Neni mozne porad vodit za rucicku. Tyhle pozadavky plynou podle mne z nespravnych predstav dnesnich mladych lidi, ze potrebnou informaci je jim povinen poskytnout okamzite kdokoliv a v dostatecne mire. Tedy povinnost cizich. Mene uz casto nahlizeji povinnosti svych.
Zakladni prikazy na wiki jsou.
Dal je uz potreba zapojit svoje vlastni dovednosti a vlozit trochu sveho usili, opravdu jen trochu. Urcite mene, nez pri vyhledavani jinych zajimavych oblasti webu. Drtiva vetsina linuxovych programu ma manualove stranky a dalsi dokumentaci a to vse je pristupne vsem.
Neni duvod psat navody porad dokola.
Ad "Není možné porad vodit za rucicku. Tyhle pozadavky plynou podle mne z nespravnych predstav dnesnich mladych lidi, ze potrebnou informaci je jim povinen poskytnout okamzite kdokoliv a v dostatecne mire. Tedy povinnosti cizich."
- Vážený Pavlep, zde se docela ukázal jistý egoismus a jisté opovrhování ostatními, kteří nejsou na takové úrovni jako Vy. Nikdo zde nehovoří o povinnosti poskytovat okamžitě cokoliv - pouze Vy. Kdo chce poradí, kdo ne, neporadí. Ale aby odpověď pro nováčka v Linuxu vypadala třeba takto, jak jsem zde mnohokrát zahlédl:
Otázka: "Nejde mi to a to, jak to mám udělat?"
Odpověď: " Nauč se hledat! -odkaz-, -odkaz-, -odkaz-..." Tak to mi nepřipadá šťastné a už vůbec ne férové!
Ad "Drtiva vetsina linuxovych programu ma manualove stranky a dalsi dokumentaci..."
- No, to je sice ve většině případech pravda, ale z cca 80% jsou v angličtině a ne všichni jsou v tomto jazyku sběhlí, někteří AJ nerozumí vůbec
Závěr: Pokud neumíte poradit, pomoci nováčkům a dnešním mladým lidem (mimochodem jsem taky nováček a vlastně i mladý člověk - je mi 40 let), tak raději neodpovídejte - jen tím odradíte. Nikdo se Vás neprosí o nějakou povinnost, nikdo Vám nepřikazuje, že něco musíte. Jestli Vám jde o zviditelnění, jaký jste vlastně linuxový guru a dokázání si, jak jste to vlastně těm mladým natřel, pak jsou na internetu zajímavější diskuze pro -náctileté.
Jsem přispěvatelem a diskutérem na serveru
www.bojovaumeni.cz, kde se mnoho a mnoho mladých lidí ptá, ale nikdy bych si nedovolil, pokud umím poradit a pomoci, abych někoho takto "poslal do *censored* a pak dělal machra"! Znovu a znovu, novým a stále novým lidem, které bojové umění zajímá odpovídám, co jsem opakoval třeba tisíckrát a nikdy mě nenapadlo, že je to pro mě obtěžující a jako člověk, který provozuje bojová umění cca 25 let BERU JAKO SVOU POVINNOST radit a pomáhat těm, kteří o to požádají.