PeaceTisa

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 01 Března 2013, 10:22:04 »
Skype treba stiahnuť zo stránky Skype: http://www.skype.com/cs/download-skype/skype-for-computer/ verziu multiarch a ak by bol problém, tak otvoriť terminál a postupne zadať nasledovné príkazy:

sudo apt-get update
oo děkuji super konečně návod který funguje :) a ted nejde zvuk :/

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #6 kdy: 01 Března 2013, 10:30:52 »

sudo apt-get update
oo děkuji super konečně návod který funguje :) a ted nejde zvuk :/
Komu není rady tomu není pomoci. ::)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

janek-m

• Host
« Odpověď #7 kdy: 01 Března 2013, 11:04:22 »
Osobne som nikdy nemal problém so Skype stiahnutým z uvedenej stránky.
@ RRadek Neužil - nechápem tú ironickú poznámku "Komu není rady tomu není pomoci." Problém so zvukom je už mimo deb. Skype a môže ho mať, aj keby ho stiahla priamo z Centra softvéru. Je to už záležitosť nastavenia Skype a HW.

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #8 kdy: 01 Března 2013, 11:26:45 »
Jde o to že jsme mu tady jasně poradili jak se to má dělat a né to provozovat alá instalace ve Windows. Ale stejně nás ignoruje... V čem je největší výhoda Linux oproti Windows?
Že by jedna z těch věcí byla repozitáře? ;)
Jaké návyky uživatele naučíš hned ze začátku tak pak stejným způsobem bude řešit vše, a to přeci nechceme ne?

PeaceTisa> mrkni sem http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=66127.msg471569#msg471569

PeaceTisa

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 01 Března 2013, 13:39:06 »
to bylo na mne ze si vas nevsimam?? za odpoved která mi vyhovovala jsem slušně poděkovala! ale abych řekla to hlavní Co s tím zvukem? když zkouším Echosound service tak to chvíli sičí a pak když to servis přijme tak se to samo vypne

janek-m

• Host
« Odpověď #10 kdy: 01 Března 2013, 13:50:01 »
@PeaceTisa: my ti tu na fóre nič nevytýkame  :D ani nič podobné... Len diskutujeme  :) Čo sa týka toho zvuku, skús sa pohrať s nastavením - ikonka reproduktora na lište + nastavenie zvuku v Skype (poskúšať rôzne nastavenia) a priebežne testovať zvuk.

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #11 kdy: 01 Března 2013, 14:42:12 »
Já jsem netvrdil že ti Janek-m poradil nefunkční návod ale že v Ubuntu je lepší řešení bez nutnosti lézt do terminálu. Dále se taky sama okrádáš o výhody budoucích automatických aktualizace.

My zde jen radíme, a také se mezi sebou radíme jak by jsme měli radit. :))

Rover623

« Odpověď #13 kdy: 01 Března 2013, 17:20:37 »
Pokud už tedy trváte na ruční instalaci, tak ten postup je celý blbě. Prvně, na stránce Skype je pro 12.04 multibalík, ten by měl jít instalovat jak na 32bit, tak na 64bit bez ohledu na architekturu.

Pokud už tam opravdu chcete natvrdo cpát 32bit, tak je postup následující
sudo apt-get install ia32-libs a pak následně vynucená instalace balíku
sudo dpkg -i --force-architecture skype.deb nebo
sudo dpkg -i --force-all skype.deb

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.