Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rozdělení Disku[vyřešeno]  (Přečteno 1343 krát)

Mordos

• Návštěvník
Rozdělení Disku[vyřešeno]
« kdy: 16 Března 2013, 00:24:20 »
Zdarec, jelikož jsem se jako naivní uživatel snažil důvěřovat systému, v dobrém mínění jsem chtěl rozdělit hlavní disk na dva další, jak se uvádí v úvodu. To mi bohužel nešlo, že je to mé rozdělení příliš malé, nenašel jsem free software na rozdělení na v XP to snad ani nejde a tak jsem si řekl, že to možná půjde naopak. Že když hlavní a jediný disk rozdělím s místem vetsim něž jeho velikost, taková mi u něj zůstane a zbytek se vytvoří nová oblast. Zůstalo mi ale pro mé štěstí jen to, že nemám přístup k WINDOWSUM, přestože mi úvodní řeči tvrdili, že k němu přístup mít budu, obávám se o ztrátu všeho na HDD včetně životních fotek (moje chyba, že jsem naivně čekal, že když první instalace proběhne v pohodě, podruhé to bude opět tak) Takže nyní vlastní skvělý nefunkční počítač, na který nemůžu instalovat nic nového, abych nepřepsal věci, které na HDD Jsou. doufám, že jste porozuměli mému problému a doufám, že mi jej v co nejbližší době pomůžete vyřešil, protože nemít v 21. století funkční počítač a jakoukoli digitální minulost v trapu je jaksi pochmurné zjištění. Díky
« Poslední změna: 21 Března 2013, 10:53:07 od Roman "Rovano" Vacho »

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Rozdělení Disku
« Odpověď #1 kdy: 16 Března 2013, 07:56:49 »
Tolik slov a při tom žádná fakta...
Máš li live CD Ubuntu tak ho nabootuj a pošli screen třeba z programu Gparted, nebo z terminálu
Kód: [Vybrat]
fdisk -f
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Mordos

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 17 Března 2013, 21:54:22 »
Myslím, že to bude veskrze snad i běžný problém, každopádně mi jde jen o to získat soubory z disku a pak nebude problém nabootovat cokoli znovu. Určitě díky za to, že jsi dokázal přečíst můj rozhořčený problém a chceš mi přesto pomoct :)

Disk kde byl systém jsem prostě rozdělil na dva a nelze nabootovat původní OS, ubuntu je bootovaný z CD, to první co to je kde není velikost nevím co je a rád bych to taky věděl

http://www.imghosting.cz/view-492013_03_17_748.jpg

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 17 Března 2013, 22:00:12 »
Tedy nerad ti to říkám, ale asi máš po datech. Podle toho obrázku tam máš jeden oddíl o velikosti 60GB naformátovaný na ext4 (výchozí FS Ubuntu) a potom zbytek o velikosti 20GB který je prázdný. Nic víc tam není

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 17 Března 2013, 22:09:18 »
>>testdisk
alebo
>>Photorec

>>PhotoRec_Step_By_Step
pravdepodobne nutné mať externý disk
« Poslední změna: 17 Března 2013, 22:22:52 od Dano V »
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Mordos

• Návštěvník
Rozdělení Disku
« Odpověď #5 kdy: 18 Března 2013, 10:01:54 »
Super, na tohle jsem potřeboval odkázat, data tam samozřejmě  budou, jen se k nim ztratila cesta. Ještě mě napadlo, co kdybych si vzal bootovací CD od XP, jenž tam byly a dal tam opravu, nešlo by to i takto a možná nejjednodušeji? :)

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 18 Března 2013, 10:28:21 »
... co kdybych si vzal bootovací CD od XP, jenž tam byly a dal tam opravu, nešlo by to i takto a možná nejjednodušeji? :)
Obávam sa že takto to nefunguje. Každým prepisom disku je menšia šanca z neho niečo dostať.
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 18 Března 2013, 10:28:36 »
Super, na tohle jsem potřeboval odkázat, data tam samozřejmě  budou, jen se k nim ztratila cesta. Ještě mě napadlo, co kdybych si vzal bootovací CD od XP, jenž tam byly a dal tam opravu, nešlo by to i takto a možná nejjednodušeji? :)
Když ti nebude vadit, že ta oprava zrovna přepíše ty nejdůležitější soubory nebo zbytky záložní tabulky starého souborového systému? Tak proč ne.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

matee

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 18 Března 2013, 17:04:02 »
pokud možno snaž se ty data ničím nepřepsat, pak by mohl pomoci
http://www.acronis.cz/domacnosti-a-kancelare/produkty/disk-director-home/recovery-expert/ - dokáže obnovit ztracený oddíly, pokud jsi je ještě nepřepsal.
Další možností je specializovaná firma, což by bylo asi dost drahý.

Testdisk toho umí taky dost.
HP 550 /Intel Core2 Duo T5270 / Intel GMA 950 / 2GB / 160GB / Ubuntu 8.10 -> ... -> Linux Mint 17 - Cinnamon
S linuxem jde vše, ale nikdy ne hned:)

Mordos

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 20 Března 2013, 22:42:25 »
Problém vyřešen následovně: Napřímo nainstalované win7 místo bývalých XP. Spuštění program MiniTool Power Data Recovery a obnova všech žádoucích souborů. Pochybuji, že by se z fotek obnovily všechny, ale rozhodně se obnovilo minimálně 99%, nevšiml jsem si ničeho chybějícího, ale jak říkám, připouštím nějakou ztrátu. Dále již rozdělím disk díky správci ve win7 a nainstaluji na dual boot ubuntu, po čase možná jako jediný OS. Děkuji za Vaši ochotu a rychlost :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.