Ahoj, včera jsem řešil zapeklitý problém. Vypnul jsem notebook a on během vypínání vytuhl. protože jsem se zrovna rýpal v konzoli, vypnul jsem ho sudo shutdown 0
po opětovném zapnutí proběhlo všechno ok až po splash, kde se ukázala ikona disku atd až po logo KDE. Pak jaoky probliklo nějaké okno v horní části obrazovky a splash přešel plynule ve tmu. Pouze kurzor. Jinak vungovalo všechno. Inet, přes altF2 šlo spustit cokoliv od Chrome po Dolphina normálně v oknech. Jen místo plochy tma. Zkusil jsem spustit plasma-desktop, v konzoli startx(což je primárně blbost když okna fungujou ale myslel jsem že by se to mohlo restartovat), přepnutí do jiných tty, ctrl alt backspace, atd atd atd. Zkusil jsem i distro upgrade, s tím ,že dojde k rekonfiguraci, ale nic. Prolezl jsem milion webů a žádný postup nefungoval. Až mě napadlo, že když kde nefunguje, že bych mohl nechat systém tu konfiguraci kde nastavit znovu. Tak jsem přejmenoval adresář .kde, restartoval a naběhlo. Nicméně nesnáším workaroundy, protože v podstatě neřeší problém, a takový postup je hodný lamera, což je něco, čím moc dlouho nechci být. Takže, mohl by mi prosím někdo poradit, kde mám najít nějaký srozumitelný popis toho jak ten systém funguje? A jak zjistit co je špatně?
notes corei3, intelHDG4000, 4gb ram