Zdravím,
jsem jeden z těch, kteří v podstatě vyrostli na Windows, v poslední době ale čím dál víc cítím, že bych rád natrvalo změnil svůj operační systém. Je to ale dost veliká změna a tak by mi moc pomohlo, kdybyste mi poradili s několika věcmi...
Windows (XP) se vším všudy jsem na čisté železo instaloval už mnohokrát a vypěstoval jsem si tím takovou příjemnou rutinu, jak postupovat:
- Nejprve rozdělení disků na oddíly + instalace operačního systému + poslední service pack.
- Pak instalace .NET Framework (nenainstalujou se bez něj ani některé ovladače)
- Instalace ovladačů základní desky, grafické karty, myši atd.
- Instalace ostatních součástí instalačních CD (MS Office)
- Kompletní nastavení chování a vzhledu systému (Programy --> Nastavení)
- Pak případně zakážu vše vestavěné od Microsoftu, co můžu (IE, Outlook, MS Paint, Windows Media Player, firewall, ...). Ideální systém je pro mě ořezaný až na kost - prázdný byt, který si sám vybavím nábytkem.
- A nakonec přijde nábytek - VLC Player, IrfanView, Firefox, PSPad, ... Prostě, co komu vyhovuje.
A proč to všechno píšu - byl bych moc rád, kdybyste mi poradili,
jak vypadá taková podobná rutina během kompletní instalace Ubuntu, nebo jaká je ta vaše rutina. Na co si dát třeba pozor a tak... Totiž, tu s Windows jsem se naučil tak, že jsem prostě Windowsy nainstaloval hodněkrát špatně no a tak jsem je smazal a začal znova.
Což je sice super, ale místo toho, abych zase znovuobjevoval základní věci, tak bych raději pro tentokrát požádal o vaši pomoc.
Díky.